Olet tunnelmataikureiden uudessa PRO-kaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Trendit ja sesongit


Ajankohtaista


Kattausvinkkejä

E.Ahlströmin tunnelmataikureiden tavoitteena on, että Suomessa olisi maailman parhaat ravintolat - myös kotona.

Katso inspiroivat kattaukset ja nappaa parhaat ideat itsellesi!


Paistinpannut - kovaan ammattikäyttöön

Toukokuu 2022

Paistinpannun valintaan vaikuttaa ennen kaikkea sen käyttötarkoitus, mitä sillä valmistetaan ja mikä toimii lämmönlähteenä.


Parhaat grillaustarvikkeet kesään!

Toukokuu 2022

Kesä, grillatun ruoan herkullinen tuoksu ja ystävät seurana - siinäpä resepti täydelliselle grillaushetkelle. Pienellä viilauksella tuosta hetkestä saadaan vieläkin timanttisempi, nimittäin oikein valituilla grillausvälineillä!


Piknik-retken tarvikkeet

Huhtikuu 2022

Aurinko paistaa ja ilma on lämmin, nyt kirmataan kesälaitumille! Keräsimme avuksesi parhaat astiat ja tarvikkeet sujuvaan eväsretkeilyyn. Kun puitteet ovat kunnossa, voitkin keskittyä nauttimaan ystävistä, eväistä ja hyvästä säästä.


Loma-asunnon astiat ja keittiötarvikkeet

Huhtikuu 2022

Varustatko kokonaista mökkikylää tai mietitkö oman loma-asuntosi astia- ja keittiötarvikevalikoimaa? Teimme tämän sinulle helpoksi: osta kaikki kerralla verkkokaupastamme!


Näin rakennat täydellisen terassitunnelman

Maaliskuu 2022

On aika suunnata katseet tulevaan kesään ja ravintoloiden terassikauteen. Vuosien kokemus onkin näyttänyt, että terassikauteen valmistautumista ei juuri koskaan voi aloittaa liian aikaisin. Mitä huolellisemmin pohjatyön tekee, sitä timanttisempi on lopputulos!


Terassikauden tuotteet ravintolaan

Maaliskuu 2022

Luova ja huomiota herättävä terassi tuo tärkeiden lisäpaikkojen lisäksi myös turvallisemman ja houkuttelevamman vaihtoehdon asiakkaiden ravintolakokemukseen.


Logo lautaseen - kuinka se tehdään?

Kun haluat viestiä ravintolan brändistä annosta myöten, painata ravintolan logo lautaseen tai laseihin. Jos aiemmin logolautaset miellettiin fine dining -paikkojen jutuksi, nykypäivän näppärä ravintoloitsija ymmärtää logolautasen arvon markkinointikeinona esimerkiksi Instagramissa.


Ravintola- ja sisustustrendit 2022

Joulukuu 2021

Tuhannen taalan kysymys - mikä jää ja mikä palaa vanhaan koronan jälkeen? Meille tunnelmataikureille on tärkeää ymmärtää, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja minkälaisia trendejä, heikkoja signaaleja ja tuulahduksia tähän erikoiseen aikaan liittyy. Ne vaikuttavat myös siihen, miten mielenkiintoisena asiakkaat kokevat ravintolan ja minkälaisiin paikkoihin he palaavat uudelleen.


Suomen Bocuse d'Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela

Joulukuu 2021

E.Ahlström oli mukana kannustamassa joukkueita ja Suomen edustajan valintaa. Helsinkiläinen kokki Johan Kurkela on Suomen edustaja maailman merkittävimmässä kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa.


Ruokakulttuuri ja sen kehittäminen matkailun moottorina Suomessa

Marraskuu 2021

Lyonissa kilpailtiin syyskuussa vuoden 2021 kokkien maailmanmestaruudesta Bocuse d'Or -kilapilussa. Suomi sijoittui hienosti kuudenneksi, mikä on upea suoritus 21 maan finaalissa. Huomioitavaa on kuitenkin se, että kaikki muut pohjoismaat olivat Suomen edellä.


Vuoden Kokki -kisan tuomarina

Marraskuu 2021

Keittiön ja salin uudet suomenmestarit ovat selvillä - olimme mukana Vuoden Kokki -kisan tuomaristossa!


Ainia - Anna astioille uusi elämä

Lokakuu 2021

Tule osaksi hyvän kiertokulkua. Kierrätä kanssamme ravintolasi astiat käyttökelpoisiksi Ainia®-kiertotalouspalvelun kautta. Ennallistamme käytöstä poistettuja, huonokuntoisia ja naarmuuntuneita astioita astiasarjaksi. Ainia®-astian hiilijalanjälki on 90 % pienempi verrattuna uuteen.


Hyvillä valinnoilla kohti vastuullisempaa tulevaisuutta

Toukokuu 2021

Vastuullisuus on ollut arvoissamme E.Ahlströmillä pitkään. Tavoitteemme on, että kestävien valintojen tekeminen on ravintolatoiminnassa mahdollista ja mahdollisimman helppoa.


AINIA - astioiden ennallistamispalvelu

Toukokuu 2021

Ennallistetut AINIA®-astiat ovat saapuneet rikastuttamaan valikoimaamme. Mistä muotoilija-taiteilijat Kati Tuominen-Niittylä ja Pekka Paikkari saivat ideansa astioiden ennallistamiseen? Tässä he kertovat sen meille omin sanoin.


Ravintola- ja sisustustrendit 2021

Huhtikuu 2021

Poimimme parhaat palat vuosittaisesta trendiennusteestamme. Vuoden 2021 trendit olemme jaotelleet kolmeen: ajan ilmiöihin, visuaalisiin trendeihin ja ruokatrendeihin. Lisäksi veikkasimme 3 ravintolasisutukseen liittyvää yksityiskohtaa, jotka nousevat trendeiksi vuonna 2021.


Kierrätetty PET-materiaali sisustustuotteissa

Tammikuu 2021

Valikoimaamme ovat jo pitkään sulostuttaneet upeat PET-materiaalista valmistetut tyynyt ja peitot. Entisessä elämässään nämä kauniit, pehmeät sisustustekstiilit olivat - mitäpä muutakaan kuin muovipulloja! Miten muovipullo muuttuu tekstiiliksi?


Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesänsuosikkeja

Olutlasin tehtävä on siemailun ohella suojella olutta eli säilyttää tuoksut ja maut. Minkälainen olutlasi sopii millekin oluelle parhaiten? Viisi tähteä -median toimituspäällikkö ja olutasiantuntija Heikki Kähkönen antaa vastauksia.


Ravintolakokemus: Näin luot elämyksen aisteja hyödyntäen

Jotta onnistut ainutlaatuisen ravintolaelämyksen luomisessa, kannattaa kokemusta miettiä kaikkien aistien kautta. Tässä vinkkejä siihen, miten voit huomioida näkö-, kuulo-, maku-, haju- ja tuntoaistin ravintolaelämystä suunnitellessasi.


Näin tehdään timantinkovia astioita

Posliiniastioiden valmistamiseen liittyy hämmästyttävän paljon käsityötä. Nopeimillaan yhden valkoisen lautasen valmistaminen vie 48 tuntia aikaa. Saksalaisella posliinitehtaalla valmistetaan 100 000 astiaa päivässä, tutustu valmistusprosessiin tarkemmin.


Aterimilla elämyksiä!

Aterimia voisi helposti erehtyä pitämään ruokailutapahtuman vaatimattomina pikkuapulaisina. Mutta todellisuudessa aterimet ovat kaikkein rohkein osa ruokapöytää. Turun yliopiston elintarvikekehityksen professori Anu Hopia kertoo, mikä vaikutus aterimilla on elämykselliseen ruokailukokemukseen.


Kuvioidut aterimet - tyyliä kattaukseen

Elämyksellisessä kattauksessa aterimet ovat kuvioituja ja koristeltuja. Aterimet eivät jää enää sivuosaan vaan niissä on katsottavaa ja tunnusteltavaa aivan kuten lautasissa ja laseissa.


Ilon kautta ruokaillen

Miten innostaa nuoria kouluruoan äärelle? Kuinka päiväkotiruokailusta saadaan maistuva ja kiehtova makumatka? Pienillä asioilla pystytään vaikuttamaan jokapäiväisiin ruokailutilanteisiin ja luomaan antoisia, kiireettömiä ruokailuhetkiä vauvasta vaariin.


Toggle Nav
Ostoskori