Tietosuojaseloste

Meillä asiakasrekisterin pitäjänä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla asiakkaitamme rekisteristämme ja sen käytöstä. Tässä tietosuojaselosteessa haluamme kertoa mahdollisimman avoimesti ja läpinäkyvästi siitä, miten E.Ahlströmillä käsittelemme tietojasi.

1. Rekisterinpitäjä

E.Ahlström Group Oy (2851697-3)
Ja sen tytäryhtiöt:
   E.Ahlström Oy – Liiketoiminta Suomi (2570110-2)
   E.Ahlström Baltics Oü – Liiketoiminta Viro (11220176)

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa:
Petri Nupponen
E.Ahlström Group Oy
Kuortaneenkatu 1
00520 Helsinki
010 3495 100
petri.nupponen@eahlstrom.fi

2. Rekisteröidyt

Asiakasrekisteriimme on tallennettu tietoja

  • asiakasyrityksistämme ja niiden yhteyshenkilöistä
  • potentiaalisista asiakkaistamme

3. Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin, joita ovat:

  • Asiakassuhteen hoitaminen
  • Toimintamme ja palveluidemme esittely

Henkilötietojen käsittely perustuu rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun käsitellä asiakastyössä tarvittavia tietoja.

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisterimme sisältää seuraavat tiedot:

Asiakas- ja yhteystiedot

  • Yritys
  • Nimi
  • Rooli/ titteli
  • Osoite
  • Sähköposti
  • Puhelinnumero

Asiakastiedot

  • Tiedot ostetuista tuotteista ja palveluista

5. Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on rekisteröitynä seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen asiakaspalvelu@eahlstorm.fi.

Tarkastusoikeus
Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Mikäli havaitset tiedoissasi virheitä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus
Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä jotain henkilötietoasi.

Suoramarkkinointikielto
Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää meitä käyttämästä tietojasi suoramarkkinointiin. Emme koskaan myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi muille tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinuun.

Poisto-oikeus
Mikäli koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle. Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Valitusoikeus
Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä. Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Säännönmukaiset rekisteriin kirjattavat asiakastiedot saamme:

  • asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntyessä
  • asiakkaalta itseltään verkkokauppatilauksen yhteydessä
  • asiakkaalta itseltään uutiskirjetilauksen yhteydessä
  • asiakkaalta itseltään erilaisista tapahtumista

Rekisteriin voidaan myös kirjata asiakkaiden tai potentiaalisten asiakkaiden tietoja muista yksittäisistä lähteistä.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin E.Ahlström Group Oy konsernin ulkopuolelle.

Tietoja voidaan valikoidusti luovuttaa rekisterinpitäjän (E.Ahlström Group Oy:n) toimeksiannon yhteydessä kolmannelle osapuolelle. Tietojen omistus ei siirry rekisterinpitäjältä kolmannelle osapuolelle eikä kolmannella osapuolella ole oikeutta tietojen toimeksiantoa laajempaan käyttöön.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme säännönmukaisesti seuraavia palvelutarjoajia:

  • MailChimp
  • Microsoft (sähköposti)
  • Kiitolinja Schenker

8. Käsittelyn kesto

Henkilötietojasi käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus välillämme on olemassa. Merkitsemme tiedot rekisteriin sellaisina kuin saamme ne rekisteröidyltä itseltään ja niitä päivitetään sen mukaan, mitä rekisteröity ilmoittaa rekisterinpitäjälle.

Asiakas- ja markkinointirekisteristä poistamme tarpeettomat henkilötiedot 12 kuukauden välein. Markkinointilistaltamme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissamme olevan linkin kautta.

9. Henkilötietojen käsittelijät

Asiakasrekisteriä käsittelevät E.Ahlström Group Oy konsernin työntekijät, joilla on peruste tietojen käsittelylle.

Asiakasrekisteriä käsittelevät myös IT-ylläpitäjämme:

  • Karhu Helsinki Oy
  • Config Oy

Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

11. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötietojesi käsittely on meille tärkeää. Tietojesi turvallisuuden varmistamiseksi käytämme seuraavia suojatoimia:

  • Suojaamme verkkosivujemme internetyhteyden (https)
  • Käytämme palomuuria
  • Salaamme tietoja (kryptaus)
  • Rajaamme rekisteriin pääsyn vain niihin henkilöihin, jotka tietoa tarvitsevat
  • Sitoutamme henkilökuntamme salassapitosopimuksella
  • Rekisteri sijaitsee palvelimilla, jonne pääsy asiattomilta on estetty
  • Rekisteristä otetaan säännölliset varmuuskopiot

12. Evästeet

Verkkosivumme (https://www.eahlstrom.fi) käyttää evästeitä. Sivusto lähettää selaimelle evästeen – pienen tekstitiedoston, joka tallentuu tietokoneen kovalevylle. Käytössä on sekä väliaikaisia istuntotunnus-evästeitä, jotka sulkeutuvat, kun suljet Internet-selaimen, että pysyviä evästeitä, jotka tallentuvat tietokoneen kovalevylle. Evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi ja käyttää näin saamaamme tietoa esimerkiksi sivustollamme vierailevien selaimien laskemiseen sekä sivustomme käytön analysointiin, kuten tilastolliseen seurantaan. Ne antavat meille myös mahdollisuuden tarkastella ja seurata käyttäjiemme mielenkiinnon kohteita ja kehittää siten verkkosivujamme. Kaikki kerätty tieto on nimetöntä, eikä verkossa suoritettuja toimintoja voida sen avulla liittää tiettyyn henkilöön.

Useimmat Internet-selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta halutessasi voit muokata selaimesi asetuksia ja milloin tahansa poistaa evästeet käytöstä. Voit välttää evästeet muokkaamalla selainohjelmasi asetuksia ja kieltämällä niiden käytön.

Annan mielelläni lisätietoja asiakastietojen käsittelystä E.Ahlströmillä.
Petri Nupponen
010 3495 261

Tiedustele lisää rekisteristämme

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Astiauutuudet ravintolaan - inspiraatiota luonnosta

Tabletti pöydälle - uutta ilmettä ravintolakattaukseen

Keittiötarvikkeet ammattilaisille - viisi vinkkiä valintaan