Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

E.Ahlström ja Sasu Laukkonen yhteistyöhön - ResQknives osana E.Ahlströmin kiertotalousstrategiaa


Kesäkuu 2024

Nyt alkava kahden ravintola-alan vastuullisuustekoja aktiivisesti edistävän toimijan yhteistyö tukee E.Ahlströmin vastuullisuusstrategiaa, joka pyrkii edelläkävijyyteen yli 111-vuotisen historian pohjalta. E.Ahlströmin tavoitteena on kerätä ravintoloiden käytöstä poistuneet veitset ja antaa niille uusi elämä Sasu Laukkosen käsittelyssä. Lisäksi Sasu tarjoaa veitsien teroituskoulutuksia ja suunnitteilla on teroituspäiviä E.Ahlströmin Creative studiolla. Tämä innovatiivinen kiertotalousratkaisu tukee ympäristölupausten toteutumista ja on luonteva rinnakkaistoiminto E.Ahlströmin AINIA®-kiertotalouspalvelulle.


Sasu Laukkosen tavoitteena on palauttaa huonokuntoiset veitset sinne minne ne kuuluvat, eli keittiöön kokkien käsiin.

ResQknivesin tarina alkoi sushista

ResQknivesin tarina alkoi koronapandemian tuomista haasteista ja tarpeesta kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kaikki sai alkunsa sushin takeaway-toiminnasta, joka syntyi pakosta kehittää kassavirtaa ravintola Oralle koronasulun aikana. Sasu, innokas japanilaisen keittiön harrastaja, valmisti tiimeineen laadukkaita sushibokseja ja myi niitä Oran ikkunan kautta etätöissä oleville ihmisille.

Sasu tarvitsi jatkuvasti laadukkaita veitsiä sushin valmistukseen. Japanilaisessa kulttuurissa työvälineiden kunto on ensiarvoisen tärkeää ja raaka-ainetta käsitellään arvostaen ja aina terävillä veitsillä. Sasu löysi omat kriteerinsä täyttäviä työvälineitä Kiki Knivesin Aku Kihlbergiltä. Ostaessaan veitsiä hän huomasi tarpeen ja halun oppia myös veitsien teroittamista ja niin hän tilasi Akulta teroituskurssin. Tämä innostus veitsiin ja niiden teroittamiseen johti lopulta ResQknivesin syntymiseen.

Ravintola-alan yhteiset vastuullisuusarvot johtivat yhteistyöhön

Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa alkoi Bocuse d'Or -projektin kautta, missä Sasu oli osa kilpailutiimiä ja samalla teroitti kokkien veitsiä. Teija Sääksmäki ja E.Ahlström ovat taas olleet Bocuse d’Or joukkueen vankka tukija ja sponsori jo vuosia. Yhteisissä tapaamisissa Sasu ja Teija huomasivat jakavansa vastuullisuusarvot ja kiinnostuksen kiertotalouteen. He päättivät tehdä yhteistyötä vanhojen ravintolaveitsien uudistamiseksi ja kierrättämiseksi ResQknivesin kautta.

ResQknivesin tavoitteena on edistää vastuullisuutta ravintola-alalla, tarjota laadukkaita ja tarinallisia veitsiä sekä osallistua veitsien kunnossapidon opettamiseen ravintoloissa ja alan oppilaitoksissa. Sasu on saanut paljon veitsiä uudistettavaksi ja jokainen hänen työstämänsä veitsi on uniikki, siitä kertoo ResQknives -logo.


Uudistetun veitsen tunnistaa ResQknives-logosta.

Innovaatiot ja intohimo kehittävät ravintola-alaa

Sasun kyky keksiä aina uusia selviytymiskeinoja ja projekteja juontaa juurensa äidiltään saamaansa oppiin, että ongelmiin tulee löytää innovatiivisia ratkaisuja. Sasu on tottunut jatkuvasti oppimaan ja kehittämään itseään, mikä on auttanut häntä selviytymään vaikeista tilanteista, kuten koronapandemiasta. Hän jatkaa edelleen ResQknivesin rinnalla korona-aikana syntynyttä Sharpknifeservice -toimintaa teroittaen veitsiä ja pitäen teroituskursseja ammattilaisille ja amatööreille.

ResQknives on siis syntynyt intohimosta ja innostuksesta veitsiin, vastuullisuuteen sekä kiertotalouteen, ja se saa nyt kasvaa yhteistyön kautta E. Ahlströmin kanssa. Sasun tarina osoittaa, miten vaikeistakin tilanteista voi syntyä uusia ja menestyksekkäitä liiketoimintamalleja, kunhan on valmis tarttumaan haasteisiin ja kehittämään itseään jatkuvasti.

Myös E.Ahlströmin ja Sasu Laukkosen sekä ResQknivesin yhteistyö kehittyy ja jatkuu. Veitset eivät kuulu sekajätteeseen, ne ansaitsevat parempaa. Sasun käsissä uuden elämän saavat veitset kierrätetään suljetussa kierrossa takaisin sinne, mihin veitset kuuluvat: keittiöihin kokkien käsiin.


Voit osallistua veitsien kierrätykseen tuomalla omat huonokuntoiset veitset E.Ahlströmille.

Tuo huonokuntoiset veitset E.Ahlströmille

Haluamme auttaa sinua uudelleen kierrättämään huonokuntoiset veitset helposti. Huonokuntoiset veitset toimitetaan E.Ahlströmille, josta ne toimitetaan ennallistettavaksi Sasu Laukkoselle. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin kerromme mielellämme lisää!


Teksti: Teresa Välimäki


Toggle Nav
Ostoskori