Kuohuviinilasit ja samppanjalasit

Kuohuviinilasit ja samppanjalasit

Kuohuviinilasit ja samppanjalasit -valikoimastamme löydät perinteiset tulppaaninmalliset lasit, amerikkalaistyyliset samppanjamaljat sekä jalattomat samppanjalasit.

Kuohuviinilasit

Olemme kerännett tänne kaikkien lasisarjojen kuohuviinilasit. Ryhmään on lisätty perinteisten kuohuviinilasien lisäksi ”malja” – mallisia laseja, jotka soveltuvat juhlavaan kuohuviinin tarjoiluun.

Kuohuviinilasit eroavat toisistaan paitsi ulkonäöltään, myös muilta ominaisuuksiltaan. Kuohuviinilasien vetoisuus vaihtelee, niitä valmistetaan erilaisista lasimassoista ja niiden viimeistelyyn on käytetty erilaisia tekniikoita paremman kestävyyden takaamiseksi.

Kuohuviinilasin valitseminen

Kuohuviinilasien vetoisuus vaihtelee valikoimassamme 14 cl:sta yli 30 cl:aan, mikä vaikuttaa oleellisesti lasin sopivuuteen eri käyttötilanteisiin. Jos laseihin on tarkoitus mitata aina täsmällisesti esim. 10 cl tai 12 cl annos, ei kannata valita liian suurta lasia, jossa annos voi näyttää asiakkaan mielestä liian pieneltä. Isoihin laseihin saa taas juhlavasti kaadettua suuremmankin määrän juomaa tai niihin on tyylikästä rakentaa erilaisia cocktaileja. Edullisimmat kuohuviinilasit on yleensä valmistettu paksummasta lasimassasta ja ne ovat muodoltaan pelkistetympiä. Hienostuneet ja juhlavat kuohuviinilasit on valmistettu yleensä ohuemmasta lasimassasta ja niiden jalka on usein pidempi. Useat valmistajat vahvistavat lasejaan karkaisemalla tai käsittelemällä laseja uusilla kestävyyttä lisäävillä menetelmillä (Schott Zwiesell).

Hyvä kuohuviinilasi tuo juhlavan juoman parhaimmat ominaisuudet esiin. Hyvä lasi kerää juoman aromit optimaalisesti nauttijan aistittavaksi ja ohuen lasin suutuntuma takaa miellyttävän aistimuksen.

Joissain laseissa on sisäpuolelle pohjaan lisätty erityinen kohouma tai kuoppa, joka saa kuohujuoman vapauttamaan kuplia, eli poreilemaan pidempään, mikä lisää ja pidentää juomahetken juhlallisuutta.

Kuohuviinilaseille on valmiiksi suositeltu juuri niille sopivia pesukoreja, jotta ne saadaan säilytettyä ja pestyä asianmukaisesti.

Samppanjalasin valinta

Hyvä samppanjalasi tuo samppanjan parhaimmat ominaisuudet esiin. Maljan koko ja lasin muoto vaikuttavat olennaisesti kuohujuoman nauttimiskokemukseen. Lasin materiaali ja valmistustekniikka vaikuttavat samppanjalasin ominaisuuksiin.

Kun valitset samppanjalasit ravintolaasi, ota huomioon esimerkiksi nämä asiat:

- Samppanjalasit vaihtelevat vetoisuudeltaan. Valikoimistamme löydät 14 cl laseista jopa yli 30 cl samppanjalaseihin. Kuohuvan lisäksi isoon samppanjalasiin voi rakentaa kuohuviinipohjaisia cocktaileja.

- Minkä tyylinen ravintola ja kattaus on.

- Samppanjalasin materiaali: hienoimmat samppanjalasit valmistetaan kristalli- tai lyijykristallista. Arkisemmat ja edullisemmat kuohujuomalasit valmistetaan tavallisesta lasimassasta.

- Samppanjalasin ominaisuudet: joissain malleissa pohjassa on kohouma, jotta kuplat poreilevat pidempään ja nousemaan tasaisemmin.

- Samppanjalasin kestävyys: useat samppanjalasivalmistajat vahvistavat laseja karkaisemalla tai käsittelemällä laseja kestävyyttä lisäävillä menetelmillä (Schott Zwiesell).

- Samppanjalasien pesu ravintolassa: verkkokaupassamme samppanjalaseille on suositeltu juuri kyseiselle lasille sopiva pesukori, jossa samppanjalasit voi pestä ja säilyttää oikein.

- Samppanjalasin käyttöikä pitenee huomattavasti oikealla pesulla ja säilyttämisellä.

Kysy lisää samppanjalasien erikoisominaisuuksista avainasiakaspäälliköltäsi tai asiakaspalvelustamme!

Katso myös viinilasit

Kesän aukioloajat

miten lautasia tehdään ravintolakäyttöön E.Ahsltröm

Näin tehdään timantinkovia astioita

ravintolakokemus elämykset eahlström

Ravintolakokemus: Näin luot elämyksen aisteja hyödyntäen