Hyvä paistinpannu on kestävä, helposti käytettävä ja ergonominen. Se on valmistettu laadukkaista ja testatuista materiaaleista. Valikoimassamme olevien paistinpannujen materiaalit on aina testattu ja hyväksytty ammattimaiseen ruoanvalmistukseen. 

Valitse pannu käyttötarkoituksen mukaan

Paistinpannun valintaan vaikuttaa ennen kaikkea sen käyttötarkoitus, mitä sillä valmistetaan ja mikä toimii lämmön lähteenä.

  • Kaikki valikoimamme paistinpannut soveltuvat kaasuliesille, sähköliesille ja keraamisille liesille.
  • Induktioliedelle soveltuvat kaikki muut pannut paitsi alumiinirunkoiset paistinpannut.
  • Myös se mitä pannulla aiotaan paistaa vaikuttaa pannun valintaan. Kala paistuu parhaiten pinnoitetulla pannulla, kun taas black steel tai valurautapannu on paras pihville.

Käyttö – pidennä pannusi käyttöikää

  • Lue valmistajan ohjeet ennen käyttöönottoa ja toimi niiden mukaan.
  • Älä ylikuumenna pannua. Erityisesti induktioliedellä tyhjä pannu ylikuumenee herkästi.
  • Vältä suuria ja nopeita lämpötilavaihteluita. Nämä voivat vaikuttaa pannun pohjan muotoon.
  • Käytä oikeanlaisia työvälineitä.
  • Jos keität tai haudutat tuotteita pannussa, lisää suola vasta kiehuvaan veteen.
  • Anna kuuman pannun viilentyä huoneen lämmössä, Älä viilennä sitä esimerkiksi kylmällä vedellä.
  • Pese pannu heti paistamisen jälkeen miedolla pesuainevedellä. Happamat ja makeat ruuat voivat vahingoittaa pannun pintaa, jos ne jätetään pannulle pitkäksi aikaa.
  • Kuivaa pannu heti pesun jälkeen mieluummin kuin annat sen kuivua välttääksesi kalkkitahrojen kertymisen pannuun. Huomaa, että valurautainen pannu kannattaa kuivata kuumalla liedellä.
  • Valurautainen pannu tulisi käsitellä rasvalla (rasvapoltto) ohjeen mukaan.
  • Säilytä pannusi puhtaassa, kuivassa tilassa.

Huolto – jotta pannusi säilyvät hyvässä kunnossa

  • Pinttyneen tai palaneen ruuan saa parhaiten pois liottamalla pannua kuumassa vedessä ilman pesuainetta ja pesemällä sen jälkeen.
  • Älä käytä tahranpoisto aineita tai teräsvillaa jotka eivät sovellu tuotteelle.
  • Kalkkitahrojen poistamista varten kuumenna pannulla vettä, johon on lisätty tilkka viinietikkaa. Anna viilentyä ja pese normaalisti. Huomaa, että kalkkitahrat joita ei poisteta asianmukaisesti saattavat johtaa korroosioon pinnan alla.
  • Ylikuumentamisesta johtuvat tahrat ruostumattomassa teräksessä saa pois sitä varten kehitetyillä kiillotusaineilla. 
  • Mahdolliset tärkkelyksestä jääneet tahrat voi poistaa laimennetulla viinietikalla

Astiastot – värillä ja materiaalilla vaikutat annoksen luonteeseen ja ulkonäköön

FRESH UP tarjoaa luovat ratkaisut ravintolasi uudistamiseen

FASTFOOD & CAFE & RAVINTOLA 2018 TAMPERE MESSUTUOTTEET