- Leikkuulautahöylä 20,2x7 cm42746(sis. 24% ALV) <span class="price">92,50 €</span> 114,70 €92,50 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)92,50 €Tilaustuote
- Jalusta 40x40x60 cm42326(sis. 24% ALV) <span class="price">431,77 €</span> 535,39 €431,77 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)431,77 €Tilaustuote
- Leikkuulautateline 6:lle laudalle47355(sis. 24% ALV) <span class="price">43,71 €</span> 54,20 €43,71 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)43,71 €
- Vararitilä leikkuulaudalle 4725147249(sis. 24% ALV) <span class="price">34,23 €</span> 42,45 €34,23 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)34,23 €
- Vararitilä leikkuulaudalle 4725047248(sis. 24% ALV) <span class="price">42,94 €</span> 53,25 €42,94 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)42,94 €
- Leikkuulautateline 30x28x28 cm43810(sis. 24% ALV) <span class="price">29,18 €</span> 36,18 €29,18 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)29,18 €
Leikkuulaudat
Leikkuulaudat ovat ravintolakeittiössä kovassa käytössä: niitä tarvitaan päivittäin, monessa eri koossa ja käyttötarkoituksessa. Valikoimastamme löydät niin isot kuin pienet leikkuulaudat ammattikäyttöön, puisena, muovisena tai värikoodattuna.
Millaiset leikkuulaudat ammattikeittiöön?
Ammattikeittiössä tulee olla riittävä määrä lautoja, jotta esimerkiksi raakoja ja kypsiä ruoka-aineita ei käsitellä samoilla välineillä. Leikkuulautaritilän avulla pidät leikkuulaudat myös hyvässä järjestyksessä ja aina helposti saatavilla.
Pitäisikö laudan olla materiaaliltaan puuta vai muovia? Erityisesti voimakastuoksuisia, raakoja tai väriä päästäviä ruoka-aineita kannattaa käsitellä muovisella leikkuulaudalla. Puinen lauta taas on ekologisempi valinta kuin muovinen, hellävarainen veitsen terälle ja kestää käytössä pidempään, mutta vaatii huolenpitoa.
Keittiöön kannattaa hankkia myös leikkuulaudan korotussetti, jotta työskentely on ergnonomista eri pituisilla keittiön ammattilaisilla. Korotussettti pitää leikkuulaudan tukevasti paikoillaan.
Puisen leikkuulaudan edut ammattikäytössä
- Puiset leikkuulaudat ovat muovisia lautoja pehmeämpiä, minkä ansiosta veitsi ei tylsisty yhtä herkästi kuin kovaa, muovista leikkuulautaa käytettäessä.
- Puinen leikkuulauta on hygieeninen: puun antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta bakteerit voivat kuolla puisen laudan pinnalta nopeammin kuin muovisen.
- Koska puu on huokoinen materiaali, puinen leikkuulauta tulee kuitenkin aina puhdistaa huolella käytön jälkeen ja sen on kuivuttava kunnolla ennen seuraavaa käyttökertaa. Puhdista puinen leikkuulauta nopeasti juoksevalla vedellä ja kuivaa sen jälkeen.
- Puiset leikkuulaudat ovat kestäviä: hyvällä hoidolla ne kestävät käytössä vuosia. Voit tasoittaa puisen leikkuulaudan pinnan hiomalla. Aika ajoin puulauta kannattaa myös öljytä.
Muovisen leikkuulaudan edut ammattikäytössä
Muoviset leikkuulaudat ovat käteviä ravintolan keittiössä, sillä ne ovat kevyitä, käytännöllisiä ja hygieenisiä: muovinen lauta kestää konepesun ja sopii keveytensä ansiosta moneen tarpeeseen.
Esimerkkejä muovisista leikkuulaudoista:
Keittiömestareiden suunnittelema Profboard-leikkuulautakonsepti koostuu leikkuulaudasta ja siihen helposti vaihdettavista, värikoodatuista leikkuualustoista. Ohuet leikkuualustat vievät myös vähemmän säilytystilaa.
GastroMax™ Bio -leikkuulaudat on valmistettu 98 % biopohjaisesta komposiittimateriaalista. Suomessa valmistetuissa leikkuulaudoissa yhdistyvät puun luonnollinen ilme ja muovin toiminnallisuus, kuten konepesunkestävyys. GastroMax™ Bio -leikkuulaudat voi kierrättää samalla tapaa kuin tavalliset muovituotteet.
Valitse sopiva leikkuulautojen teline
Leikkuulautojen säilytystä varten kannattaa hankkia tukeva leikkuulautojen säilysteline. Teline nopeuttaa leikkuulautojen kuivumista, eivätkä laudat liimaudu toisiinsa kosteina. Jos hankit puisen leikkuulaudan, kannattaa harkita myös leikkuulautahöylän hankkimista.