Osta työtä Suomeen päivää vietetään 3.12.2021

18.11.2021 | Teija Sääksmäki

Suomalaisen työn menestys on lähellä meitä kaikkia suomalaisia. Valtakunnallisen 3.12. vietettävän Osta työtä Suomeen -teemapäivän tarkoituksena on saada suomalaiset kiinnittämään huomiota kulutusvalintoihinsa. Jos jokainen suomalainen ostaisi kymmenellä eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita kuukaudessa, syntyisi vuodessa 10 000 uutta työpaikkaa.

Perjantaina vietettävän päivän tavoitteena on vaikuttaa ostopäätöksiin, jotta työpaikat säilyvät ja uusia syntyy. Juuri nyt tämä on tärkeämpää kuin koskaan ja meidän tulee tehdä kaikki voitavamme nykyisten työpaikkojen säilyttämiseksi, jotta selviämme poikkeusaikojen yli ja pääsemme aikanaan palaamaan normaaliin elämään. 
 

Haluamme tehdä sinun kanssasi maailman parhaita gastronomisia tekoja – isolla liekillä

Olemme ylpeitä siitä, että Fresh up -palvelumme sai viime keväänä Suomalaisen Työn liiton Avainlippu-tunnuksen. Avainlippu on merkkinä siitä, että palvelumme on tuotettu Suomessa, niiden kotimaisuusaste on vähintään 50 % ja yrityksen omistus, pääkonttori ja toimiva johto ovat Suomessa.

Fresh up on asiakaskokemuksen ja konseptien kirkastamisen palveluperhe, joka liekittää liiketoimintasi uusiin korkeuksiin. Yhdessä löydämme juuri sinulle sopivat ravintolan kehittämisen ratkaisut sisustuksesta astioihin ja ruokakonseptin kehittämisestä tarinankerrontaan.

Palvelut suunnitellaan ja toteutetaan aina ravintolan tarpeen ja toiveiden mukaan. Kumppaneinamme palveluiden suunnittelussa ja tuottamisessa ovat ruokamediatalo Foody Allen, viherstudio Garden Living sekä konsepti- ja sisältötoimisto Autiosaari. Nämäkin kaikki suomalaisia yrittäjävetoisia yrityksiä.

Ravintolan kehittämisen palvelu Fresh up rakentuu komponenteista, jotka täydentävät toisiaan – aivan kuten onnistuneessa annoksessa. 

Valitse komponenteista tarpeitasi parhaiten vastaavat. Kaksi, viisi tai vaikkapa kaikki! Yhdessä kumppaniemme kanssa takaamme, että lopputuloksessa kaikki komponentit ovat tasapainossa ja kokonaisuus toimiva. Meidän mielestä mitä useampi komponentti, syntyy sen parempi soppa. 
  

Suomalaiset tavarantoimittajat ensin

Kun valikoimme uusia tavarantoimittajia verkostoomme, selvitämme aina myös kotimaiset vaihtoehdot, joilla usein on tarjota ketteriä ja nopeita räätälöitävissä olevia ratkaisuja. E.Ahlström on kautta vuosien ollut kumppani monelle pienelle perheyritykselle ja yksinyrittäjälle. On hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä näiden mikroyritysten kanssa ja kehittää ja edesauttaa käsityöperinteiden säilymistä Suomessa. 
 

Mittatilausta ja räätälöintiä

Tuotevalikoimamme rakentuu pitkälle siitä, mitä asiakkaamme tarvitsevat ja toivovat. Verkostostamme löytyy lähes aina sopiva tekijä tuotteen valmistamiseen. Monet kumppanimme suunnittelevat ja tekevät tuotteensa alusta loppuun asti itse. Kuten esimerkiksi:

  • Puuseppämme nikkaroivat lähes kaikkea leikkuulaudoista ja laatikoista aina sohviin ja pöytiin asti.
  • Metalliosaajiltamme saat mittatilaustyönä erilaiset terriini- ja runebergintorttuvuoat sekä persoonalliset telineet esillepanoa varten.
  • Muovin työstön ammattilaisemme loihtivat kuvut, korotukset ja kauniit laatikot kestävään ja pitkäikäiseen käyttöön.
  • Valikoimastamme löydät myös Suomessa valmistettuja astioita ja laseja, sohvia ja valaisimia sekä kattiloita ja muita keittiötarvikkeita.
  • Verhoilijamme voivat entisöidä ja kunnostaa kalusteesi ja antaa niille uuden elämän.
  • Ja siinäkin voimme auttaa, kun haluat viestiä työvaatteillasi kotimaista suunnittelua tai lähivalmistusta! 

Menestystä ja hyvinvointia kaikille

Seuraamme ahkerasti alan ilmiöitä ja trendejä. Tänä päivänä täytyy tuntea myös vastuuta siitä, millaisia tuotteita markkinoilla on. Kotimainen ja vastuullinen tuotanto ja käsityö ovat yhä useammin esille nousevia arvoja astioissa ja kalusteissa. Tuotteiden alkuperällä ja tarinoilla on aina ollut ravintolassa merkitystä. 

E.Ahlströmin kautta vaikutamme osaltamme suomalaiseen ravintolakulttuuriin ja siihen, millaisia tunnelmia hotelleissa ja ravintoloissa on. Haluamme tarjota niin hyviä ratkaisuja, että niiden avulla voit hurmata omat asiakkaasi. Kun ravintolat ja yritykset menestyvät, se luo lisää työtä ja hyvinvointia koko Suomelle. Kiitos kuuluu asiakkaillemme, joiden kanssa yhdessä olemme voineet kehittyä ja kasvaa. 
 

Intohimoista tekemistä

Suomalainen ja skandinaavinen muotoilu on mielestäni omintakeista ja persoonallista. Siihen on kautta aikain liittynyt myös arkinen, ajaton kauneus ja käytännöllisyys, joka kertoo osaavista tekijöistä.

Koen, että sillä on iso merkitys, kun ihmiset tekevät asioita intohimoisesti. Suomi tarvitsee rohkeita, yrittäjähenkisiä ihmisiä, olivat he sitten yrityksen omistajia tai työntekijöitä. 

Avainlippu-kampanjalla halumme pysäyttää Sinut ostopäätöksen äärelle. Oletko tullut ajatelleeksi, että kotimaisen tuotteen ja palvelun valitseminen voi samalla olla myös eettinen, ekologinen ja vastuullinen valinta? Kun haluat tukea suomalaista työtä, muista ostotilanteessa valita suomalaisia työllistävä tuote tai palvelu, jonka tuottaa suomalainen yritys. 

Tutustu tarkemmin kotimaisiin astia- ja lasiuutuuksiimme 
   

 

Teija Sääksmäki

myyntijohtaja, yrittäjä
aplandhotels Tampere arena ravintolakalusteet eahlstrom

Tunnelmataikuri työssään: Leena Turunen

Creative studiolle ajanvarauksella

Tunnelmataikuri työssään: Miro Kurvinen