ravintola ja sisustustrendit 2020 E.Ahlström

Ravintola- ja sisustustrendit 2020

1.3.2020 | Teija Sääksmäki

Ravintola- ja sisustustrendit vuodelle 2020 - minkälaisia trendejä tai heikkoja signaaleja tässä ajassa ja uudessa 20-luvussa me havaitsemme?

E.Ahlströmin trendinenät nuuhkivat nämä viisi voimakkainta trendiä vuodelle 2020. Elämyksellisenä ravintolana ja ravintoloitsijana luotat toki omaan, innovatiiviseen ja inspiroivaan konseptiin, mutta aina välillä on hyvä pysähtyä miettimään, minkälaisessa maailmassa asiakkaasi elävät. Trendit heijastelevat aikaa, jossa elämme. Ravintola-, sisustus- ja lifestyle-maailman trendeistä voi poimia pieniä yksityiskohtia oman ravintolan arkeen ja asiakkaiden yllättämiseksi. 

Listasin omat viisi veikkaustani  vuoden 2020 isoimmiksi trendeiksi: 

Ravintolatrendi: Läsnä

Trendi liittyy holistiseen ajatteluun ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin metsästykseen: Ravintolat ja hotellit toimivat hyvinvoinnin alustoina ja holistisen kokemuksen tarjoajana. Ravintolatiloissa järjestetään tilaisuuksia, joissa ruoka on osa kokonaisvaltaisuutta. 

Ruoka ja ruokavalinnat ovat yhä vahvempi osa identiteettiä: ravintoloiden tulee tarjota laadukkaita vaihtoehtoja esimerkiksi alkoholille ja lihalle. 

Aallonharjalla surffaava ravintola tiedostaa, että ihminen muistaa syömisen usein muuta tekemistä paremmin ja tarjoaa nautiskelijoille oman, aistiärsykkeettömän tilan ja rauhan.

ravintolatrendit 2020 läsnä eahlström
Water garden, Japan. Photo: Junya Ishigami

 

ravintolatrendit 2020 läsnä eahlström
Kuva: Serax

 

Sisustustrendi: Graafisuus 

Ravintolasisustuksessa graafisuus nostaa päätään. Graafisuus ei tarkoita niinkään mustavalkoisuutta, vaan suuria, yhtenäisiä väripintoja. 

Rohkea ravintola sisustaa koko tilan yhdellä tai kahdella värillä astioita myöden, mutta leikittelee väripintojen graafisilla muodoilla. Nyt nähdään paljon vihreää pintaa yhdistettynä johonkin muuhun väriin, kuten milleniaalipinkkiin tai keltaiseen. 

 Pedrali
Kuva: Pedrali

sisustustrendi graafisuus eahlstöm
Ravintola Bistro O Mat. Kuva: E.Ahlström

 

Lifestyletrendi: Empatia

Elämme korostetusti empatian aikaa. Ilmastonmuutoksen torjunta, hyväntekeväisyys, hävikkiruoan käsittely, yhteiset ruokailukokemukset, lahjoitukset - kaikkiin näihin myös ravintolan pitää ottaa kantaa ja viestiä näistä asiakkaille. 

Empatia on asiakaslähtöisyyttä ja palvelumuotoilua, sillä jokainen tila on tunne. Ammattitaidolla rakennetuissa ravintoloissa viihdytään jopa kotia paremmin. 

ravintolatrendit 2020 empatia eahlström

 

ravintolatrendit 2020 empatia eahlström
Yhteinen pöytä -hävikkiruokaterminaali Vantaalla. Kuva: Yhteinen pöytä

Sisustus- ja ravintolatrendi: Afrikka

Ruokatrendinä kulhoruokien jälkeen nousee Afrikka, ja erityisesti Länsi-Afrikkalaiset mausteisen tuliset maut ja värikäs comfort food ilmestyvät lautaselle. Sisustuksessa Afrikka-vaikutteet näkyvät bambun, rottingin ja vesihyasintin käytössä, näyttävässä vihersisustuksessa sekä murretuissa okran ja ruskean sävyissä. 

ravintolatrendit 2020 afrikka eahlström
Kuva: Bloomingville

ravintolatrendit 2020 afrikka eahlström
Kuva: Churchill

Sisustus- ja ravintolatrendi: Omintakeinen luksus

Tämän päivän luksus on sallivaa ja epätäydellisyys on kiinnostavaa. Ylellinen tyyli rikotaan omintakeisesti ja jopa vinksahtaneesti. Tavarat kertovat tarinaa. 

80-luvulla suositut kuivakukat tekevät paluun ja kuivakukista ja sammalista tehdyillä näyttävillä asetelmilla luodaan wau-elementtejä. 

sisustustrendit 2020 omintakeinen luksus eahlström
Ravintola Farouge. Kuva: E.Ahlström

sisustustrendit omintakeinen luksus eahlström
Kuva: Normann Copenhagen

 

Haluatko vinkkejä ravintolasi teemaan, tyyliin ja tunnelmaan? Autamme sinua konseptoimaan ravintolastasi yllätyksellisen ja elämyksellisen asiakkaillesi. Ota yhteyttä myyntiimme!

Teija Sääksmäki

myyntijohtaja, yrittäjä
säilytysrasiat ravintola ahsltrom

Siisti ravintolan takahuone - arjen luksusta!

E.Ahlstöm kuluttajamyynti kuluttajille

Kokkaa kotona kuin ammattilainen

Creative studiolle ajanvarauksella