Olet tunnelmataikureiden uudessa PRO-kaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Viinilasit

Viinilasit

Tuotteet 1-12 / 108

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Tuotteet 1-12 / 108

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Viinilasit ravintolaan


Oikein valittu viinilasi täydentää ja viimeistelee ravintolaan valitun ilmeen ja viestii asiakkaalle ravintolan tyylistä. Viinilasin valinnalla voidaan esimerkiksi korostaa modernia ilmettä, rentoa ja välitöntä tunnelmaa, tehokasta lounasserviisiä tai klassista tyylikkyyttä. Viinilasi ravintolassa voi viestiä myös ravintolan intohimoisesta suhtautumisesta hyviin viineihin. Banketti- tai catering-tilaisuuksissa taas viinilasin valintaa ohjaa käytännöllisyys ja kestävyys.

Valikoimassamme on kaikenlaisia viinilaseja.

  • valitse lounasserviisiin arkiset ja kestävät lasit. Joskus jopa pinottavuus on ratkaisevat tekijä viinilasin valinnassa.
  • rentoon bistro-kattaukseen kannattaa valita viinilasi, joka toimii sekä valkoviinilasina että punaviinilasina. Rennot lasit ovat usein valmistettu paksummasta lasimassasta ja viinilasin jalka voi olla lyhyempi ja paksumpi.
  • tyylikkääseen ja hienostuneeseen kattaukseen katetaan joka juomalaadulle oma viinilasi. Viinilasin pitkä jalka ja suuri pesä tekevät lasista juhlavan näköisen. Lasit valmistetaan kirkkaasta, kestävimmästä mahdollisesta lasimassasta, jotta lasista saadaan mahdollisimman ohutreunainen.
  • cateringiin tai bankettiin sopivat viinilasit ovat juhlavia, mutta käytännöllisiä. Silloin lyhyempi viinilasin jalka voi olla paras valinta. Laseja on helpompi käsitellä, ne vievät vähemmän tilaa tiskissä ja varastoinnissa, sillä niille tarkoitetut pesukorit ovat matalampia. 


Viinilasin koko

Valkoviinilasina käytetään yleensä alle 35 cl vetoisia laseja ja tyylikkäiden punaviinien vetoisuudet alkavat yleensä 45 cl:sta ja voivat olla suurimmillaan jopa lähes litran vetoisia. Viinilasien kokoa mietittäessä on hyvä pitää mielessä myös viinien yleisimmät tarjoilutavat, joita ravintola käyttää.
Mikäli viiniä myydään ja tarjoillaan pääasiassa laseittain ja 12 cl annoksissa, kannattaa valita lasi, jossa pienikin määrä viiniä näyttää kauniilta. Viinilasia ei tulisi täyttää ainakaan yli sen leveimmän kohdan.

Kun halutaan korostaa rentoa ja välitöntä tunnelmaa, valitaan kattaukseen usein vain yksi lasikoko. Valitse silloin vähän suurempi lasi, jotta siitä voi nauttia kaikkia ruokajuomia, kuten punaviiniä, valkoviiniä, olutta tai virvokkeita.


Viinilasien pesu ja säilytys

Suosittelemme pesemään viinilasit aina lasille suunnitellussa pesukorissa. Autamme oikean pesupakin valinnassa. Viinilasit kestävät huomattavasti pidempään, jos ne eivät hankaa toisiinsa pesun aikana. Oikean kokoinen pesukori viinilasille on sellainen, johon lasin jalka mahtuu kokonaan ja jossa lasi ei heilu pesun aikana. Jos viinilaseja säilytetään varastossa pitkään, suosittelemme säilyttämään ne pesupakeissa. 

Toggle Nav
Ostoskori