Astiastot - vaikuta annoksen luonteeseen ja ulkonäköön

Astiastot – värillä ja materiaalilla vaikutat annoksen luonteeseen ja ulkonäköön

12.10.2018 | Virva Hyykoski

Lue avainasiakaspäällikkö Virva Hyykosken vinkit astioiden valintaan.

1. Miltä haluat kokonaisuuden näyttävän?

Valitse astiat sen perusteella, millainen oma ravintolasi on. Miltä haluat kokonaisuuden näyttävän? Millaista ruokaa tarjoat? Toisin sanoen ravintolasi palvelukonsepti ja liikeidea ovat ne peruspilarit, joiden varaan rakennamme astiakokonaisuuden. Mikäli sinulla ei vielä ole täyttä visiota astioista valmiina, niin kannattaa varata aika ja tulla katsomaan vaihtoehtoja paikanpäälle E.Ahlströmin näyttelyyn. Osaamme tarjota sopivia vaihtoehtoja ideoidesi perusteella.

2. Mieti ruoka- ja juomatuotteet valmiiksi ennen kuin valitset astiat

Olet hankkimassa funktionaalista tuotetta, jonka vuoksi käyttötarkoitus on tärkeä tekijä. Ruoka- ja juomatuotteiden miettiminen etukäteen ennen astiavalintoja helpottaa niihin sopivien astioiden hakemista. Suunnittele myös budjetti, hankintasykli, uuden ravintolan avausaikataulu ja se, hankitko kaikki astiat kerralla vai osissa.

3. Huomioi, kuinka kovalle käytölle astia joutuu

Tavoittelemasi tyyli vaikuttaa siihen, valitsetko jokaiselle annokselle oman lautasen vai riittääkö yksi lautanen, jolta tarjoat eri annoksia: tarvitsetko esimerkiksi leipälautasta? Iso ero on myös siinä, käytetäänkö ravintolassa tiettyjä astioita vain kerran päivässä vai jatkuvasti. Jos säilytystilaa on vähän, sinun kannattaa valita pinoutuva lautanen ja selkeitä muotoja. Pidä mielessä myös tiskinurkan rakenne.

4. Varaa suunnittelulle aikaa muutama kuukausi

Kun luot uutta konseptia, sinun on hyvä varata tarpeeksi aikaa suunnittelulle, jotta voit hyödyntää trendien huipulla olevia tuotteita ja saada tehdastilausvalikoimastamme sellaista, mitä muilla ei ole. Varastovalikoimasta löydät myös suuren määrän tuotteita tosi nopeastikin.

5. Vaihtoehtoja juuri sinun makuusi

Astiavalikoimamme on lähes rajaton ja löydät siitä vaihtoehtoja monenlaiseen ravintolaan: klassiseen, bistroon, leikittelevään, trendikkääseen. Suuri osa valikoimamme astioista on valmistettu Keski-Euroopassa, ja ne ovat kovaan ravintolakäyttöön suunniteltuja laadukkaita astioita. Sarjojen laajuus vaihtelee: yksi sarja saattaa kattaa kaiken pienestä voiastiasta kahvikuppeihin tai ainoastaan pari lautasta ja kulhoa. Valikoimastamme löytyy myös monia pitkiä sarjoja, joita varastoidaan jatkuvasti ja joilla on saatavuustakuu. Voimme yhdistellä eri sarjoja todella hyvin keskenään juuri sinun ravintolasi näköiseksi kokonaisuudeksi.

6. Haluatko logopainatuksen tai kustomoidun värin?

Voimme teettää astioihin ravintolan oman painatuksen, esimerkiksi ravintolan logon. Logon painaminen astioihin on nostanut suosiotaan sosiaalisen median myötä. Kun painat lautaseen oman logon, näkyy se jokaisessa someen julkaistussa annoskuvassa. Voimme toimittaa astioita myös kustomoidun värisenä. Painatus tehdään aina lasitteen alle, jolloin se kestää konepesun.

7. Ota huomioon posliinilaatu ja lasite

Autamme sinua posliinilaadun valinnassa: meiltä löytyy esim. maasalpää, Noble Chinaa, vitroposliinia, Duracreamia ja keramiikkaa. Lasitteen pois jättäminen tai osittainen lasite tuo astiaasi rouheutta. Lasite taas antaa astiallesi kovan ja kestävän pinnan, jolloin ruokailuvälineistä ei jää jälkiä astian pintaan. Korkealaatuinen posliiniastia luovuttaa lämmön hitaasti ja ruoka pysyy pitkään lämpimänä. Valikoimasta löytyy myös ajattomia klassikoita jopa 1800-luvulta asti. Eri posliinilaaduissa löytyy useita sarjoja, joita on mahdollista yhdistää keskenään klassisesti tai trendikkään villisti.

8. Lautasella on suuri merkitys sille, miltä annos näyttää!

Lautasen avulla voit korostaa esim. annoksen herkkyyttä tai luonnollisuutta ja vaikuttaa sen luonteeseen. Se, tarjoatko ruuan posliinilautaselta tai lasilautaselta ja onko lautanen värillinen vai valkoinen muuttaa annoksen ulkonäköä ja luonnetta täysin. Esimerkiksi klassinen valkoinen lautanen on mahtava paletti taiteilijalle ja se sopii joka paikkaan. Tämän hetken lautaskokotrendi on pienempi kuin aiemmin ja nykyisin valitaan monesti 25 cm lautanen entisen 30 cm sijaan. Astioissa käytetään tällä hetkellä paljon värejä.

Katso kattava Astiastot ja astiasarjat-valikoimamme ja inspiroidu! 

 

Virva Hyykoski

Virva Hyykoski

avainasiakaspäällikkö
Minulle kattaus on puoliruokaa. Työskentelin lähes 20 vuotta Helsingin huippuravintoloiden keittiöissä mm. legendaarisessa Savoyssa ja G.W.Sundmansissa.
Lue kaikki kirjoittajan artikkelit
terassikalusteet ravintola E.Ahlström

Terassikauden tuotteet ravintolaan

ravintola somistus E.Ahlström

Stailauspalveluita ravintolalle!

Kuljetuslaatikot ja -rasiat take away -annoksille