Valkoinen lautanen on Kokkimaajoukkueen valinta

29.10.2018

"Kilpailumenumme ja Culinary Art ja Pastry Art -showpöytämme henkivät suomalaisuutta ja halusimme korostaa sitä tuomalla showpöytään valkoisen lisäksi paljon puuta. Puu ja valkoinen tekevät yhdessä todella raikkaan ja selkeän kokonaisuuden, jossa ruoka pääsee pääosaan", kertoo Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

Suomen Kokkimaajoukkue pakkaa marraskuun maailmanmestaruuskisoihin Luxemburgiin mukaan vain valkoisia lautasia.

- Kisaorganisaatio määrittelee tarjoiluastioissa vain, että lautasten pitää olla elintarvikekelpoisia. Viimeksi otimme tietoisen riskin ja käytimme pinnoittamattomia, skandinaaviseen värimaailmaan sopivia sävytettyjä astioita, mutta tänä vuonna päädyimme puhtaanvalkoisiin lautasiin ja tarjoiluastioihin, kertoo Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

- Luotamme klassisuuteen ja eleganttisuuteen. Valkoinen lautanen ei anna mitään anteeksi mutta toisaalta meidän kisa-annoksissamme ei ole mitään, mitä pitäisi häivyttää, Kristian kehuu.

Lisäksi kattauksessa on mukana messinkiä, koska myös se on tyyliltään pelkistetty ja klassinen. Lautas- ja tarjoiluastiavalinnat tehtiin yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa.

- Kilpailumenumme ja Culinary Art ja Pastry Art -showpöytämme henkivät suomalaisuutta ja halusimme korostaa sitä tuomalla showpöytään paljon puuta. Puu ja valkoinen tekevät yhdessä todella raikkaan ja selkeän kokonaisuuden, jossa ruoka pääsee pääosaan, Kristian jatkaa.

Valkoinen lautanen tulossa takaisin kattauksiin

- Klassiset valkoiset lautaset ovat tulossa takaisin kattauksiin. Valkoinen lautanen antaa ruoan puhua puolestaan, sanoo E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Virva Hyykoski.

Kokkimaajoukkueen käyttämät astiat ovat kaikki posliinien parhaimmistoa eli Nobel China -laatua. Nobel Chinassa yhdistyvät kovaposliinin timantinkova lasite, vitraposliinin erinomainen reunakestävyys ja luuposliinin keveys ja sirous. Nobel China -posliiniastiat ovat väriltään puhtaanvalkoisia.

- Kokkimaajoukkueella on käytössä kolme eri lautassarjaa: Schönwaldin Islands, Tafelsternin Delight ja Bauscherin Purity. Lisäksi showpöydässä on käytössä Schönwaldin Playground-maljakoita sekä Pintinoxin Settecento-sarjan kultaiset kivipestyt ottimet, kertoo Virva.

 

 

Tutustu Schönwaldin astiastoihin

Tutustu Tafelsternin astiasarjoihin

Tutustu Bauscherin monipuoliseen valikoimaan 

Pintinoxin aterinsarjat 

Seuraa Kokkimaajoukkueen tietä kohti Luxemburgin kokkiolympialaisia

 
E.Ahlström on Suomen Kokkimaajoukkueen yhteistyökumppani.

 

 

 

Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesän suosikkeja

Pääsiäisen aukioloajat

Olutlasit ravintolaan E.Ahlström

Olutlasit ravintolaan