Viisi Penniä astiat eahlström

Panimoravintola Viisi Penniä

Tunnelmataikuri työssään
Ritu Hurtig, ravintolapäällikkö
Panimoravintola Viisi Penniä, Helsinki

Olen työskennellyt erilaisissa olutravintoloissa jo viitisentoista vuotta. En miettinyt hetkeäkään, kun minua pyydettiin tähän projektiin ravintolapuolen vetäjäksi.

Viisi Penniä on töölöläinen instituutio ja varmasti yksi Suomen pitkäikäisimpiä ravintoloita. 65 toimintavuotensa aikana ravintola on kokenut monta muodonmuutosta, joista viimeisin on oma panimo. Muutos panimoravintolaksi toi mukanaan ison remontin ja uudistetun, keittiöpäällikkö Tommi Karhun suunnitteleman ruokalistan.

Viisi penniä Ritu Hurtig työvaatteet astiat eahlström

3 kohokohtaa Panimoravintola Viidestä Pennistä

  • Ensimmäisenä haluan nostaa esiin palvelun. Minulle on tärkeää, että ihminen tuntee olonsa tervetulleeksi ja kotoisaksi ravintolassa. Nyt korona-aikana on korostunut erityisesti se, että ihan pienetkin asiat ja kohtaamiset tuottavat suurta iloa. 

  • Oman panimon valikoima on upea ja mahdollistaa ruoan ja oluen yhdistämisen niin, että ruokalistaa ja annoksia kehitetään yhä enemmän oluelle sopivaksi. 

  • Ravintolan sisustus on hieno yhdistelmä vehreyttä, rouheutta ja leikkisyyttä. Juuri sellainen, kuin halusimme. Myös astiat tukevat kokonaisuutta hienosti ja ovat iso osa elämystä. 

Halusimme modernin, panimohenkeen ja ruostelevytapetin värimaailmaan sovitetun astiaston ja sellaisen saimme. Hyvänä esimerkkinä siitä esimerkiksi Libbeyn vesikannut ja lounasbuffan kokonaisuus.

Keittiön työvaatteissa huomioitiin hyvin työn erityisvaatimukset ja työntekijöiden hyvinvointi. Takkien etuosan materiaali on palosuojattu ja takaosassa kangas hengittää juoksupaidasta tuttuun tapaan. Myös brodeeratut essumme ovat tosi tyylikkäät ja ravintolan tyyliin istuvat. 

Kaikkia valintoja auttoi suuresti E.Ahlströmin mieletön showroom, jossa pääsimme katselemaan ja hipelöimään kaikkia uutuuksia. Myös kokonaisuuksien hahmottamien helpottui, kun kaikki tarvittava oli mahdollista nähdä livenä. Uskon, että se on tärkeä juttu monelle ravintola-alan ihmiselle varsinkin isompia kokonaisuuksia hankittaessa. Myös joustava ja hyvä palvelu saa minut varmasti kääntymään E.Ahlströmin puoleen jatkossakin. 

Panimoravintola Viisi Penniä astiat kattaukset E.Ahlström

Virtaa asiakkaista ja rauhaa mökkeilystä

Tämä työ on minulle kutsumusammatti. Olen kokeillut muitakin hommia, mutta palannut aina takaisin alalle. On upeaa tuottaa ihmisille elämyksiä oli kyse sitten ruoasta, juomasta, miljööstä tai palvelusta. 

Vuorotyöläisenä ja kahden pienen lapsen äitinä vapaa-aika on välillä kortilla. Hyvää vastapainoa hektiselle arjelle löytyy mökiltä, jossa saan touhuta ulkona, haravoida mielin määrin ja ainakin silloin tällöin nukkua hyvät yöunet. 

Elämykselliset hetket

  • Elämyksellisenä paikkana on jäänyt mieleen Thaimaan Koh Changilla puuhun rakennettu ravintola. Se oli huima kokemus!

  • Mieleenpainuvat palvelutilanteet ovat usein sellaisia, jossa ensin on sattunut jotain haastavaa. Joskus tilanteet voivat päättyä hyvin erikoisiin ratkaisuihin. Olimme Prahassa lomamatkalla, ja yhdessä ruokaravintolassa lautaseni halkesi pöydässä annosta syödessäni. Tarjoilijamme hoiti haastavan tilanteen niin hyvin, että menimme ravintolaan myös seuraavana päivänä. Illallisen loppupuolella saimme tietää, että tarjoilijalla oli synttärit. Tilasimme taksin ja veimme hänet paikalliselle klubille juhlimaan. 

  • Kun on syönyt hyvää ravintolaruokaa vuosikaudet, niin esimerkiksi makaronilaatikko ja mökillä savustettu lohi nousevat varsin korkealle wau-efektien listalla. Ihan tavallinen kotiruoka maistuu usein taivaalliselta. 

Panimoravintola Viisi Penniä kattaukset Ahlström

* * * 

Panimoravintola Viisi Penniä avattiin uudistuneena keväällä 2021. Astiat, tarjoilutuotteet, somisteet ja ravintolan tarpeisiin räätälöidyt ja brodeeratut työvaatteet ovat E.Ahlströmin valikoimista. 
Kuvat:
Kati Laszka ja
Riitta Sourander Emomedia

aplandhotels Tampere arena ravintolakalusteet eahlstrom

Tunnelmataikuri työssään: Leena Turunen

Creative studiolle ajanvarauksella

Tunnelmataikuri työssään: Miro Kurvinen