ravintolatrendit 2019

Ravintolatrendit - kevät 2019

22.2.2019 | Johanna Suni

Ravintolatrendit heijastuvat sisustuksen ja ruoan trendeistä. Minkälaisia trendejä ravintoloissa on nähtävillä keväällä ja kesällä 2019? 

Katsomme E.Ahlströmilla säännöllisesti kristallipalloon, jotta voimme palvella ravintolaasi parhaalla mahdollisella tavalla. Poimimme tähän kevään 2019 ravintolatrendeistä vahvimmat. 

 

Trendi 1: värit

Nyt käytetään värejä. Ravintolassa trendi näyttäytyy erityisesti rohkeana ja jopa epätavallisina väriyhdistelminä. Kattauksissa ja sisustuksessa yhdistellään todella monta väriä. Kun eri värejä on tarpeeksi, yhdistelmästä tuleekin harmoninen. 

Värien yhdistäminen jatkuu myös astioissa: epätavallisia väriyhdistelmiä astioissa sekä eriparisia astioita käytetään yhä enemmän. 

Väreissä korostuvat maanläheiset sävyt, sinisen ja vihreän murretut sävyt sekä koralli.

Kevään trendiväri 2019 on koralli, jota käytetään isosti tai yhdistetään tehostevärinä maanläheisiin sävyihin. 

Bauscher
Bauscher


Revol

Trendi 2: vastuullisuus 

Vastuullisuus ravintolassa nousee vahvaan rooliin. Ympäristövastuun lisäksi ravintola ottaa tarjonnallaan kantaa sosiaaliseen hyvinvointiin ja terveellisyyteen. Lähiruoka, hyperlokaalius, hävikkiruoka, zero waste, vegaanius näkyvät ravintoloiden ruokalistoilla.

Ravintoloissa kiinnitetään huomiota materiaalien rehellisyyteen: suositaan aitoja materiaaleja, kuten puuta, kiveä ja betonia. Kankaissa ja työvaatteissa haetaan kestäviä ja mahdollisesti kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. 

Jakamistalouteen liittyviä ravintola-alan palveluita tulee lisää. Hyviä esimerkkejä ovat mm. ylijäämäruoan jakaminen naapurustolle, vähävaraisille tai vanhainkoteihin. 

Vastuullisuuteen ja hyvinvointiin liittyvä trendijuoma on fermentoitu, terveysvaikutteinen teejuoma kombucha


Restaurant Noma, Kööpenhamina. Kuva Big.dk


Serax

Trendi 3: ravintoloiden sisustuksen rikkaus ja kodinomaisuus

Ravintolat kilpailevat yhä enemmän asiakkaiden vapaa-ajasta ja työajasta. Liikkuva ihminen voi tehdä töitä työpaikalla, kotona, kahvilassa tai ravintolassa. Ravintoloiden sisustus tukee viihtymistä. 

Ravintolatrendinä on kodinomaisuus ja leikkisyys. Tunnelmaa haetaan yhdistelemällä erilaisia pintoja, struktuureja ja materiaalien monipuolisuudella. Muodot ovat pyöreitä, ehkä pehmeitäkin ja sisustuksessa, kuten astioissakin, käytetään paljon värejä ja epätavallisia väriyhdistelmiä. Ravintolan sisustus on runsasta, tilaan ja sisustukseen voi uppoutua. 


Living Kitchen 2019


Cafe Burlot, Pariisi. Kuva: Dimore Studio

Trendi 4: vihersisustus ja kukat

Vihersisustus on ollut pinnalla jo jonkin aikaa esimerkiksi toimistoissa. Ravintolan sisustukseen vihreä maailma astuu viimeistään nyt. Suurten viherkasvien lisäksi ravintolatilat sisustetaan kukilla - oikeilla tai somistustuotteilla - sekä kokonaisilla puilla. Kasvit toimiva tilanjakajina ja tunnelman luojina. Suuret kukka-asetelmat viestivät haluttua tunnelmaa: kotoisuutta, juhlavuutta, persoonallisuutta... Luonto tuodaan ravintolaan sisään myös tapettien ja seinäpintojen avulla, jos viherkasvien hoitamiseen ei riitä aikaa. 


Cafe Flamingo, Ambiente


House Doctor

Trendi 5: kulhoruoat 

Kulhoruoka on ruokatrendien ykkönen. Korealaiset, japanilaiset, taiwanilaiset, hawailaiset ja vietnamilaiset riisi- ja nuudelipohjaiset kulhot rynnistävät ravintolaan kuin ravintolaan. Myös kiinalainen keittiö nousee ravintolatrendiksi taas vuonna 2019. Kulhossa tarjotaan myös muuta ruokaa, kuten salaatteja.  


Churchill

Korealaisen keittiön bibimbap osuu täydellisesti kulhoruoka-, värikkyys- ja terveellisyystrendiin 2019. 

+1 jaettavat annokset ja yhteisöllinen syöminen

Jaettavat ja yhteisölliset annokset jatkavat ravintolatrendinä vielä vuonna 2019. Pienissä kulhoissa tarjottavissa annoksissa on väriä, kuten koko ravintolan sisustuksessakin. Jaettavuus ei lopu ainoastaan ruokaan vaan myös juomien jaettavuus nousee trendiksi: pöytään nostetaan kannullinen raikasta juomaa jaettavaksi juomaan sopivista laseista koko seurueen kesken. 

 


Churchill

 

Katso valikoimastamme trendeihin sopivat tuotteet 

Lue lisää trendeistä ja tutustu vuoden 2019 sisustustrendeihin

Johanna Suni

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
terassituotteet ravintolaan

Terassikauden tuotteet ravintolaan

E.Ahlstöm kuluttajamyynti kuluttajille

Kokkaa kotona kuin ammattilainen

Keväinen kattaus, astiat ja somisteet Eahlström

Kata kevät kotiin!