Pinoutuvat juomalasit 

Tämän otsikon alle on kerätty kaikki valikoimassamme olevat lasit, jotka ovat valmistajansa mukaan pinottavia. Valikon sisällä pinottavat lasit on jaoteltu lasisarjoittain.

Lasien pinottavuus tarkoittaa sitä, että valmistaja on suunnitellut lasit siten, että ne kestävät pinoamista eivätkä lasit juutu toisiinsa kiinni niitä päällekkäin pinottaessa. Pinottavissa laseissa on yleensä pinoutuvuuden mahdollistava reunus, joko lasin ulkopuolella tai sisäpuolella. Sisäpuolella oleva pinoamisreuna tekee lasista tyylikkäämmän, sillä sitä ei yleensä edes huomaa kun lasiin on kaadettu juomaa. Hyvä esimerkki tällaisesta lasista on Arcorocin "Stac’Up" sekä Libbeyn "Endeavor". Valikoimassa on myös jalkalaseja, jotka voidaan pinota tarvittaessa päällekkäin. Tallaisia ovat esimerkiksi "Amelia” ja ”Colosseo”.  

Pinoutuvista laseista baarikäyttöön soveltuvat erityisen hyvin "Stack Up", "Granity", "Gibraltar", "Endeavor", 

Lasien päällekkäin pinoaminen lisää laseihin kohdistuvaa rasitusta ja niiden rikkoutumisriski kasvaa. Sen takia pinottavat lasit on usein karkaistu tai muuten käsitelty kestämään pinoamisen tuoma lisärasitus.

Suosittelemme pesemään myös pinottavat juomalasit sellaisissa pesukoreissa, joissa on oma lokero jokaiselle lasille. Ilman lokerojakoa pestäessä lasien reunat osuvat pesun aikana toisiinsa ja tämä heikentää laseja ajan myötä ja aikaansaa lasin reunojen lohkeamista.

Katso kaikki juomalasit

 

Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela

Ruokakulttuuri ja sen kehittäminen matkailun moottorina Suomessa

Joulukattaus vinkit 2021

Joulukattaus täynnä tunnelmaa!