Uutta ja pinnalla nyt


Piece of plate Simo Harrivaara
Helmikuu 2025
Vietimme opettavaisen iltapäivän E.Ahlströmin Creative Studiolla yhdessä Haaga-Helian Ruokatuotannon johtamisen opiskelijoiden, heidän ohjaajien Outi Rekolan ja Jari Karjalaisen sekä Vuoden Kokki 2024 Simo Harrivaaran kanssa pleittauksen parissa.


Suomi sijoittui 12. Bocuse d'Or finaalissa
Tammikuu 2025
Jännittävä Bocuse d'Or -finaali kisattiin 26.-27.1. Ranskan Lyonissa. Suomen joukkue sijoittui sijalle 12, mahtavaa tsemppausta Ismo Sipeläinen, Kaisa Laanemäe ja Kristian Vuojärvi! Voiton vei Ranska, toiseksi tuli Tanska ja kolmanneksi Ruotsi.


Joulumieltä 2024
Joulukuu 2024
Me E.Ahlströmillä olemme jo pitkään suunnanneet joulun asiakaslahjat hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna teimme lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle.
Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö, joka saa aikaan välittömiä ja pysyviä muutoksia lasten elämässä. Pelastakaa Lasten joulukeräyksellä autetaan vähävaraisia lapsiperheitä, ehkäistään syrjäytymistä ja tuetaan ahdistuneita nuoria. Joulukeräyksen tuotoilla vähävaraiset lapsiperheet saavat ruoka-apua, harrastustukea ja oppimateriaalitukea.


Bocuse d'Or -finaalin 2025 raaka-aineet
Joulukuu 2024
Bocuse d'Or -finaalin 2025 ensimmäisen ja toisen tehtävän raaka-aineet on julkistettu! Suomen joukkue, Ismo Sipeläinen ja Kaisa Laanemäe odottaa innolla ja mielenkiinnolla tammikuussa 2025 Lyonissa kisattavaa finaalia!


Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2024
Lokakuu 2024
Paljon onnea uudet suomenmestarit, Vuoden Kokki Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuu! Olimme paikan päällä nauttimassa upeasta tunnelmasta ja kutkuttavasta jännityksestä kun finaalit kisattiin Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.


Resta-seminaari 2024 kattaus
Syyskuu 2024
Ravintolan hyvä tunnelma syntyy tutkitusti yli tuhannesta yksityiskohdasta. Me olemme onnistuneet työssämme, kun asiakkaidemme asiakkaat hymyilevät ja ajattelevat, että onpa hyvä tunnelma. Tätä fiilistä tavoittelimme myös vuoden 2024 Resta-seminaarissa.


E.Ahlström ja Sasu Laukkonen yhteistyöhön - ResQknives osana E.Ahlströmin kiertotalousstrategiaa
Kesäkuu 2024
Nyt alkava kahden ravintola-alan vastuullisuustekoja aktiivisesti edistävän toimijan yhteistyö tukee E.Ahlströmin vastuullisuusstrategiaa, joka pyrkii edelläkävijyyteen yli 111-vuotisen historian pohjalta.


Suomessa on nyt 9 Michelin-tähtiravintolaa
Toukokuu 2024
Uusina ravintoloina yhden Michelin-tähden kategoriaan nousivat The Room ja Tapio. Kaikki aiemmat tähtiravintolat säilyttivät paikkansa tähtikaartissa. Helsinkiläisellä Palacella on kaksi Michelin-tähteä, muilla suomalaisilla Michelin-tähtiravintoloilla yksi.


Suomalainen verkkokauppa
Huhtikuu 2024
Suomalaisen työn liitto on myöntänyt E.Ahlströmin verkkokaupalle suomalainen Avainlippu-merkin. Tämä tarkoittaa, että olemme suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa, ja meille asiakkaiden palvelu on aina ensisijaisen tärkeää!


Tunnelmia Messuaftereilta
Maaliskuu 2024
E.Ahlströmin messuafterit tarjosivat ainutlaatuisen kohtaamispaikan, jossa yhdistyivät herkullinen ruoka, upeat viinit, luovuus, ja trendien syväluotaus.


Suomen Kokkimaajoukkue
Maaliskuu 2024
Suomen Kokkimaajoukkue kahmi kiitosta ja kunniaa hiljattain pidetyssä IKA Culinary Olympics -kilpailussa Stuttgartissa. Saavutus oli suomalaiselle gastronomialle historiallinen.


Compass Group Culinary Team Finland
Maaliskuu 2024
Stuttgartissa järjestetty IKA Culinary Olympics -kilpailu ja historiallinen kultamitali jätti Compass Group Culinary Team Finland -joukkueeseen ikimuistoisen jäljen. Voitonhuumaa oli vielä ilmassa, kun haastattelimme joukkueenjohtaja Ville Pyyköstä ja saliassistentti Essi Piiraa heidän kiehtovasta matkastaan kilpailujen läpi.


Mestarikoulu 2024 -kilpailu
Maaliskuu 2024
Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville tai jo kokeiksi valmistuneille restonomiopiskelijoille. Mestarikoulu-kilpailun mahdollistaa Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa. Tutustu tämän vuoden voittajiin!


Suomen 50 Parasta ravintolaa on julkistettu
Maaliskuu 2024
Suomen parhaat ravintolat julkistettiin Helsingin Messukeskuksessa ja voittaja viidennen kerran peräkkäin on ravintola Palace Helsingistä! E.Ahlström on Paras Tunnelma -kategorian yhteistyökumppani, jonka voitti tänä vuonna ravintola BasBas.


Saimaan ammattiopisto Sampon kondiittorimestarit
Maaliskuu 2024
E.Ahlström on yksi Saimaan ammattiopisto Sampon merkittävistä yhteistyökumppaneista. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on E.Ahlströmille mieluisaa. Yritys haluaa olla mukana ravintola-alalla laajasti ja kohdata alan ihmiset jo opintovaiheessa.


Suomelle tuplakultaa Kokkiolympialaisissa
Helmikuu 2024
Suomen kokkimaajoukkue voitti kultaa kansainvälisessä IKA Culinary Olympics -kilpailussa ja Compass Group voitti IKA Culinary Olympics -kilpailussa Community Catering -sarjassa niin ikään kultamitalin! Neljä päivää kestänyt kilpailu järjestettiin Stuttgartissa Saksassa.


AINIA®-kiertotalouspalvelu PRO-gaala innovaatio 2024
Tammikuu 2024
Maailman ensimmäinen astioiden kiertotalousmalli, AINIA®-kiertotalouspalvelu posliiniastioille, on Horeca-alan PRO-gaalan vuoden 2024 innovaatio!


Miksi kannattaa hakea ravintola-alan opintoihin?
Tammikuu 2024
Tässä haastattelussa vuoden 2022 huiput suomalaisella ravintola-alalla – Jonathan Slotte, Vuoden Kokki, ja Joonas Heino, Vuoden Tarjoilija, kertovat urastaan ja rakkaudestaan ravintola-alaan.


Michelin-tähdet julkistetaan toista kertaa Suomessa
Tammikuu 2024
Michelin Guide julkistaa pohjoismaisten ravintoloiden uudet Michelin-tähdet toistamiseen Suomessa vuosittaisessa tilaisuudessa, tällä kertaa Helsingissä. Michelin-tähtien jakotilaisuus järjestetään Savoy-teatterissa 27. toukokuuta.


Suomen 50 Parasta Ravintolaa
Tammikuu 2024
Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämä Suomen arvostetuimman ravintolalistauksen äänestys käynnistyy 16. kerran Helsingin Messukeskuksessa Matkamessuilta 19.1. ja päättyy Gastro Helsinki-tapahtumassa 13.3.


Leijona ennallistaa lautasia yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa
Joulukuu 2023
Leijona on päättänyt yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa ennallistaa henkilöstöravintoloissaan käytössä olevia lautasia. Lautasien uudistaminen aloitetaan Suomenlinnasta Merisotakoulun ravintola Hilmassa joulukuussa 2023.


Nyt on hyvä hetki pysähtyä auttamaan
Joulukuu 2023
Me E.Ahlströmillä olemme jo pitkään suunnanneet joulun asiakaslahjat hyväntekeväisyyteen. Tuemme tänä jouluna nuorten mielenterveystyötä yhdessä Mieli ry:n kanssa.


AINIA®-kiertotalouspalvelu on Nova-tuote 2023
Lokakuu 2023
Meira Nova lanseerasi keväällä 2023 Suomen innovatiivisimmat Uutuudet- kisan ja AINIA®-kiertotalouspalvelu ja -tuotteet ovat voittaneet kilpailun.


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija finaalit 2023
Lokakuu 2023
Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finaali kamppaillaan lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla.


E.Ahlström ja Restatop aloittavat tiiviin yhteistyön
Lokakuu 2023
Ravintolakattauksen markkinajohtaja E.Ahlström ja sisustusratkaisuja tarjoava Restatop yhdistävät voimansa tarjotakseen entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua - ravintoloiden halutaan nyt olevan elämyskeitaita.


Suomen Bocuse d'Or -joukkueen matkassa mukana
Syyskuu 2023
Suomen joukkue Bocuse d'Or -kaudelle 2024-2025 on Bocuse d'Or -edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Kaisa Laanemäe ja valmentaja Kristian Vuojärvi. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Trondheimissa 19.-20.3.2024, josta 10 joukkuetta jatkaa kohti Lyonissa 2025 käytävää maailman finaalia.


Empatia - ravintola-alan supervoima
Syyskuu 2023
Ravintola-alalla oppii paineensietokykyä, prosessinhallintaa, johtamista, järjestelmällisyyttä sekä työtehtävien ajoittamista ja priorisointia. Samaan aikaan ravintola-alan tehtävä on palvella ja tuottaa unohtumattomia elämyksiä asiakkaille. Jotta työntekijät jaksavat tehdä tätä tärkeää työtä, heidän on voitava hyvin. Se edellyttää ravintoloiden johdolta osaamista, hyvää johtajuutta ja ennen kaikkea empatiaa.


Luotettava Kumppani -logo viestii reilusta yhteistyöstä
Elokuu 2023
E.Ahlström haluaa osoittaa olevansa luotettava yhteistyökumppani. Tilaajavastuulain alaisena yrityksemme täytyy myös todistaa se tilaajalle erilaisin raportein. Apunamme on kuitenkin Luotettava Kumppani, joka tekee tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamisesta helpompaa.


E.Ahlström huolehtii pakkausten kierrätyksestä
Elokuu 2023
Voidaksemme sanoa, että olemme vastuullinen tukku- ja verkkokauppa, on meidän ajateltava vastuullisuutta monelta kantilta. Meidän on tarkasteltava tarjoamamme tuotteiden vastuullisuutta niiden elinkaaren alusta aivan sen loppupäähän asti.


NÄIN LEIVOTTIIN E.AHLSTRÖMIN EINARI-NIMIKKOLEIVONNAISET
Heinäkuu 2023
110-vuotiaan E.Ahlströmin ja yrityksen perustajan Einar Ahlströmin kunniaksi luotiin Einari-leivostuoteperhe, jossa maistuu raikkaus, kirpeys ja kotimaisuus.
Lue miten Saimaan Ammattiopisto Sampon kondiittorimestariopiskelijat Petrika Paarnio ja Johanna Silanen taikoivat Einari-leivoksen.


LISÄÄ MAKUA JA TUNNELMAA JULKISEN PUOLEN RUOKAPALVELUIHIN
Heinäkuu 2023
Lue E.Ahlströmin julkisen puolen asiakkuuksista vastaavan tiimin haastattelu, miten julkisen puolen ravintolatoiminnasta tehdään tunnelmallista ja maukasta.


110 vuotta viiden tähden tunnelmaa
Toukokuu 2023
E.Ahlström on ollut rakentamassa ja kehittämässä suomalaista ravintolakulttuuria jo 110 vuotta. Maailma ja bisnes ovat muuttuneet, mutta E.Ahlströmin kivijalka on vankka ja toiminta kehittyy joka päivä.