Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Vespino

Italialainen helmi Rukatunturin rinteillä

Ravintola Vespino hurmaa asiakkaitaan autenttisella italialaisella ruoalla Kuusamon sydämessä. Ravintoloitsija Henrik Riipinen valitsi yhteistyökumppaniksi E.Ahlströmin, jonka kautta ravintola sai omaleimaiset kalusteet, valaisimet, astiat ja työvaatteet.


Vespinon yhteistyökumppanina toimi E.Ahlström, jonka kautta ravintolaan toimitettiin niin kalusteet kuin astiatkin.


Rukatunturin juurella sijaitseva ravintola Vespino ei ole tyypillinen rinneravintola. Asiakkaat saapuvat ravintolalle usein perinteiseen tapaan sukset kainalossa ja monot lattiaan kopisten, mutta sisälle astuessaan he kohtaavat autenttisen italialaisen tunnelman. Kun yrittäjä Henrik Riipinen lähti suunnittelemaan unelmiensa rinneravintolaa, oli hänelle selvää, että se tehdään tyylikkäästi laadukkaita materiaaleja käyttäen. Hän valitsi kaluste- ja astiatoimittajaksi E.Ahlströmin, jonka kanssa hänellä oli jo takanaan yksi menestyksekäs ravintolaprojekti muutaman vuoden takaa.

- Meillä oli tarve niin uusille kalusteille, valaisimille, astioille kuin työvaatteillekin. E.Ahlström pystyi tarjoamaan tähän projektiin parhaimman kokonaisuuden. Koordinointi oli helppoa, kun kaikki tarvittava löytyi saman katon alta, Riipinen kertoo. 

Klassisia valintoja tyylistä tinkimättä

Vuoden 2022 lopulla avatun ravintolan sisustussuunnittelusta vastasi Lukkaroinen Arkkitehdit muotoilija ja sisustusarkkitehti Eeva-Liisa Hiltulan johdolla. Riipinen lähetti tunnelmataikureiden tiimille Hiltulan tekemät suunnitelmat, pohjakuvat ja moodboardit, joiden pohjalta E.Ahlströmin projektipäällikkö Sari Björkengren ja avainasiakaspäällikkö Virva Hyykoski lähtivät kartoittamaan Vespinolle sopivaa kokonaisuutta. Kun Riipinen saapui Helsinkiin E.Ahlströmin creative studiolle, odottivat häntä tarkkaan kuratoidut valinnat yrityksen laajasta tuotevalikoimasta.

- Sari ja Virva olivat tehneet esivalinnan briiffini perusteella, mikä oli ihan loistojuttu. Oli paljon mukavampi päästä valitsemaan meille täydelliset astiat ja aterimet viidestä vaihtoehdosta 50 sijaan, Riipinen kiittelee.

Hyykosken avustuksella Vespinoon valikoitui klassisia valkoisia astiasarjoja. Yksi ravintoloitsijan ehdottomista toiveista oli oma logolautanen ravintolan brändin omalla sävyllä. Työvaatteiden valikoima on E.Ahlströmillä valtava, ja Riipinen päätyi muutaman sovituskierroksen jälkeen klassiseen valkoiseen paitapuseroon ja vihreän sävyisiin samettiessuihin. Kalustepuolelta tilaukseen laitettiin marmoripöytiä ja tuoleja niin ruokapöytien ympärille kuin baariinkin. Riipisellä oli toivelistalla muutamia tuotemerkkejä, joista kaikki löytyivät E.Ahlströmin valikoimasta. 

- Parasta koko projektissa oli Henrikin innostuneisuus. Hän otti kaikki ideamme niin hyvin vastaan. Henrik myös tietää mitä haluaa ja sen myötä yhteistyömme oli tosi helppoa, Hyykoski ja Björkengren kiittelevät.


Henrik Riipinen halusi ravintolaan klassiset valkoiset lautaset omalla logolla. Ne onnistuivat helposti E.Ahlströmin kautta. Lautaseksi valikoitui Bauscherin Come4table-malli.

Tunnelmataikureilla asiantuntemusta ja aikataulut hallinnassa

Riipisen mielestä E.Ahlströmissä parasta on asiantuntijuus. Yrityksellä on takanaan niin paljon asiantuntemusta käytännön tasolta mitä erilaisemmista projekteista, että tiimissä työskentelevät pystyvät heti sanomaan mikä toimii ja mitä ei kannata edes ajatella.

- Yhteistyömme oli sujuvaa ja miellyttävää, ja aikatauluista pidettiin koko ajan hyvin kiinni. Minut myös pidettiin koko ajan tietoisena kaikista käänteistä. Esimerkiksi lautaset eivät olleet itselläni ensimmäisenä mielessä projektin kiireisimpään aikaan, mutta hyvä, että jollain olivat, Riipinen hymyilee.


Työvaatteina toimivat valkoiset paitapuserot ja vihreänsävyiset samettiessut. Ne ovat Chaud Devantin FX-mallistosta.

Kopioi Ravintola Vespinon tyyli

Ravintola Vespinossa kattaus koostuu Bauscherin Come4Table-lautasista, Arcorocin Arcadie- ja Bormioli Roccon Bodeca-juomalaseista. Aterimina on WMF:n Signum-aterimet. Tarjoiluastiona käytetään esimerkiksi Misura-karahveja ja Baroque-tarjottimia. Henkilökunnan työvaatteet ovat Chaud Devantin FX-mallistosta.

 

Yksityisasiakas, osta Ravintola Vespinon tuotteet kuluttajakaupastamme.

Tutustu Ravintola Vespinoon

Ravintola Vespino tarjoaa italialaisen makumaailman yhdistettynä pohjoiseen kulttuuriin, https://www.vespino.fi/ 


Teksti: Vivi Wihanto

Kuvat: Mikko Kaaresmaa


Toggle Nav
Ostoskori