ravintolatrendit sisustustrendit 2021 ahlström

Ravintola- ja sisustustrendit 2021

26.4.2021 | Teija Sääksmäki

Poimimme parhaat palat vuosittaisesta trendiennusteestamme tähän blogiin. Vuoden 2021 trendit olemme jaotelleet kolmeen: ajan ilmiöihin, visuaalisiin trendeihin ja ruokatrendeihin. Lisäksi veikkasimme 3 ravintolasisustukseen liittyvää yksityiskohtaa, jotka nousevat trendeiksi vuonna 2021. 

Jos olet kiinnostunut ravintolatrendeistä laajemmin, tule asiakkaaksemme, niin kerromme sinulle lisää!

Me E.Ahlströmillä luomme mieleenpainuvaa tunnelmaa ravintoloihin ympäri Suomen ja Baltian. Tunnelma rakentuu kokonaisuudesta: ravintolan sisustuksesta ja valaistuksesta, kattauksista, äänimaailmasta ja somisteista sekä henkilökunnan työvaatteista. Seuraamme tarkkaan ilmiöitä ja trendejä muodin, sisustamisen ja ruokakulttuurin saralla ympäri maailmaa ja tämän pohjalta luomme vuosittaisen trendiennusteemme. 

Meille tunnelmantaikureille on tärkeää ymmärtää, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja minkälaisia heikkoja signaaleja ja tuulahduksia tähän aikaan liittyy. Ne nimittäin vaikuttavat siihen, miten mielenkiintoisena asiakkaat kokevat ravintolan ja minkälaisiin paikkoihin asiakkaat palaavat yhä uudelleen.

Menestyvä ravintola luottaa tietenkin omaan tyyliinsä, mutta tuo ripauksen ajassa olevia trendejä mukaan. Näillä pienillä ripauksilla ravintolasi pysyy ajan hermolla ja asiakkaallesi aina kiinnostavana ja tuoreena!

Me tarjoamme sinulle juuri sinun asiakkaasi kokonaisvaltaisesti hurmaavia ratkaisuja - aina toiveesi ja budjetti huomioiden. Räätälöityjen palvelujemme avulla voimme lähteä liikkeelle sisustussuunnittelusta lähtien. Kiinnitämme myös huomiota siihen, että henkilökunnan arki ravintolassa on sujuvaa ja luo ympärilleen työnhyvinvointia, sekä edesauttaa positiivista palvelukulttuuria, jonka asiakkaat huomaavat ja muistavat.

 

3 ajan ilmiötä

Joustavuus ja empatia

Koronakriisi on pakottanut miettimään joustavia liiketoimintamalleja ja helppoja tapoja toimia. Positiivinen asia on, että rohkeus uudistumiseen ja uusiin ideoihin on kasvanut. Liiketoimintaan liittyy vahvasti empatia - uutta luodaan ympäristö, kestävän kehityksen arvot ja ihmisten hyvinvointi mielessä ja yhteistyössä toisten toimijoiden kanssa. Autetaan kaveria! 

trendit2021_joustavuus ja empatia eahlström
 

Epätäydellisyyden kauneus

Tässä ajassa ilmiön tasolle nousevat kädentaidot, kotoisuus ja tee se itse -henki. Epätäydellisyyden kauneus näkyy monessa: sisustuksessa, vaatteissa, somistusesineissä, tekstiileissä sekä valaisimissa. Rouheus ja kädenjälki saavat näkyä! Valtaisa vastatrendi kaikelle digitalisaatiolle on kaikki, mitä voi koskea, tunnustella ja kokeilla. 

sisustus ja ravintolatrendit 2021 epätäydellisyyden kauneus eahlström
 

trendi 2021 epätäydellisyys

 

Läpinäkyvyys

Kestävän kehityksen mukaisesti valmistettu tuote on nykyään jo edellytys laadun määritelmälle. Nyt viimeistään on syytä siirtyä kaikessa tekemisessä läpinäkyvyyden aikaan: valmistusprosessi ja tarina tuodaan näkyviin tyylikkäällä tavalla ja mitään ei salailla, on kyse sitten ruoasta, ravintolan liikeideasta, huonekaluista tai vaatteista. Kauneus syntyy siitä, että tuote puretaan osiin. 

 

3 visuaalista trendiä

Värikäs luonnollisuus

Ilmastonmuutos on otettava huomioon kaikessa tuotannossa. Vaihtoehtoisia, innovatiivisia materiaaleja syntyy jatkuvasti lisää: biohajoavat komposiitit, kasvipohjaiset kuidut ja kierrätysmateriaalit korvaavat totuttuja. Tässä värikkäässä luonnollisuudessa kaikki on pehmeää ja orgaanista ja tähtää luonnon sykliin ja vaatimattomuuteen. Toisin kuin ennen, luonnollisuuteen liittyy kuitenkin värejä: neutraaleihin sävyihin lisätään vihreää, konjakkia ja viininpunaista. 

Tutustu näihin: No.w, Ginevra Gogreen terassituoliEmerge, Gastromax Bio

eahlström ravintolatrendit 2021 värikäs luonnollisuus
 

trendit 2021 lautaset
 

 

Päivitetty traditionaalisuus

Visuaalisuuteen otetaan vaikutteita nostalgiasta ja traditionaalisuudesta ja vanhaa ja uutta yhdistellään yltäkylläisesti. Mutta tyylillä ja estetiikka edellä: Loistavaa ja ajatonta muotoilua ei hävitetä, vaan vanha entisöidään ja siihen yhdistellään tämän päivän vaatimuksia, muotokieltä ja värejä. Nyt ei ole kyse retroilusta. Jokainen yksityiskohta on harkittu. Art Nouveau ja jugend -tyylin paluuta havaittavissa. 

Tutustu näihin: Inku, Amerika '20s, Vintage prints


 

kattaustrendit2021 lautaset eahlström
 

 

 

Tummanpuhuva ja rikas

Lämmin, rikas, yksityiskohtia ja kerroksellisuutta täynnä oleva ympäristö luo kodikkuutta ja turvaa turbulentteina aikoina. Tummanpuhuvassa ja rikkaassa tyylissä on paljon yksityiskohtia, struktuureja ja elementtejä, joissa on katsottavaa. Eri kulttuureista otetaan sujuvasti vaikutteita sisustukseen: aasialaiset, lähi-idän ja afrikkalaiset elementit ovat sulassa sovussa.  Valaistus on avainasemassa, sillä luodaan ravintolaan luolamaisen rauhallinen, maaginen tai dramaattinen tunnelma. 

Tutustu näihin: Plume, Ann D, Glow, Milano, Noblesse

trendit 2021 ravintolassa tummanpuhuva ja rikas sisustus eahlström
 

trendit 2021 lautaset
 

 

3 ruokatrendiä

Rustiikkinen Italia

Maailmalla ei mikään pysäytä puu-uunissa paistetun pitsan voittokulkua. Italian ruokakulttuuri edustaa kaikille ja kaikkialla paikallisuutta, sosiaalista syömistä ja sesonginmukaisuutta.
 
 

 

Puhtaus ja tiedostavuus 

Turvallinen, terveyttä ja hyvinvointia edistävä ruoka. Mukaan tulee kuitenkin entistä vahvemmin ilmastonmuutokseen liittyvä vastuullisuus: vähemmän lihaa, zero waste, paikallisuus. 

ruokatrendit 2021 tiedostavuus
 

 

Aasia-fuusio 

Japanilaisen, korealaisen, vietnamilaisen ja kiinalaisen ruoan suosio jatkuu, yhdistelmänä tai yksittäin. Mukaan nousee myös happamanmakea ja tulinen filippiiniläinen ruoka.  

ruokatrendit 2021 aasia fuusio
 

 

3 ravintolan sisustusyksityiskohtaa

Näyttävät tapetit

Nyt luodaan tilan visuaalinen ilme näyttävällä tapetilla. Tapetti on helposti toteutettava, tunnelmaa luova ja muokkaava sisustuselementti. Tapetti voi olla myös akustinen elementti.

sisustustrendit 2021 tapetit
 

 

Marmoroidut pinnat

Marmori tulee taas, mutta ei vain kivenä. Marmorin tuttua akvarellimaista tai pilkullista kuviota näkee nyt myös muissa materiaaleissa: kierrätysmuovissa, maalatuissa pinnoissa, tapeteissa, astioissa….

Tutustu näihin: Aquarel, Confetti, Nara, Kintsugi

Vihreän eri sävyt

Jos veikataan seuraavaa trendiväriä sinisen jälkeen, vihreä on vahvoilla. Vaalea ja tummaa yhdistelmänä ja erikseen, jopa riiteleviä sävyjä yhdistellen. 

Tutustu näihin: Plume, Ann D., Scope

Tule asiakkaaksemme, niin kerromme sinulle lisää!

 

* * * 

Photo credits:

Pääkuva: Glamora
Joustavuus ja empatia: Unsplash, Toa Heftiba
Epätäydellisyyden kauneus: Unsplash, Vince Lee ja Muubs
Läpinäkyvyys: Churchill posliinitehdas, Revol kierrätysastiasertifikaatti
Värikäs luonnollisuus: HOY joogahotelli Pariisi, design Un fod ed, kuva: Sophia van den Hoek ja Churchill Emerge
Päivitetty traditionaalisuus Ravintola Maison Francois Lontoo, Oskar Proctor ja  Serax Inku
Tummanpuhuva ja rikas: Nam Restaurant, Kiova Ukraina, Design: YOD Group, kuva Andrey Bezuglov ja  Playground Glow
Ruokatrendit: Churchill
Näyttävät tapetit: Glamora
Marmoroidut pinnat: Palmer Confetti
Vihreän sävyt: Serax Ann D.

 

Teija Sääksmäki

myyntijohtaja, yrittäjä

Kokkaa kotona kuin ammattilainen

kuvioidut haarukat ja veitset ravintola eahlstroem

Kuvioidut aterimet - tyyliä kattaukseen