Hyvillä valinnoilla kohti vastuullisempaa tulevaisuutta

24.5.2021 | Teija Sääksmäki

Vastuullisuus on ollut arvoissamme E.Ahlströmillä jo pitkään. Tavoitteemme on, että kestävien valintojen tekeminen on ravintolatoiminnassa mahdollista ja mahdollisimman helppoa. Olemme kehittäneet AINIA-kiertotalouspalvelua viimeiset kaksi vuotta yhdessä kolmen yrityksen voimin. Tiedämme, että muutos ei tapahdu hetkessä ja vastuullisia tekoja tehdään asia kerrallaan, mutta yhdessä onnistumme varmasti – sillä yhdessä olemme enemmän!

Suositaan pitkäikäisiä valintoja

Positiivista on, että ammattikäyttöön tarkoitetut posliiniastiat on tehty kestämään kovaa käyttöä ja niiden käyttöikä on lähtökohtaisesti pitkä. Nyt uuden AINIA-kiertotalouspalvelun myötä  tuotteita voidaan ennallistaa ja astioiden käyttöikä on entistä pidempi. Uutta projektia aloittaessamme käymme aina tarkkaan läpi yhdessä asiakkaan kanssa, mitä kannattaa kunnostaa ja mikä tuunata. Haluamme olla kaikin tavoin osaltamme kehittämässä  ja tukemassa niitä keinoja, joilla edistetään kestävää kiertotaloutta luontoa säästäen. 

AINIA-kiertotalouspalvelumme mahdollistaa astioiden entistä pidemmän käyttöiän ennallistamisen avulla ja vaihtoehtoisesti loppuunkäytettyjen astioiden kierrättämisen tiiliksi. Ennallistetun astian hiilijalanjälki on uuden astian valmistamiseen verrattuna 90 % pienempi ja astian käyttöikä pitenee jopa 5-7-kertaiseksi. Ravintolana voit tehdä vastuullisuusteon toimittamalla meille käyttöikänsä päässä olevat astiat, jolloin ne pysyvät kierrossa vuodesta toiseen. Voit myös tilata jo ennallistettuja AINIA-astioita suoraan verkkokaupastamme!
 

Suositaan uusiokäytettyä ja kierrätettyä

E.Ahlströmillä olemme erityisen onnellisia siitä, että päämiehemme ovat sitoutuneet samoihin kestävän kehityksen mukaisiin arvoihin kuten mekin, ja vastuullisuus näkyy heillä vahvasti niin tuotannossa kuin tuotekehityksessä. 

Englantilaisen Churchillin posliinitehtaalla kierrätetään jo kaikki valmistusprosessin aikana syntynyt hukkamateriaali ja panostetaan energiaa säästävään polttoprosessiin. Ranskalaisen Revolin upea No.W-astiasto on valmistettu patentoidusta kierrätysmassasta vettä säästäen, ja jopa astioiden lasite on 100 % kierrätettyä. Löydät No.W -astiat täältä

Kierrätysmuovista valmistut tuotteet ovat kuuluneet valikoimaamme jo pidemmän aikaa. Esimerkiksi kierrätetyt PET-muovipullot ovat saaneet uuden elämän monissa sisustustekstiileissä, kuten pehmeissä terassityynyissä ja -vilteissä samoin kuin monissa työvaatteissamme. Myös uudet Guzzini Tierra -tuotteet on valmistettu 100 % kierrätetystä PET-muovista. Nämä tyylikkäät, hieman perinteisiä saviastioita ulkonäöltään muistuttavat astiat ovat konepesunkestäviä ja uudelleen kierrätettäviä.

Kierrätysmuovia on hyödynnetty myös terassikalusteissa: esimerkiksi Pedralin Remind 3730R -tuoli ja Scab Designin Ginevra Go Green -tuolit on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista. Kierrätysalumiini puolestaan on päässyt käyttöön Ruotsissa valmistetuissa, tyylikkäissä Exxent-kylmälevyissä, jotka kestävät myös konepesun.
 

Suositaan vastuullisesti tuotettua

Valtaosa tuotteistamme valmistetaan Euroopassa ja suuri osa myös Suomessa. Esimerkiksi päämiestemme Bauscherin, Schönwaldin ja Tafelsternin tehtailla Saksan Baijerissa astiat valmistuvatkin varsinaisena lähituotantona kun sekä raaka-aineet, tehtaan omistajat ja työntekijät tulevat kaikki alle 50 kilometrin säteeltä tehtaasta. Lue lisää posliiniastioiden valmistuksesta Saksassa

Upeita esimerkkejä omasta kotimaisesta lähituotannostamme ovat Helsingin Herttoniemessä valmistuvat Luna by Pekka Terävä -keramiikka-astiat sekä porvoolaisen posliinitehtaan VAJA Finland -tuotteet. Myös Iittalan lasit valmistuvat Iittalan lasitehtaalla, joka muuten viettää 140-vuotisjuhlaansa vuonna 2021!

Lisäksi valikoimissamme on runsaasti Suomessa valmistettuja keittiötarvikkeita ja tarjoilutuotteita, kuten kattiloita, laatikoita, korotuksia ja telineitä. Erilaiset mittatilaustyönä toteutettavat tuotteet, kuten kiintokalusteet, tehdään tarpeeseen ja juuri omien toiveidesi mukaan sillä ajatuksella, että tuote kestää varmasti aikaa ja käyttöä.

Katso vastuulliset tuotevinkit ravintolaan >>

Katso, mistä on kyse AINIA-kiertotalouspalvelussamme >>
AINIA-valikoima verkkokaupassa >>

Teija Sääksmäki

myyntijohtaja, yrittäjä

Laseja terassille -25 %

Kokkaa kotona kuin ammattilainen

Vuoden Tarjoilija 2021 Eahsltrom

Vuoden Tarjoilija -kisan tuomarina