Viinilasit juhlavaan kattaukseen - Chef & Sommelier: Sequence

Viinilasit juhlavaan kattaukseen

Tällä sivulla on viinilaseja, jotka soveltuvat erityisen hyvin tyylikkääseen ja juhlavaan kattaukseen.

Viinilasit juhlavaan kattaukseen

Viinilasit ovat näkyvin osa juhlavaa ja tyylikästä pöytäkattausta ja niitä asiakkaat ihastelevat koko ruokailun ja ravintolakäynnin ajan. Sen tähden viinilasien valintaan ja niiden välittämään mielikuvaan on tärkeää kiinnittää huomiota.

”Viinilasit juhlavaan kattaukseen” -tuoteryhmän alle on valittu viinilasisarjoja, jotka soveltuvat erityisen hyvin tyylikkääseen ja juhlavaan kattaukseen. Tähän tuoteryhmään kuuluvat viinilasisarjat on lajiteltu lasisarjojen mukaan sarjojen nimillä. Lasisarjan alta saat näkyviin kaikki tähän lasisarjaan kuuluvat osat kuohuviinilaseineen ja muine lisäosineen. Viinilasille on valmiiksi suositeltu myös sen tyyliin sopivia vesilasivaihtoehtoja sekä sopivankokoista pesukoria, helpottamaan lasien pesua ja säilytystä.

Tyyliä ja tunnelmaa viinilaseilla

Kun ravintolassa halutaan korostaa tyylikästä ja juhlavaa tunnelmaa voidaan haluttua viestiä vahvistaa muuhun sisustukseen sopivalla tyylikkäällä viinilasilla. Oikein valittu viinilasi täydentää ja viimeistelee ravintolaan valitun ilmeen ja viestii voimakkaasti asiakkaalle ravintolan tyylistä. Viinilasin valinnalla voidaan esimerkiksi korostaa modernia ilmettä, kertoa ravintolan intohimoisesta suhtautumisesta hyviin viineihin, korostaa ravintolan klassista tyylikkyyttä tai esimerkiksi viestiä tietystä halutusta aikakaudesta ja tyylistä.

Juhlavaan kattaukseen soveltuvissa laseissa valikoima on laaja ja monipuolinen. Viinilasien muotokieli ja tyyli vaihtelee mielikuvituksellisista moderneista muodoista klassikoihin. Ammattikäyttöön suunnitellut tyylikkäät viinilasit on yleensä valmistettu kestävimmästä mahdollisesta lasimassasta, jotta lasien reunasta saadaan juhlavan ohut mutta silti kestävä. Viinilasin pitkä jalka ja suuri pesä tekevät yksinkertaisestakin kattauksesta juhlavan.

Viinilasin koko

Juhlavassa kattauksessa halutaan usein jokaiselle juomalaadulle oma, täydellisesti sille sopiva lasi, joten lasisarjan laajuus on tärkeää. Valkoviinilasina käytetään yleensä alle 35 cl vetoisia laseja ja tyylikkäiden punaviinien vetoisuudet alkavat yleensä 45 cl:sta ja voivat olla suurimmillaan jopa lähes litran vetoisia. Viinilasien kokoa mietittäessä on hyvä pitää mielessä myös viinien yleisimmät tarjoilutavat, joita ravintola käyttää.

Mikäli viiniä myydään ja tarjoillaan pääasiassa laseittain ja 12 cl annoksissa, saattaa tuo viinimäärä näyttää isossa viinilasissa asiakkaan mielestä liiankin pieneltä. Mikäli taas viinejä myydään pääasiassa isommissa annoksissa tai pulloittain, saadaan annoskoko isoissakin laseissa näyttämään sopivalta. Viinilasia ei tulisi täyttää ainakaan yli sen leveimmän kohdan. 

Katso myös:

Viinilasit
Viinilasit bankettikattaukseen
Kuohuviinilasit ja samppanjalasit

 

Tunnelmataikuri työssään: Sylvester Soisalo

Tunnelmataikurit työssään: Taneli Korsiala ja Severi Lukkarinen

Viisi vuotta yrittäjinä - uskallusta, rohkeutta ja uskoa tulevaan