joulusomistus ahlstörm

Sisustus ja somistus tuovat sesongin esiin

17.9.2019 | Janica Mäkinen

Huomioi lähestyvä juhlasesonki ravintolasi valaistuksessa, sisutuksessa ja somistuksessa. Me E.Ahlströmilla olemme ideoineet, miten lähestyvä sesonki voidaan tuoda ravintolaan tyylikkäällä ja persoonallisella tavalla, pienillä sesongin henkeen rakennetuilla yksityiskohdilla. Lue lisää ja tule showroomillemme katsomaan vinkit sesonkisomistukseen!

Lähestyvä juhlakausi on ravintoloiden kiireisintä aikaa. Tunnelman vaihtaminen ei aina vaadi isoa työtä tai koko ravintolan mylläämistä uuteen uskoon, vaan sesonkia voi tuoda esiin pienilläkin yksityiskohdilla, kuten lyhdyillä, kynttilöillä, ruukuilla ja kasveilla. 

Vuodenaikaa voi korostaa väreillä ja materiaaleilla. Juhlavuutta ja joulun tunnelmaa saa helposti muillakin väreillä kuin punaisella. Hurmaa asiakkaasi esimerkiksi vihreällä ja messingillä. 

Kiinnitä huomiota someystävällisiin asetelmiin

Ravintolan sisustus ja somistus on monen asian summa. Visuaalisuus, tuoksut, äänet ja materiaalin tuntu, kaikki vaikuttavat kokonaisuuteen. Näköaisti on nopea aisti - sen avulla teemme nopeasti ennakkokäsityksen myös muusta ravintolan tarjonnasta

Pienetkin yksityiskohdat painuvat asiakkaiden mieleen ja tukevat ravintolasi viestiä. Tämä näkyy myös somessa - jaamme kuvia ja postauksia, joissa upeiden annoskuvien lisäksi huomio on kiinnittynyt tilan tunnelmaan ja mieleenpainuviin yksityiskohtiin. Rakenna siis ravintolaasi näitä ”instagrammable”-yksityiskohtia!

Ole persoonallinen somistamisessa

Kannustamme sinua olemaan rohkea ja ajattelemaan asioita uudella tavalla ravintolan ilmeen uusimisessa. Ota erikoisemmat kalusteet tai keittiötarvikkeet somistuskäyttöön tai rakenna esillepano johonkin totutusta poikkeavaan kohtaan. Myös erikokoiset ja -näköiset astiat voivat toimia sisustuksellisena elementtinä, kun ne rytmitetään tyylikkäästi isommiksi kokonaisuuksiksi. Persoonalliset somistusideat ovat osa ravintolasi viestiä ja tukevat liiketoimintaasi.

Luo tunnelma valolla

Somistuksella voit helposti vaikuttaa tunnelmaan, mutta tärkeä elementti sisutuksessa on myös valo. Täällä meillä muuttuvat vuodenajat tuovat siihen omat haasteensa. Myös näyttävien yksityiskohtien ja sisustuselementtien, kuten taulujen valaistus kannattaa huomioida. Ja valon sävy vaikuttaa myös ruoan ja astioiden ulkonäköön valtavasti!

Somistusvinkkejä joulusesonkiin

Anna meidän auttaa sisustus- ja somistusasioissa! Itse olen taustaltani sisustussuunnittelija ja todella innoissani kaikesta siitä, miten voimme ideoida, kehittää ja suunnitella tiloja ja palveluita, jotta mahdollisimman moni ravintolasi asiakas kokisi uusia elämyksiä.  

Tässä muutama konkreettinen vinkki: 

kun aikaa on vähän ja budjetti pieni:

Päätä joulusi väri ja käytä sitä mahdollisimman monessa somistuselementissä. Laita kanelitankoja kauniiseen ruukkuun, korista kynttiläasetelma sammaleella ja muilla luonnon materiaaleilla tai anna valon leikkiä heijastavilla pinnoilla. 

kun aikaa on enemmän ja budjetti isompi:

Päätä joulusi väri ja käytä sitä mahdollisimman monessa somistuselementissä. Valitse useita eri kokoisia, saman värisiä ruukkuja ja maljakoita, rakenna niihin kukka-asetelmia joko oikeista tai silkkikukista. Käytä luovuutta ja mielikuvitusta ja hyödynnä keittiötarvikkeita persoonallisten asetelmien rakentamiseen. Käytä aikaa valaistuksen miettimiseen ja valojen suuntaamiseen. Luo tunnelma pienillä pöytävaloilla, kynttilöillä ja lyhdyillä. Tapetoi seinä sesonkiin sopivalla tapetilla, vaihtoehtoja on monia ja wau-efekti taattu. Muista some - rakenna someystävällisiä asetelmia, joita asiakkaiden on helppo kuvata!

* * *

Katso joulusomistukseen sopivat tuotteet

Lue aistien merkityksestä ravintolakokemuksessa

Varaa aika ja tule käymään showroomillamme. Tarjoamme sinulle joulusesonkiin sopivat somistusideat! Showroomimme on virittäytynyt juhlaan!

Janica Mäkinen

projektimyyjä
ravintola somistus E.Ahlström

Stailauspalveluita ravintolalle!

Kuljetuslaatikot ja -rasiat take away -annoksille

Showroomimme avoinna ajanvarauksella