Tafelstern Coffee Tasting kahvikupit EAhlstrom

Kahvikupit kahvilalle, joka ottaa kahvin tosissaan

11.4.2019

Kahvikuppi kahvilassa on osa kokonaiselämystä, tuo kahvin maun parhaalla mahdollisella tavalla esiin ja tukee kahvilan sisustusta, tunnelmaa ja konseptia. Kahvila, joka ottaa kahvin tarjoilun tosissaan, tarjoaa kahvijuomat niille suunnitelluista kupeista.

Minkälaisia kahvijuomia asiakkaat tänä kesänä kysyvät ja mitä juomia trendikkäässä kahvilassa tarjotaan? Avainasiakaspäällikkömme Heidi Sandell ja Pauligin Channel Marketing Manager Taina Aittasalo arvioivat kesän kahvitrendit.

Kahvitrendit kesään

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi on varma kesän hitti. Cold brew nautitaan joko sellaisenaan, jääpalojen, maidon tai jäätelön kanssa. Cold brew voidaan maustaa marjoilla, yrteillä, makusiirapeilla tai vaikkapa kaakaolla. Se voi toimia myös boolin pohjana ja juoman voi tarjota kannusta koko pöytäseurueelle sangrian tapaan.  

Kiinnostus kylmiä kahvijuomia kohtaan kasvaa muutenkin. Myös affocato - jäätelön ja kahvin yhdistelmä - on jälleen trendikäs ja sopii suomalaiselle jäätelö- ja kahvihullulle kansalle.

Suomessa kiinnostus artesaanikahviloihin, -paahtimoihin ja -kahveihin lisääntyy samaa vauhtia, kun kahvihifistelijöiden määrä kasvaa. Kahvinautinto on kokemus ja siksi kahvin kulutus kodin ulkopuolella kasvaa. Kokonaiselämystä tukevat myös kahvilan miljöö ja palvelu.

Maailmalla mennään askel eteenpäin ja kahvista tulee tiedettä. Kahvin uuttamiseen käytetään tuunattuja laitteita, erikoismenetelmiä ja kahvista tulee kemiaa samaan tapaan kuin molekyyligastronomia aikoinaan muutti ruoanlaiton.

Korvattomat kupit ja lasit

Kahvikupilla on iso vaikutus kahvin makuun ja kahvikokemukseen. Kahvikuppien maailmassa suositaan nyt korvattomia kuppeja ja laseja. Korvattomat kupit ovat omiaan flat white -kahville ja laseihin rakennetaan kylmät kahvijuomat ja super-trendikkäät värikkäät, kurkumalla, matchalla tai marjoilla, värjätyt lattet.

Erikoiskahvien rinnalla uuden tulemisen tekee suomalaiseen suuhun aina sopinut vaaleapaahtoinen suodatinkahvi. Mutta tässäkin laadun määrittää kahvin alkuperä, lajike, kasvuympäristö ja paahdon ammattimaisuus. Klassisen suodatinkahvin tarjoiluun valitaan klassinen korvallinen kuppi.

Tutustu uuteen Tafelstern Coffee Tasting -sarjaan

 

kahvikupit_kahvilalle_eahlström
Sisustusratkaisut ravintolaan Eahlström

Ravintolan perustaminen: konsepti näkyy ja tuntuu

Pataruoka

Padat ja vuoat sadonkorjuuajan ruokiin

Ruokaa ja taidetta syksyn tapahtumissa