säilytysrasiat ravintola ahsltrom

Siisti ravintolan takahuone - arjen luksusta!

4.1.2021 | Tommi Liimatta

Miltä näyttää, kun kurkkaat ravintolasi varastoihin ja takatiloihin? Omasta kokemuksestani keittiömestarin roolissa tiedän, ettei aina niin ruusuiselta. Uusi sesonki kannattaakin aloittaa kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä, konmarittamalla keittiö ja laittamalla ravintolan takatilat kuntoon. Kokosin muutaman vinkin avuksesi. 

Puuhaan kannattaa tarttua kartoittamalla tilanne. Mistä mahdollinen epäjärjestys johtuu? Onko kyseessä säilytystilojen puute, epälooginen järjestys, vääränlaiset säilytysastiat vai liian vähäiset tai vääränkokoiset roska-astiat?

1. Maksimoi tilankäyttö 

Parhaiten järjestys pysyy yllä, kun tuotteilla ja tavaroilla on omat paikkansa. Usein ongelmaksi nousee säilytystilojen puute. Jo muutama koottava varastohylly- tai hyllykkö voi helpottaa asiaa. Hyllyn materiaaliksi kannattaa valita moneen tilaan sopiva ratkaisu, johon saat tarvittaessa vaikka pyörät alle liikuttelua ja siivousta helpottamaan. 

Jos edessäsi on isompi remontti, saat hyllyt ja hyllyköt tilattua myös mittatilaustyönä, jolloin kaikki mahdolliset koloset säilytystiloistasi voidaan hyödyntää. 

Tilankäyttö kannattaa maksimoida myös oikean kokoisilla ja muotoisilla säilytysastioilla. Neliömäiset, kannella varustetut toimivat kokemukseni mukaan usein parhaiten. 

2. Säilytä tuoreus ja vähennä ruokahävikkiä

Parhaiden makuelämysten lähtökohtana ovat huolellisesti varastoidut ruoat ja raaka-aineet. Panosta säilytyksessä oikeisiin lämpötiloihin ja laadukkaisiin säilytysmateriaaleihin, jotka ovat myrkyttömiä ja täyttävät ammattikeittiöiden hygieniavaatimukset. 

Ruoan kuivuminen ja aromien haihtuminen estetään käyttämällä tiiviitä kansia. Oikein säilytetyillä ruoilla ja raaka-aineilla vähennät ruokahävikkiä. 

3. Helpota arkea

Suosi säilytyksessä vaivattomia ratkaisuja. Hyvin valittua säilytysastiaa on helppo nostaa, pinota ja siirtää. Se on helposti huollettava ja konepestävä. Pohdi myös tuoko muutama pienempi astia isoa laaria paremman ja arjessa kätevämmän lopputuloksen. Näin tuotteet kiertävät joutuisammin ja säilytysastian pesuväli tihenee. 

4. Säilytä tarkoituksen mukaan

Pidä varastot siistinä. Pieni konmaritus silloin tällöin tekee terää ja saa arjen sujumaan. Siirrä harvemmin käytettävät tuotteet varaston takaosaan ja laita usein käytettävät etulinjaan. Tämä säästää aikaa ja helpottaa tavarantilausta, kun tärkeimmät asiat ovat heti nähtävillä. 

Hyvästele rikkinäiset työvälineet. Pakkaa myös pidempää säilytystä vaativat – kuten sesongin somisteet– huolella. Kun ensi jouluna kaivat niitä esiin, muistat kiittää itseäsi tiiviistä ja pölyltä suojaavasta laatikosta sekä selkeillä, isoilla kirjaimilla tehdyistä pakkausmerkinnöistä. 

5. Kurkista roskikseen

Etsi roska-astiat ja tarkista että ne ovat tarkoitukseen ja tilaan sopivat. Laadukkaat roskikset kestävät kovempaakin käsittelyä ja tyhjennystä helpottaa rulla-alusta. Makukysymys on kannen toiminnallisuus - heiluri vai poljin - kumpikin edistää hygienisessa jätteenkäsittelyssä ravintolakeittiössä. 

 

Ravintolan säilysratkaisut verkkokaupassamme - tutustu!
Jätteenkäsittely ravintolassa - verkkokauppamme ratkaisut ravintolan jätehuoltoon

 

Tommi Liimatta

avainasiakaspäällikkö
E.Ahlstöm kuluttajamyynti kuluttajille

Kokkaa kotona kuin ammattilainen

Creative studiolle ajanvarauksella

Joulukattaus somisteet Eahlström

Joulukattaus täynnä tunnelmaa!