Keittiötyövälineet-ja-keittiötarvikkeet_E.Ahlström

Keittiötarvikkeet ammattilaisille - viisi vinkkiä valintaan

31.10.2018 | Tommi Liimatta

Keittiötarvikkeet ammattilaisille kannattaa valita käytännöllisyys ja käyttötarkoitus edellä. Avainasiakaspäällikkömme ja keittiömestarimme Tommi Liimatta kertoo viisi vinkkiä, miten onnistut keittiötarvikkeiden valinnassa. Valintaan vaikuttavat monet seikat kuten ravintolan liikeidea, elintarvikelaki, ravintolakeittiön malli sekä halutut materiaalit.

 

Keittiötarvikkeiden valintaa ohjaa liikeidea, volyymi ja budjetti 

Keittiötarvikkeiden valinnassa suuri vaikutus on ravintolan liikeidealla. Laadukkaat keittiötarvikkeet, kuten veitset ja leikkuulaudat,  tarvitset etenkin silloin, jos valmistat suurimman osan ruoasta paikan päällä etkä käytä ravintolassasi esivalmisteita. Myös asiakaspaikkamäärä, volyymi ja budjetti vaikuttavat keittiövälineiden valintaan. Jos ravintolassasi on jo hyvä valikoima keittiötarvikkeita, varmista, että uudet tuotteet sopivat yhteen vanhojen kanssa.

Keittiötyövälineiden materiaali

Ammattikäyttöön tarkoitettujen keittiötyövälineiden materiaalit ovat pitkälti samoja tuotteesta riippumatta mutta valinnassa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota kattiloiden ja paistinpannujen pinnoitteisiin. Valitse työvälineet kattiloiden ja pannujen materiaalin mukaan. Huomioi myös materiaalivalinnoissa niiden puhdistuksen helppous. Esimerkiksi valurautaa ei suositella laitospesukonepesuun. Materiaalin kestävyys vaikuttaa valintaan: rosteriset keittiötyövälineet ovat käytössä lähes ikuisia.

Ammattilaisvälineiden valintaan vaikuttaa elintarvikelaki

Keittiön työvälineiden valintaan vaikuttaa käyttötarkoituksen ja käytännöllisyyden lisäksi myös elintarvikelaki. Esimerkiksi puukauhat tai puiset leikkuulaudat eivät sovellu julkisen puolen ammattikeittiöihin viranomaisvaatimusten vuoksi mutta pienemmissä yksityisissä ravintoloissa niitä voi käyttää. Kaikki E.Ahlströmin valikoimissa olevat ammattilaisten keittiötarvikkeet ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä ja ammattikäyttöön suunniteltuja.

Ota koko ravintola huomioon

Perustarvikkeiden päivityksen yhteydessä kannattaa kerralla miettiä koko valikoima: esimerkiksi minkälainen säilytys- tai hyllyjärjestelmä ravintolaan kannattaa hankkia ja minkälaisia pienkoneita ravintola tai catering tarvitsee. Erityisen tärkeää keittiötarvikkeiden valinta on avokeittiöissä, jossa työvälineet toimivat myös katseenkiinnittäjinä ja trendikkäinä yksityiskohtina.

Laajasta pienkonevalikoimistamme löydät esimerkiksi sauvasekoittimet ammattikäyttöön sekä yleiskoneet ammattikäyttöön. Lisäksi verkkokaupastamme löytyvät mm. kätevä hyllyjärjestelmä, johdevaunut, kertakäyttöhuppu johdevaunuihin ja verkkovirralla toimiva uuni paistopisteeseen tai cateringiin. Hoidamme myös laitteiden huollon puolestasi. 

Keittiötyövälineet ammattilaisille nopealla toimituksella 

Pidä jatkuvasti huolta siitä, että keittiötarvikkeita on oikea ja tarpeellinen määrä keittiössäsi. Perusvalikoimaan tarvittavat lisäykset toimitetaan E.Ahlströmin Vuosaaren varastosta nopeasti yli 7 000 varastossa olevan keittiötarvikkeen valikoimasta. Erikoistuotteet, kuten crepes-pannut ja aasialaisten ruokien valmistukseen tarvittavat wokkipannut, höyryttimet ja ritilät suosittelemme tilaamaan 4-8 viikkoa etukäteen. 

 

Tutustu E.Ahlströmin laajaan keittiötarvikevalikoimaan verkkokaupassamme 
E.Ahlströmin showroom on erinomainen paikka tulla tutustumaan keittiöammattilaisten työvälineisiin ja keittiötarvikkeisiin. Varaa aikasi showroom-vierailulle! 

 

Avainasiakaspäälliköt Risto Ylikärppä ja Tommi Liimatta ovat koulutukseltaan keittiömestareita

Tommi Liimatta

avainasiakaspäällikkö

Suomen Bocuse d’Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela

Ruokakulttuuri ja sen kehittäminen matkailun moottorina Suomessa

Joulukattaus vinkit 2021

Joulukattaus täynnä tunnelmaa!