Sisustusratkaisut ravintolaan Eahlström

Ravintolan perustaminen: konsepti näkyy ja tuntuu

13.8.2019 | Nina Rosbäck

Ravintolan perustaminen alkaa konseptista. Hyvä konsepti on inspiroiva, rohkea ja tarttuva. Se auttaa ravintolaasi olemaan mukana ajan hengessä. Anna tekemisen meiningin ja hyvän ruoan näkyä ja tuntua.

Välillä ihan naurattaa, kun ajattelen, millaista konseptin kehittäminen oli 20 vuotta sitten, kun aloitin työt E.Ahlströmillä. Astiat olivat valkoisia ja wow-efekti luotiin koboltin sinisellä - tai kierrätyslasin vihreällä. 

Nyt uskalletaan tehdä ja kokeilla. Tyylien sekoittaminen ja väreillä leikittely on sallittua. Jo astiavalinnoilla voi olla iso merkitys ravintolan tarinoiden ja viestin vahvistamisessa, sillä asiakkaat kaipaavat juuri heille räätälöityjä kokemuksia ja elämyksiä arkisessakin ruokailussa. 

On upeaa olla mukana tukemassa ja kehittämässä näitä uusia ilmiöitä yhdessä ravintoloiden kanssa!

Ravintolan perustaminen lähtee konseptisuunnittelusta

Ravintolan konseptilla on suuri merkitys asiakkaiden viihtymiseen. Mieleen jäävä elämys muodostuu ruoan ja astioiden ohella palvelusta, esillepanosta ja toimivuudesta. Isossa osassa ovat myös tila, sisustus ja työasuvalinnat. Ravintolan perustamisen tai uudistamisen yhteydessä konseptointi perustuu aina huolelliseen suunnitteluun, oli kyseessä sitten ravintola- tai ketjukohtainen toteutus. 

Miten konsepti luodaan?

Kun lähdetään suunnittelemaan uutta, ei tietoa voi koskaan olla liikaa. Hyvä briiffi helpottaa ja nopeuttaa prosessia. Aikaa konseptien kehittämiseen alusta asti kannattaa varata 3-4 kuukautta. Jos tuotteet ovat jo valmiiksi valikoimissamme, konsepti voidaan rakentaa huomattavasti nopeammin. 

Voimme auttaa parhaiten, kun tiedossamme ovat ravintolan tyyli ja väritys. Kaivataanko paikkaan industriaalia, rustiikkia vai skandinaavista ilmettä, tarjoillaanko ruoka lautasilta vai noutopöydästä? Ollaanko avoinna aamusta iltaan ja millaista volyymiä ravintolaan povataan? 

Tuumasta toimeen

Kun tietoa on tarpeeksi, alkaa luova suunnittelu. Minulla ideat lähtevät usein liikkeelle ravintolan tuotteista ja toiminnasta, toisinaan taas paikan fiilis ja värit laittavat ajatukset käyntiin. 

Valikoimastamme löytyy laajasti vaihtoehtoja hyvin erilaisiin tarpeisiin. Poimin niistä suunnitteilla olevaan konseptiin sopivimmat ja esittelen muutaman erilaisen kokonaisuuden

Tuotteita on tänä päivänä helppo etsiä kuvista ja katalogeista, mutta parhaiten fiilis ja visuaalisuus tulee esille, kun esineitä ja astioita pääsee näkemään ja hypistelemään. Siksi ravintolan perustajan kannattaa aina vierailla myös showroomillamme. Tässä kohtaa ideoita on vielä helppo muokata ja muuttaa. Kun lopulliset viilaukset on tehty, on varsinaisen tilauksen aika. 

Taitoa, vaistoa ja ideoita

Miten me konseptien kehittäjät sitten pysymme mukana menossa? Itse löydän inspiraatioita monista paikoista. Esimerkiksi messuilta ja matkoilta mukaan tarttuu ideoita tulevaisuuden väreistä ja tyyleistä. 20 vuotta alalla on antanut kokemusta ja kehittänyt vaistoja havaita tulevia trendejä ja erilaisia ilmiöitä. 

Ja onhan ympärilläni lisäksi suuri määrä työkavereiden rautaista osaamista ja ammattitaitoa aina ravintolan sisustussuunnittelusta ja kalusteista työvaatevalintoihin asti. 

 

Minkälaisissa ravintoloiden avauksissa ja konseptien kehittämisessä olemme saaneet olla mukana? Tutustu E.Ahlströmin referensseihin!

Varaa aika showroomillemme 

Teemme konseptikehitystä myös ravintolan uudistuspalvelun Fresh upin yhteydessä yhdessä Aki Wahlmanin kanssa. Lue lisää!
 

 Nina Rosbäck

Nina Rosbäck

avainasiakaspäällikkö
nopeat toimitukset ravintolaan eahlstrom

Nopeat täydennykset hiihtolomasesonkiin

säilytysrasiat ravintola ahsltrom

Siisti ravintolan takahuone - arjen luksusta!

ravintola ja sisustustrendit 2020 E.Ahlström

Ravintola- ja sisustustrendit 2020