Kuohuviinilasit

Kuohuviinilasit

Verkkokaupan kuohuviinilasit otsikon alle on kerätty kaikkien lasisarjojen kuohuviinilasit. Ryhmään on lisätty perinteisten kuohuviinilasien lisäksi ”malja” – mallisia laseja, jotka soveltuvat juhlavaan kuohuviinin tarjoiluun.

Kuohuviinilasit eroavat toisistaan paitsi ulkonäöltään, myös muilta ominaisuuksiltaan. Kuohuviinilasien vetoisuus vaihtelee, niitä valmistetaan erilaisista lasimassoista ja niiden viimeistelyyn on käytetty erilaisia tekniikoita paremman kestävyyden takaamiseksi.

Kuohuviinilasin valitseminen

Kuohuviinilasien vetoisuus vaihtelee valikoimassamme 14 cl:sta yli 30 cl:aan, mikä vaikuttaa oleellisesti lasin sopivuuteen eri käyttötilanteisiin. Jos laseihin on tarkoitus mitata aina täsmällisesti esim. 10 cl tai 12 cl annos, ei kannata valita liian suurta lasia, jossa annos voi näyttää asiakkaan mielestä liian pieneltä. Isoihin laseihin saa taas juhlavasti kaadettua suuremmankin määrän juomaa tai niihin on tyylikästä rakentaa erilaisia cocktaileja. Edullisimmat kuohuviinilasit on yleensä valmistettu paksummasta lasimassasta ja ne ovat muodoltaan pelkistetympiä. Hienostuneet ja juhlavat kuohuviinilasit on valmistettu yleensä ohuemmasta lasimassasta ja niiden jalka on usein pidempi. Useat valmistajat vahvistavat lasejaan karkaisemalla tai käsittelemällä laseja uusilla kestävyyttä lisäävillä menetelmillä (Schott Zwiesell).

Hyvä kuohuviinilasi tuo juhlavan juoman parhaimmat ominaisuudet esiin. Hyvä lasi kerää juoman aromit optimaalisesti nauttijan aistittavaksi ja ohuen lasin suutuntuma takaa miellyttävän aistimuksen.

Joissain laseissa on sisäpuolelle pohjaan lisätty erityinen kohouma tai kuoppa, joka saa kuohujuoman vapauttamaan kuplia, eli poreilemaan pidempään, mikä lisää ja pidentää juomahetken juhlallisuutta.

Kuohuviinilaseille on valmiiksi suositeltu juuri niille sopivia pesukoreja, jotta ne saadaan säilytettyä ja pestyä asianmukaisesti.

 

Astiauutuudet ravintolaan - inspiraatiota luonnosta

Tabletti pöydälle - uutta ilmettä ravintolakattaukseen

Keittiötarvikkeet ammattilaisille - viisi vinkkiä valintaan