Veitset ja sakset ravintolan keittiöön Eahlström

Keittiöveitset ja sakset

Keittiöveitset ammattilaisen tarpeisiin

Valikoimamme keittiöveitset on suunniteltu kestämään jokapäiväistä käyttöä. Huolella valittu, laadukas keittiöveitsi palvelee parhaimmillaan kymmeniä vuosia ja soveltuu monenlaisten ruoka-aineiden leikkaamiseen.

Keittiöveitset valikoimassamme

Kattavasta valikoimastamme löytyy monenlaisia keittiöveitsiä yleiskäyttöisistä kokkiveitsistä fileerausveitsiin ja vihannesveitsiin. Global-keittiöveitset on valmistettu karkaistusta ruostumattomasta Cromova 18 -teräksestä, jonka erinomainen kovuusaste pidentää veitsen käyttöikää.

Myös Sveitsissä valmistettujen Victorinox-keittiöveitsien korkea laatu ja huippuunsa viimeistelty terävyys tunnetaan ympäri maailman. Löydät valikoimastamme myös tiettyyn käyttötarkoitukseen suunnitellut keittiöveitset, kuten lihaveitset, leipäveitset, hedelmäveitset ja kuorimaveitset. 

Keittiöveitsen valinta

Huomioi keittiöveitsen valinnassa:
 

  • Terävyys: kiinnitä huomiota teräslaatuun ja teroitettavuuteen. Terävä keittiöveitsi on sekä turvallinen että mukava käyttää. 
  • Käytettävyys: kun veitsen kahva on muotoiltu niin, että se istuu käteen tasapainoisesti, leikkaaminen käy vaivattomasti ja otteen lipsumista ei tarvitse jännittää. Esimerkiksi Victorinox-veitsien karheapintainen Fibrox-kahva takaa hyvän otteen jopa kosteana tai öljyisenä.
  • Leikkuujälki: tarkka leikkuujälki saa ruoka-aineet näyttämään hyvältä myös lautasella. 

Pidä keittiöveitset terävinä 

  • Puhdista, huuhtele ja kuivaa keittiöveitsi jokaisen käytön jälkeen, jotta esimerkiksi suolat ja hedelmien hapot eivät pääse syövyttämään terää. Tarkista veitsikohtaisesti, soveltuuko veitsi konepesuun. Mikäli peset keittiöveitset koneessa, huolehdi ettei veitsi pääse hakkaamaan koneeseen tai muihin koviin keittiövälineisiin, mikä tylsyttää terää nopeasti. Puukahvaiset keittiöveitset eivät sovellu konepesuun lainkaan: pese puukahvaiset veitset käsin ja öljyä kahva ajoittain. 
  • Teroita keittiöveitset säännöllisesti, jotta ne palvelevat käytössä mahdollisimman pitkään. Ylläpitävä teroitus jokaisen käytön jälkeen maksaa itsensä takaisin!  
  • Säilytä keittiöveitset suojattuina esimerkiksi veitsitelineessä, veitsimagneetissa tai veitsisalkussa. Tämä auttaa keittiöveitsiä säilymään terävinä pidempään. Tutustu teroitus- ja säilytysvälineisiin.
Sisustusratkaisut ravintolaan Eahlström

Ravintolan perustaminen: konsepti näkyy ja tuntuu

Pataruoka

Padat ja vuoat sadonkorjuuajan ruokiin

Ruokaa ja taidetta syksyn tapahtumissa