Fiskars

Leikkuulaudat ja -välineet

Leikkuulaudat ammattikeittiöön

Leikkuulaudat ovat ammattikeittiössä kovassa käytössä: niitä tarvitaan päivittäin, monessa eri koossa ja käyttötarkoituksessa. Valikoimastamme löydät niin isot kuin pienet leikkuulaudat ammattikäyttöön, puisena, muovisena tai värikoodattuna. Autamme mielellämme valinnassa!

Millaiset leikkuulaudat ammattikeittiöön?

Ammattikeittiössä tulee olla riittävä määrä lautoja, jotta esimerkiksi raakoja ja kypsiä ruoka-aineita ei käsitellä samoilla välineillä. Leikkuulautaritilän avulla pidät leikkuulaudat myös hyvässä järjestyksessä ja aina helposti saatavilla. 

Pitäisikö laudan olla materiaaliltaan puuta vai muovia? Erityisesti voimakastuoksuisia, raakoja tai väriä päästäviä ruoka-aineita kannattaa käsitellä muovisella leikkuulaudalla. Puinen lauta taas on ekologisempi valinta kuin muovinen, hellävarainen veitsen terälle ja kestää käytössä pidempään, mutta vaatii huolenpitoa.

Puisen leikkuulaudan edut ammattikäytössä

  • Puiset leikkuulaudat ovat muovisia lautoja pehmeämpiä, minkä ansiosta veitsi ei tylsisty yhtä herkästi kuin kovaa, muovista leikkuulautaa käytettäessä. 
  • Puinen leikkuulauta on hygieeninen: puun antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta bakteerit voivat kuolla puisen laudan pinnalta nopeammin kuin muovisen. Koska puu on huokoinen materiaali, puinen leikkuulauta tulee kuitenkin aina puhdistaa huolella käytön jälkeen ja sen on kuivuttava kunnolla ennen seuraavaa käyttökertaa. Puhdista puinen leikkuulauta nopeasti juoksevalla vedellä ja kuivaa sen jälkeen. 
  • Puiset leikkuulaudat ovat kestäviä: hyvällä hoidolla ne kestävät käytössä vuosia, kun taas muoviset leikkuulaudat kuluvat nopeammin ja niitä täytyy uusia. Voit tasoittaa puisen leikkuulaudan pinnan hiomalla. Aika ajoin puulauta kannattaa myös öljytä. 

Muovisen leikkuulaudan edut ammattikäytössä

  • Muoviset leikkuulaudat ovat kevyitä, käytännöllisiä ja hygieenisiä: muovinen lauta kestää konepesun ja sopii keveytensä ansiosta moneen tarpeeseen.

Esimerkkejä muovisista leikkuulaudoista:

Keittiömestareiden suunnittelema Profboard-leikkuulautakonsepti koostuu leikkuulaudasta ja siihen helposti vaihdettavista, värikoodatuista leikkuualustoista. Ohuet leikkuualustat vievät myös vähemmän säilytystilaa. 

GastroMax™ Bio -leikkuulaudat on valmistettu 98 % biopohjaisesta komposiittimateriaalista. Suomessa valmistetuissa leikkuulaudoissa yhdistyvät puun luonnollinen ilme ja muovin toiminnallisuus, kuten konepesunkestävyys. GastroMax™ Bio -leikkuulaudat voi kierrättää samalla tapaa kuin tavalliset muovituotteet.

Autamme mielellämme oikeanlaisten leikkuulautojen ja muiden ammattikeittiössä tarvittavien välineiden löytämisessä. Ota yhteyttä!

Tunnelmataikuri työssään: Sylvester Soisalo

Tunnelmataikurit työssään: Taneli Korsiala ja Severi Lukkarinen

Viisi vuotta yrittäjinä - uskallusta, rohkeutta ja uskoa tulevaan