Olet tunnelmataikureiden uudessa PRO-kaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Lasit

Lasit

Tuotteet 1-12 / 537

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Tuotteet 1-12 / 537

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Viinilasit, juomalasit, olutlasit ja samppanjalasit ravintolaan

Monipuolisesta valikoimastamme löydät viinilasit ja kuohuviini- ja samppanjalasit ravintolakäyttöön.


Kun valitset juomalaseja ja viinilaseja ravintolaan, ota huomioon lasien käsittely, säilytys, asiakasmäärät sekä lasien peseminen.
Juomalasit kahvilaan, ravintolaan ja julkishallinnon tarpeisiin on syytä valita huolella: mieti omaa kohderyhmääsi, volyymia ja säilytystiloja - ovatko pinottavat juomalasit teille sopivin ratkaisu? Myös olutlaseja löytyy moneen eri tarpeeseen. Valikoimassamme löytyvät myös karkaistut lasit esimerkiksi päiväkoteihin tai kouluihin.


Lasien hankinta ravintolaan


Ravintola- ja ammattikäytössä lasi on erinomainen materiaali, sillä se on

  • läpinäkyvä
  • hygieeninen
  • kova
  • kulutusta kestävä
  • kemikaaleja kestävä
  • lasi myös toistaa värejä todella kauniisti

Erilaiset lasit - mitä eroa materiaalilla?

Lasimassa valmistetaan hiekasta, soodasta ja kalkista. Raaka-aineet sekoitetaan oikeassa suhteessa, seos sulatetaan lasiuunissa 1 500 asteessa ja lämpötila lasketaan noin 1 000 asteeseen. Lasimassa työstetään valamalla, muottiin puhaltamalla tai koneellisesti puristamalla. Lopuksi valmis tuote jäähdytetään. Lasit valmistetaan joko yksivaiheisina tai kaksivaiheisina, jolloin lasin laatta ja malja valetaan erikseen.

Ravintolakäyttöön sopivien lasien lasimassa voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään:

  • tavallinen lasi (natriumoksidilasi eli talouslasi, soodalasi tai sooda-kalkkilasi)
  • kristallilasi, joka on tavallista lasia kirkkaampi lasi. Valmistuksessa natriumoksidi on korvattu kaliumoksidilla. Kristallilasiin voidaan hioa erilaisia koristeita
  • kuumaa kestävät lasit (boorisilikaattilasit). Esimerkiksi uunivuoat.

Karkaistu lasi ammattikäytössä

Ravintola- ja ammattikeittiökäyttöön soveltuvat juomalasit ovat usein karkaistuja eli iskunkestäviä. Karkaistu lasi on puristelasimassaa, joka on lämpökäsittelyn avulla sitkistetty.

Karkaistu lasi

  • on konepesunkestävä
  • kestää lämmönvaihteluita
  • sopii myös kovaan käsittelyyn, sillä karkaistun lasin kestävyys iskuja ja painetta vastaan on jopa 6–8-kertainen tavalliseen lasiin verrattuna
  • särkyessään hajoaa pieniksi pyöreäreunaisiksi pirstaleiksi.
Toggle Nav
Ostoskori