Bistro15 sastamala sisustus eahlström

Bistro15 Sastamala

Tunnelmataikuri työssään:
Kristiina Knuutti, yrittäjä ja osakas
B15TRO, Sastamala

B15TRO oli pitkään vain kolmen naisen unelma. Todeksi se alkoi muuttua kesällä 2020, kun vihdoin löysimme sopivan liiketilan. Ja yhtäkkiä meille olikin tulossa vähän laajempi kokonaisuus, mitä alun perin ajattelimme. No, ainakin toimme jotain uutta ja erilaista Sastamalan ravintolatarjontaan. Ja paikan, joka on auki myös lounasajan ulkopuolella ja sunnuntaisin.

bistro15 kristiina knuutti

E.Ahlström hyppäsi mukaan projektiin heti alkumetreillä ja suunnitteli meille käytännössä koko ravintolan sisustuksesta, materiaaleista sekä valaisusta aina astioihin ja työvaatteisiin asti. Esitimme toiveita värimaailmasta, korituoleista ja viherkasveista. Myös ikkunan takana sijaitseva bensa-asema piti häivyttää. Kaikki liikeidean vaatimat toiminnot käytiin huolellisesti läpi.

Inspiraatio ja ideat

  • Olen ollut yrittäjä aiemminkin, mutta nyt ensi kertaa mukana ihan uuden tilan luomisessa. Sisustaminen, erilaiset materiaalit, värit ja muodot inspiroivat minua vapaa-ajallakin.

  • Ulkoilu, kuntosalilla käyminen ja elokuvat ovat hyvää vastapainoa kiireisille työpäiville.

  • Silloin tällöin teen pienen irtioton arjesta ja vaihdan maisemaa. Uusi ympäristö ja uudet maut saavat ajatukset laukkaamaan. Olen perustanut monta mielikuvitusravintolaa matkan varrella vastaan tulleisiin ihaniin taloihin ja paikkoihin. 

B15trosta tuli rento ja tunnelmallinen kokoontumispaikka, juuri niin kuin toivoimmekin. Kahvilan ja ravintolan paketoiminen saman katon alle antoi mahdollisuuden myös laajempaan tuotevalikoimaan. Ovet ovat auki yhtä lailla aamukahville, lounaalle kuin illanviettoonkin. 

Kolmen yrittäjän koplana jaoimme hommat heti alusta lähtien omien vahvuuksiemme mukaan. Marja-Liisa Saarela vastaa keittiöstä, Päivi Salovaara on talousgurumme ja oma painopisteeni on enemmän salin puolella.

Päätöksentekoa, remonttia ja avaamista helpotti silti suunnattomasti meille tarjottu kokonaisvaltainen apu. E.Ahlströmin kokeneiden ammattilaisten ideoihin, ehdotuksiin ja valintoihin oli helppo luottaa. Saimme ravintolan, jonka materiaalit, värit ja ratkaisut ovat vahvasti tätä päivää. Myös asiakkailta saamamme palaute tunnelmasta kertoo, että olemme onnistuneet. Tästä on hyvä jatkaa.

bistro sastamala tapetti eahlström

Parasta B15TROSSA

  • Rento ja viihtyisä sisustus, jossa asiakkaat pääsevät hetkeksi irti arjesta.

  • Ihana, ammattitaitoinen henkilökuntamme. On mahtava juttu, että näin pieneltä paikkakunnalta on löytynyt ihan huipputyyppejä meille. 

  • Keväällä avautuvasta terassistamme tulee todella upea!

sastamala ravintola astiat eahlström

Elämykselliset hetket

  • Taannoin B15tron ovesta astui sisään todella iäkäs, pieni ja hauras nainen. Pitkän ja epäröivän pohdinnan jälkeen hän päätyi tilaamaan päivän lounaan. Kun tarjoilin salaatin pöytään, nainen kumartui minua kohti ja kuiskasi: ”Kuulin, että täältä voisi saada lasillisen punaviiniäkin.” Kyllähän se järjestyi, ja miten hyvältä tuntuikaan tarjota asiakkaan hetkeen pientä luksusta! Myöhemmin ilmeni, että hän oli saapunut paikalle tyttärensä suosituksesta. 

  • Pieni lomamatka Lappeenrantaan hurmasi viime kesänä. Erityisesti Linnoituksen alueella oli paljon sellaista, mistä pidän. Vanhat, pieteetillä korjatut rakennukset, kivat kahvilat (erityisesti Satamatie 6) ja ravintolat tekevät tunnelmasta ainutlaatuisen. Myös pienen ajomatkan päässä keskustasta sijaitseva Pulsan Asema on käymisen arvoinen paikka.   

* * *
Bistro15 Sastamalassa avattiin kesällä 2020. E.Ahlström oli ravintolan suunnittelussa mukana alusta asti. Sisustussuunnittelu, pintamateriaalit, kalusteet, valaisimet, somisteet, astiakonsepti, keittiötarvikkeet ja työvaatteet ovat kaikki valikoimistamme. https://bistro15sastamala.fi/

ravintola sisustussuunnittelu eahlström sastamala

 

EAhlström värikkäät lautaset

Trendikäs syyskattaus

Kokkaa kotona kuin ammattilainen