Pekka Terävän astiasto E.Ahlström

Kotimaisia astioita ravintoloille

14.5.2019

Olemme lisänneet valikoimiimme suomalaisia astioita: Luna By Pekka Terävä ja VAJA Finlandin valikoiman. Suomessa suunnitellut ja valmistetut astiat sopivat erinomaisesti ravintolalle, jonka arvoissa näkyvät vastuullisuus, suomalaisuus, käsityö ja laatu. Astiastot ovat horeca-yksinmyynnissä E.Ahlströmilla.

Keramiikka-astioita Helsingistä - Luna by Pekka Terävä

Helsingin Herttoniemessä suunniteltu ja valmistettu Luna by Pekka Terävä on Munkaa-designyrityksen käsityönä valmistama astiasarja, johon kuuluu syvä kulho, matala ruokalautanen, syvä lautanen, kahvikuppi ja espressokuppi neljässä upeassa, maanläheisessä värissä. 

Luna by Pekka Terävä -astiasarja syntyi briiffistä ”suunnittele ravintolakäyttöön retrohenkinen lautanen tähän päivään”. Briiffi tuli ravintolayhtiö Olo Group Oy:n omistajalta Pekka Terävältä Munkaan herttoniemeläiselle keraamikolle Minna Rusaselle. 

- Etsin lautasta, joka kestää aikaa, on minimalistinen tyyliltään ja väreiltään ja joka sopisi monenlaisiin kattauksiin ja menuihin. Koska en heti löytänyt sopivaa, päätin valmistuttaa sellaisen itse. Lautasessa ei saa olla kohkaamista. Ruoan edessä on hetki aikaa pysähtyä ja lautasen pitää viestiä samaa seesteistä tunnelmaa, Pekka Terävä kertoo.

pekka terävän lautaset eahlstrom

Astiaston inspiraatio luonnosta 

Luna by Pekka Terävä -astiaston värit tulevat luonnosta ja vuoden kierrosta. 

- Vaalean helmenharmaa muistuttaa talvimaisemaa, voimakas okra tuo mieleen kesän, rannat ja hiekan. Ruskeaan lautaseen hain syksyn sävyjä ja revontulen loimua. Lautasten koot ja muodot suunnittelimme Pekka Terävän kanssa yhdessä niin, että niihin pystyy rakentamaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia menuita, sanoo astiaston suunnitellut ja valmistanut Minna Rusanen Munkaa-yrityksestä. 

Luna by Pekka Terävä verkkokaupassamme >> 
Sarjan astiat ovat tehdastilaustuotteita, toimitusaika 4-6 viikkoa. Kysy lisää asiakaspalvelusta tai avainasiakaspäälliköltäsi. 
Astiaston kuluttajamyynti kesäkuusta 2019 lähtien: Lapuan Kankurit

 

* * * * * * * *

vaja finland astiat E. ahlström

Kahvikuppeja suomalaisuutta arvostavalle ravintolalle - VAJA Finland

Kauniisti kuvioidut, reilun kokoiset VAJA Finlandin Sirkus- ja Helmi -kahvikupit ja mukit ihastuttavat oivaltavalla, aikaa kestävällä ja käytännöllisellä muotoilullaan. Suomessa valmistetut ja suunnitellut tuotteet viestivät ravintolan asiakkaille ravintolan arvostavan kotimaisuutta, laatua ja tuotteiden alkuperää astiastoja myöden. 

Pieni posliinitehdas Porvoossa

VAJA Finland toimii Porvoossa ja on Suomen ainoa posliinitehdas. 

- Olimme molemmat töissä Arabian tehtaalla ja jaoimme intohimon suomalaista muotoilua, huippulaatua ja käsityötaitoa kohtaan. Vuonna 2011 päätimme perustaa oman posliinitehtaan. Aluksi se oli takapihamme vaja, josta yrityksemme nimikin on saanut alkunsa, kertovat VAJA Finlandin omistajat Henna Lamberg ja Fred Owren. 

vaja finland

Suomalaista muotoilua ja käsityötä

VAJA Finlandin kaikki tuotteet ovat yrityksen omistajien omaa designia. Astioiden muoto syntyy Fred Owrenin suunnittelemana ja ihastuttavat kuvioinnit ovat Henna Lambergin. Graafisten, selkeälinjaisten kuppien ja mukien vastapainona on herkkä ja kaunis, ornamenttimainen koristelu. Vitroposliinista valmistetut tuotteet kestävät konepesun sekä soveltuvat myös uuniin ja mikroon.

Vaja Finlandin kahvikupit ovat tilavuudeltaan 30 cl ja mukit 40 cl.

Kuppien ja mukien lisäksi VAJA Finlandin valikoimissa on astiastoon sopivia kaatimia, kulhoja, purkkeja, voikippoja, leikkuulautoja ja leipäliinoja/keittiöpyyhkeitä. VAJA Finland toteuttaa myös räätälöityjä ratkaisuja asiakkaan omalla painatuksella. Kysy lisää asiakaspalvelustamme tai avainasiakaspäälliköltäsi. 

Vaja Finlandin tuotteet verkkokaupassamme >>

 

* * * * * * * *

Suomalaisia laseja, keittiötarvikkeita ja tarjoilutuotteita 

Iittala Raami Juomalasit

Näiden uutuusastioiden lisäksi valikoimissamme on myös paljon Suomessa valmistettuja laseja. Kaikki Iittalan lasit tehdään Hämeenlinnassa, kuten esimerkiksi kuvassa näkyvä uutuussarja Raami. Lisäksi valikoimissamme on paljon kotimaassa valmistettuja keittiötarvikkeita ja tarjoilutuotteita, muun muassa kattiloita, laatikoita, korotuksia ja telineitä. Tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme tai kysy lisää avainasiakaspäälliköltäsi. 

Tutustu Raami-sarjaan

Tutustu Iittalan lasivalikoimaan

 

Tunnelmataikuri työssään: Sylvester Soisalo

Tunnelmataikurit työssään: Taneli Korsiala ja Severi Lukkarinen

Viisi vuotta yrittäjinä - uskallusta, rohkeutta ja uskoa tulevaan