Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Madonna


Ville Relander, ravintoloitsija

Ravintola Madonna, Helsinki


Ravintolani syntyvät suuresta intohimosta ja uskosta asiaan. Päässäni ei ole valmiita konsepteja, joille vain etsisin sopivaa liiketilaa.

Mutta mahdollisuus Madonnaan oli tosi houkutteleva - saamme olla osa luovaa yhteisöä, rakennuksen katolla tehdään hunajaa ja vieressä on tenniskenttä! Itse rakennus on myös tosi hieno, vanha, suojeltu tehdasrakennus. Rakastan Kalliota ja sen rikasta ravintolatarjontaa. Helsingin kaupunki panostaa Kallion alueeseen - on kiva olla osa isompaa liikettä.

3 uniikkia asiaa Madonnasta

  • Ensimmäisenä tulevat aina ihmiset. Mikään ei ravintolassa merkitse yhtä paljon kuin vieraanvaraisuus ja ihmisten kohtaaminen. Olen äärettömän iloinen siitä, minkälaisen porukan olen saanut koottua Madonnaan. Tunnelma vaatii heittäytymistä, tiimimme luo joka ikisen illan.
  • Madonnassa on panostettu poikkeuksellisenpaljon yksityiskohtiin, taiteeseen ja sisustukseen. Monet esineet on tuotu suoraan Italiasta, kuten päänmuotoiset sisilialaiset maljakot, joista tarjoamme gelatoa. En kuitenkaan ajattele, että näiden pitäisi olla pääroolissa. Tänne voi tulla vain oluelle ja pizzalle! Toisaalta yksityiskohdat saattavat ohjata ihmisiä oikeaan suuntaan, kohti kokonaisvaltaista elämystä.
  • Haluan luoda paikkoja, jotka ovat monien saatavilla ja nautittavissa, mutta jossa mahdollisimman moni asia tehdään itse. Madonnan pasta- ja pizzataikina tehdään joka päivä itse. Myös gelatot ja jo jonkinlaisen aseman saavuttanut Limoncello tehdään paikan päällä.

Inspiraatio

Eniten inspiroi se hetki, kun ihmiset hymyilevät ravintolassa. Silloin tiedän, että ollaan luomassa iloista ja upeaa muistoa. En koskaan halua menettää sitä tunnetta.

Matkat ovat aina olleet tärkeitä ravintolan luomisprosessissa. Toimin varmasti vähän samaan tapaan kuin näyttelijät, jotka eläytyvät rooliinsa. Haluan elää ja viettää paljon aikaa siinä ruokakulttuurissa, mitä ravintolaa ollaan luomassa.

Italia on pitkäaikainen inspiraationi lähde. Ruokakulttuuri siellä on sosiaalista, elämän keskiössä ja helposti lähestyttävää. Olen kiertänyt maata inspiroituen erityisesti tutustuessani ihmisiin, jotka elävät ja hengittävät italialaista ruokakulttuuria. Uteliaisuus ja into oppia uutta ovat ravintoloitsijan tärkeitä ominaisuuksia.

Elämyksellinen hetki

Elämyksellisin hetki pitkään aikaan kiteytyy pianoon. Madonnan avausviikolla oli ilta, jolloin tapahtui vähän kaikkea. Sinä iltana yksi vieraistamme kysyi, saisiko soittaa ravintolan pianoa. Tottakai saa! Kun hän soitti ja lauloi, katsoin ravintolapäälikköämme Heliä ja me molemmat itkimme. Koko ravintola nousi seisomaan ja alkoi taputtaa. Tämä hetki oli juuri se, mitä me haluamme luoda: kokonaisuus.

Nautin itse paikoista, joita pyörittää illasta toiseen ravintoloitsija, kuten menneinä aikoina. Tunnelma on niin omanlaisensa, kun iltaa emännöivä tai isännöivä tuntee kaiken, ja kaikki, parhaassa tapauksessa sukupolvesta toiseen.

 

Ravintola Madonna avattiin Helsingin Kallioon keväällä 2020. Terassin kalustus ja monet tarjoiluastiat ovat E.Ahlströmin valikoimista.

www.madonnarestaurant.fi

Kuvat: Kati Laszka

Toggle Nav
Ostoskori