Ravintola-Nude-lautaset-E.Ahlström

Monikäyttöisyys kriteerinä Ravintola Nuden lautasissa

12.12.2018

Vuoden Kokki 2018 ja Ravintola Nuden keittiöpäällikkö Kalle Tanner kertoo lautasten valinnasta ravintolaan: 

Emme miettineet yhtä annosta vaan sitä, miltä koko ravintolan konsepti näyttää. Valinnat tehtiin reilusti ennen päätöstä ruokalistasta. Valitsimme monikäyttöisiä ja monipuolisesti erityyppisiä lautasia. Valinta on sisustuksellinen juttu, on tärkeää, että lautanen sopii ravintolan miljööseen. Nuden konseptia tukevat erinäköiset, eriväriset ja eri sarjaa olevat lautaset.

 
Lautaset ovat pitkäaikainen investointi, emme rakenna annoksia lautanen edellä. Lautanen ei voi olla vain yhtä annosta varten suunniteltu, silloin se on liian rajaava. Paria päivää ennen Nude-ravintolan avaamista mallailimme, mille lautaselle mikäkin annos sopii. Olemme ehtineet jo vaihtaakin annosten lautasia. 
 

Lautasen täytyisi tuntua siltä, että se kuuluu ravintolaan. Nudessa käytössä olevat Pintinox Palace kivipestyt haarukat ja veitset viestivät samanlaista ajattomuutta, nekin näyttävät sopivasti käytetyiltä. 
 

Lautasen valintaan annokselle vaikuttavat monet asiat: haluaako korostaa lautasen tiettyä yksityiskohtaa vai sitä, että lautanen näyttää täydeltä. Tärkeintä on, että lautasen muoto ja väri tukevat annosta. Oikein valittu lautanen nostaa annoksen visuaalisen ilmeen ihan uudelle tasolle, kun taas väärä valinta voi tehdä sekavan vaikutelman. 

 

Suosikkini Nuden lautasista on Tokyo Design Studion Nippon. Vaikka lautasen kuviointi on aika voimakas, kaikki annokset ovat näyttäneet tosi hyvältä, mitkä lautaseen on tehty. Erityisesti vihreän ja punaisen sävyt näyttävät siinä tosi hyvältä. Epäsymmetrinen kuviointi on myös kiva. 

Lautaset ovat monessa pöydässä puheenaiheena ja niistä tulee aika paljon kyselyitä. Suurin osa lautasistamme on E.Ahlströmin valikoimista, osa on Munkaa-designyrityksen keramiikkaa. 

 

Tokyo Design E.Ahlströmin valikoimissa 
Pintinox stonewashed -aterimet E.Ahlströmin valikoimissa 

E.Ahlström on Vuoden Kokki -kilpailun yhteistyökumppani

 

kuvat: Santeri Stenvall

 

Rapujuhlien kattaus punainen teema

Punaista pöytään rapujuhlaan

ravintolakokemus elämykset eahlström

Ravintolakokemus: Näin luot elämyksen aisteja hyödyntäen

miten lautasia tehdään ravintolakäyttöön E.Ahsltröm

Näin tehdään timantinkovia astioita