Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ihmisiä, inspiraatiota ja hyvää tunnelmaa E.Ahlströmin Creative Studiolla


Maaliskuu 2024

E.Ahlströmin messuafterit tarjosivat ainutlaatuisen kohtaamispaikan, jossa yhdistyivät herkullinen ruoka, upeat viinit, luovuus, ja trendien syväluotaus. Tässä artikkelissa sukellamme tapahtuman tunnelmaan ja haastattelemme muutamia keskeisiä vaikuttajia, jotka loivat tilaisuuden ainutlaatuisen ilmapiirin.


Messuaftereita vietettiin maaliskuussa E.Ahlströmin inspiroivalla Creative Studiolla.

Ruokaelämyksiä The Roomin tapaan

Messuaftereiden vieraileva keittiömestari oli Kozeen Shiwan. Usean pop up -ravintolaprojektin jälkeen Kozeen Shiwan keskittyy nyt täysillä The Roomiin, moniaistiseen ravintolakokemukseen, joka heijastaa hänen omaa elämäntarinaansa. Shiwan korostaa, että The Room ei ole vain ruokaa vaan enemmänkin kokonaisvaltainen elämys, jossa yhdistyy ruoan, taiteen ja teatterin elementtejä.

Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa on ollut merkittävä osa Shiwanin uraa. Hän kiittää yrityksen tukea ja sitä, että E.Ahlström on ollut mahdollistamassa hänen visioidensa toteutumisessa. Yhteistyön ansiosta Shiwan on pystynyt luomaan unohtumattomia ruokakokemuksia. Kozeen Shiwan korostaa, että hän on enemmänkin artisti kuin kokki, ja hän keskittyy luomaan upean ilmapiirin ruoalleen. Shiwan panostaa annosten suunnittelussa astioiden valintaan ja tekee yhteistyötä E.Ahlströmin sekä suomalaisten keraamikkojen ja designereiden kanssa. Jokainen yksityiskohta The Roomissa on tarkkaan harkittu, mikä luo unohtumattoman kokemuksen ruokailijoille.

Messuaftereilla vierailijat pääsivät maistamaan palan tästä ainutlaatuisesta elämyksestä.


Messuaftereilla päästiin nauttimaan keittiömestari Kozeen Shiwanin menusta.

Viinilaseissa muodokkuutta

Chris Ward ranskalaiselta Chef&Sommelier- läsibrändiltä valotti illan vieraille laadukkaiden viinilasien merkitystä. Lasitrendeissä korostuu nykyään erityisesti laadukkuus ja käytännöllisyys. Interbrandsin järjestämän viinitastingin osallistujat saivat maistella huippuluokan viinejä ja oppia uusimmista lasimuotoilutrendeistä.

Wardin mukaan viinilasien suunnittelussa painotetaan nykyään pehmeyttä, pyöreyttä ja tilavuutta, jotka tuovat viinin parhaat puolet esiin. Yksi suosituimmista laseista heidän mallistossaan on Chef&Sommelierin laadukas Reveal’Up -valkoviinilasi, joka tarjoaa täydellisen elämyksen kaikenlaisille viineille. ’Jos valitsisit vain yhden viinilasin, vaikkapa mökkiolosuhteisiin, valitse tämä’ Chris sanoi illan tastingvieraille.


Viinitastingin yhteydessä Chef&Sommelier -lasibrändin Chris Ward kertoi uusimmista lasimuotoilutrendeistä.

Herkullisia taidonnäytteitä kondiittorimestareilta

E.Ahlströmin messuafterit eivät olisi ollut täydellinen ilta ilman konditoriamestareiden luomuksia. Sampo-opiston kondiittorimestareiden opettaja Markku Vengasaho esitteli opiskelijoidensa kanssa kauniita ja herkullisia mestariteoksia, jotka olivat saaneet innoituksensa E.Ahlströmin laadukkaista leivonta- ja konditoriavälineistä. Messuvieraat pääsivät nauttimaan myös E.Ahlströmin ja kondiittorimestareiden yhteistyössä suunnittelemasta Einarin nimikkoleivoksesta, jossa maistuu raikas karviaismarja, hasselpähkinä ja laadukas suklaa.

Markku kehui yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa ja toteaa, että yhteistyö erilaisten tahojen kanssa saa aikaan kohtaamisia, joista syntyy inspiraatiota ja luovuutta. Hän lisäsi myös tyytyväisenä, että konditoriamestarikoulutus on tällä hetkellä niin suosittua, että tulijoita on enemmän kuin opiskelupaikkoja. 


Kondiittorimestareiden herkulliset taidonnäytteet olivat huikeita mestariteoksia!

Kohti positiivista tulevaisuutta

Trendianalyytikko Susanna Björklundin puheenvuoro avasi silmät nykyisten muotoilu-, sisustus- ja ruokatrendien moninaisuuteen. Vaikka epävarmuus hallitsee maailmaa, Björklund korosti positiivisen ajattelun merkitystä ja yllättävien kohtaamisten voimaa.

Trendeissä näkyvät kiertotalouden uudet innovaatiot, kuten esimerkiksi erilaisten ruokatuotannosta syntyvien hävikkiraaka-aineiden luova käyttö. Esimerkkinä Susanna mainitsi kaakelit ja laatat, jotka valmistetaan viinin-, hampun- ja kahvinvalmistuksen sivutuotteista. Vastuulliset arvot näkyivät myös kotimaisen ravintola-alan PRO-gaalassa, kun E.Ahlströmin AINIA – kiertotalouspalvelu, palkittiin vuoden 2024 parhaana innovaationa.

Susanne kertoi myös, että empatia, diversiteetti, yllätyksellisyys ja laatu näkyvät palveluissa ja tuotekehityksessä. Maailmalta löytyy jo kahvila, jonka henkilökunta koostuu muistisairaista sekä sairaala, jonka keittiö sai tunnetun Gault Milau -tunnustuksen hyvälle ruoalleen.

Ihmisten väliset kohtaamiset luovat tunnelman

E.Ahlströmin messuafterit tarjosivat ainutlaatuisen illan, jossa ihmiset saivat nauttia ja inspiroitua ruoan, viinin, taiteen ja trendien parissa. Tapahtuman henki kiteytyi ihmisten välisiin kohtaamisiin ja niistä syntyvään hyvään tunnelmaan.


Illan upeasta musiikkitarjonnasta vastasi Tove Ljunqvist.


Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: Pia Saarikettu / E.Ahlström


Toggle Nav
Ostoskori