Äärellä ravintola Kuppi ja kattila astiat E Ahlström

Äärellä, Kuppi & Kattila

Tunnelmataikuri työssään
ravintoloitsija Miia Keski-Nikkola

En miettinyt hetkeäkään, kun meitä pyydettiin ravintolapalvelujen tuottajaksi Seinäjoen uuteen kulttuurikeskukseen Kalevan Navettaan. 

Inspiraatio

Ennen avausta meillä oli hyvää aikaa pyöritellä ravintolaa paperilla. Pohdimme yhdessä talon muiden toimijoiden kanssa -osin hyvin arvauksin- millaista se tulisi olemaan. Muutama aukioloviikko on osoittanut, että olimme oikeilla jäljillä.

Talo on täynnä käden taitajia ja musiikin tekijöitä, jotka työskentelevät ihmisten kanssa. Aivan kuten mekin ravintolassa. Ympärillämme on upea, luova miljöö.  

Työssäni minua inspiroivat kolme asiaa:

  • Saan tehdä töitä maailman parhaiden työkavereiden kanssa. He ovat kaikki upeita, hyviä tyyppejä

  • Ihanat asiakkaat, jotka innostavat ja haastavat meitä

  • Kasvimaalla puuhastelu. Kevään koittaessa saa laittaa sormet multaan ja aloittaa uuden viljelykauden. Se on kyllä mun juttu!

Näiden yllä mainittujen asioiden lisäksi minua tsemppaa, inspiroi ja tukee yhtiökumppanini Jani Unkeri. Ilman häntä en olisi nyt tässä. Ensimmäinen yhteinen ravintolamme Juurella täyttää tänä vuonna jo kahdeksan. Hyvä yhteistyö, toisen ymmärrys ja kunnioitus ovat varmasti myös osasyy siihen, miksi yhtään empimättä uskalsimme lähteä tähän projektiin ja avata Äärellä, Kuppi & Kattilan 2.0-version Kalevan Navetalla.  

Kolme uniikkia asiaa Äärellä, Kuppi & Kattila -ravintolasta:

  • Äärellä, Kuppi & Kattila on pirtsakka kohtaamispaikka Kalevan Navetassa ja konseptiltaan hyvin erilainen kuin toinen ravintolamme Juurella. Uskon, että se yllättää vielä meidät omistajatkin, kun pääsemme kunnolla irrottelemaan erilaisilla annoksilla ja vaihtelevilla makumaailmoilla. 

  • 1890-luvun lopulla rakennetun talon historia on pohjaton kaivo erilaisille tarinoille, tapahtumiin ja illallismenuille. Aloittaa voidaan vaikka siitä, että nimestään huolimatta (Kalevan Navetta) täällä ei ole koskaan pidetty karjaa.

  • Myös miljöö on kerrassaan upea. Puu, sementti ja tiili kohtaavat rakennuksessa hienosti ja myös pihapiiri on kokonaisuudessaan ihan mieletön. 

Elämykset, palvelu ja tunnelma

  • Viime kesänä kävin ensimmäisen kerran Sauternesin viinialueella Ranskassa. Viinitilalla nautittu lounas oli täydellinen. Upeita, paikallisten tuottajien raaka-aineita ja makuja sekä lasissa että lautasella. Eli juuri sitä samaa, mitä mekin omassa toiminnassamme arvostamme.

  • Pidän Henri Alenin ja hänen yrityskumppaniensa tavasta toimia, palvella asiakkaita ja tehdä ruokaa. Helsingin ravintoloista Muru on yksi parhaista. 

  • Hyvä ruoka ansaitsee aikansa ja on parasta jaettuna. Muistot lapsuuden kiireettömistä ruokahetkistä sekä äidin lihapullista ja perunamuusista ovat sellaisia muistoja, joiden tunnelmaa haluan jakaa myös omille asiakkailleni.  

 

* * * 

E.Ahlström toimitti Äärellä Kuppi & Kattila -ravintolaan astiat. https://aarella.fi/

 

 

 

 

 

Osta työtä Suomeen päivää vietetään 3.12.2021

Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela

Ruokakulttuuri ja sen kehittäminen matkailun moottorina Suomessa