Uutta ja pinnalla nyt
E.Ahlström ja Sasu Laukkonen yhteistyöhön - ResQknives osana E.Ahlströmin kiertotalousstrategiaa
Kesäkuu 2024
Nyt alkava kahden ravintola-alan vastuullisuustekoja aktiivisesti edistävän toimijan yhteistyö tukee E.Ahlströmin vastuullisuusstrategiaa, joka pyrkii edelläkävijyyteen yli 111-vuotisen historian pohjalta.
Poikkeuksia aukioloaikoihin
Toukokuu 2024
Katso kevään ja kesän poikkeusaukioloajat Creative Studiolla:
Suomessa on nyt 9 Michelin-tähtiravintolaa
Toukokuu 2024
Uusina ravintoloina yhden Michelin-tähden kategoriaan nousivat The Room ja Tapio. Kaikki aiemmat tähtiravintolat säilyttivät paikkansa tähtikaartissa. Helsinkiläisellä Palacella on kaksi Michelin-tähteä, muilla suomalaisilla Michelin-tähtiravintoloilla yksi.
Suomalainen verkkokauppa
Huhtikuu 2024
Suomalaisen työn liitto on myöntänyt E.Ahlströmin verkkokaupalle suomalainen Avainlippu-merkin. Tämä tarkoittaa, että olemme suomalainen yritys, joka työllistää Suomessa, ja meille asiakkaiden palvelu on aina ensisijaisen tärkeää!
Tunnelmia Messuaftereilta
Maaliskuu 2024
E.Ahlströmin messuafterit tarjosivat ainutlaatuisen kohtaamispaikan, jossa yhdistyivät herkullinen ruoka, upeat viinit, luovuus, ja trendien syväluotaus.
Suomen Kokkimaajoukkue
Maaliskuu 2024
Suomen Kokkimaajoukkue kahmi kiitosta ja kunniaa hiljattain pidetyssä IKA Culinary Olympics -kilpailussa Stuttgartissa. Saavutus oli suomalaiselle gastronomialle historiallinen.
Compass Group Culinary Team Finland
Maaliskuu 2024
Stuttgartissa järjestetty IKA Culinary Olympics -kilpailu ja historiallinen kultamitali jätti Compass Group Culinary Team Finland -joukkueeseen ikimuistoisen jäljen. Voitonhuumaa oli vielä ilmassa, kun haastattelimme joukkueenjohtaja Ville Pyyköstä ja saliassistentti Essi Piiraa heidän kiehtovasta matkastaan kilpailujen läpi.
Mestarikoulu 2024 -kilpailu
Maaliskuu 2024
Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville tai jo kokeiksi valmistuneille restonomiopiskelijoille. Mestarikoulu-kilpailun mahdollistaa Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa. Tutustu tämän vuoden voittajiin!
Suomen 50 Parasta ravintolaa on julkistettu
Maaliskuu 2024
Suomen parhaat ravintolat julkistettiin Helsingin Messukeskuksessa ja voittaja viidennen kerran peräkkäin on ravintola Palace Helsingistä! E.Ahlström on Paras Tunnelma -kategorian yhteistyökumppani, jonka voitti tänä vuonna ravintola BasBas.
Saimaan ammattiopisto Sampon kondiittorimestarit
Maaliskuu 2024
E.Ahlström on yksi Saimaan ammattiopisto Sampon merkittävistä yhteistyökumppaneista. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on E.Ahlströmille mieluisaa. Yritys haluaa olla mukana ravintola-alalla laajasti ja kohdata alan ihmiset jo opintovaiheessa.
Suomelle tuplakultaa Kokkiolympialaisissa
Helmikuu 2024
Suomen kokkimaajoukkue voitti kultaa kansainvälisessä IKA Culinary Olympics -kilpailussa ja Compass Group voitti IKA Culinary Olympics -kilpailussa Community Catering -sarjassa niin ikään kultamitalin! Neljä päivää kestänyt kilpailu järjestettiin Stuttgartissa Saksassa.
AINIA®-kiertotalouspalvelu PRO-gaala innovaatio 2024
Tammikuu 2024
Maailman ensimmäinen astioiden kiertotalousmalli, AINIA®-kiertotalouspalvelu posliiniastioille, on Horeca-alan PRO-gaalan vuoden 2024 innovaatio!
Miksi kannattaa hakea ravintola-alan opintoihin?
Tammikuu 2024
Tässä haastattelussa vuoden 2022 huiput suomalaisella ravintola-alalla – Jonathan Slotte, Vuoden Kokki, ja Joonas Heino, Vuoden Tarjoilija, kertovat urastaan ja rakkaudestaan ravintola-alaan.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa
Tammikuu 2024
Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämä Suomen arvostetuimman ravintolalistauksen äänestys käynnistyy 16. kerran Helsingin Messukeskuksessa Matkamessuilta 19.1. ja päättyy Gastro Helsinki-tapahtumassa 13.3.
Michelin-tähdet julkistetaan toista kertaa Suomessa
Tammikuu 2024
Michelin Guide julkistaa pohjoismaisten ravintoloiden uudet Michelin-tähdet toistamiseen Suomessa vuosittaisessa tilaisuudessa, tällä kertaa Helsingissä. Michelin-tähtien jakotilaisuus järjestetään Savoy-teatterissa 27. toukokuuta.
Leijona ennallistaa lautasia yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa
Joulukuu 2023
Leijona on päättänyt yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa ennallistaa henkilöstöravintoloissaan käytössä olevia lautasia. Lautasien uudistaminen aloitetaan Suomenlinnasta Merisotakoulun ravintola Hilmassa joulukuussa 2023.
Nyt on hyvä hetki pysähtyä auttamaan
Joulukuu 2023
Me E.Ahlströmillä olemme jo pitkään suunnanneet joulun asiakaslahjat hyväntekeväisyyteen. Tuemme tänä jouluna nuorten mielenterveystyötä yhdessä Mieli ry:n kanssa.
Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2023
Lokakuu 2023
Paljon onnea uudet suomenmestarit, Vuoden Kokki Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen! Tunnelmataikurit olivat paikan päällä nauttimassa upeasta tunnelmasta ja kutkuttavasta jännityksestä kun finaalit kisattiin Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messujen yhteydessä.
Resta-seminaari 2023 kattaus
Lokakuu 2023
Ravintolan hyvä tunnelma syntyy tutkitusti yli tuhannesta yksityiskohdasta. Me olemme onnistuneet työssämme, kun asiakkaidemme asiakkaat hymyilevät ja ajattelevat, että onpa hyvä tunnelma. Tätä fiilistä tavoittelimme myös vuoden 2023 Resta-seminaarissa.
AINIA®-kiertotalouspalvelu on Nova-tuote 2023
Lokakuu 2023
Meira Nova lanseerasi keväällä 2023 Suomen innovatiivisimmat Uutuudet- kisan ja AINIA®-kiertotalouspalvelu ja -tuotteet ovat voittaneet kilpailun.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija finaalit 2023
Lokakuu 2023
Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finaali kamppaillaan lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla.
E.Ahlström ja Restatop aloittavat tiiviin yhteistyön
Lokakuu 2023
Ravintolakattauksen markkinajohtaja E.Ahlström ja sisustusratkaisuja tarjoava Restatop yhdistävät voimansa tarjotakseen entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua - ravintoloiden halutaan nyt olevan elämyskeitaita.
Suomen Bocuse d'Or -joukkueen matkassa mukana
Syyskuu 2023
Suomen joukkue Bocuse d'Or -kaudelle 2024-2025 on Bocuse d'Or -edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Kaisa Laanemäe ja valmentaja Kristian Vuojärvi. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Trondheimissa 19.-20.3.2024, josta 10 joukkuetta jatkaa kohti Lyonissa 2025 käytävää maailman finaalia.
Empatia - ravintola-alan supervoima
Syyskuu 2023
Ravintola-ala on upea toimiala ja mahtava työpaikka, toteaa E.Ahlströmin yrittäjä ja myyntijohtaja Teija Sääksmäki. Lue Teijan blogikirjoitus ravintola-alan haasteellisesta tilanteesta, sekä toivonkipinästä, empatiavoimasta.
Luotettava Kumppani -logo viestii reilusta yhteistyöstä
Elokuu 2023
E.Ahlström haluaa osoittaa olevansa luotettava yhteistyökumppani. Tilaajavastuulain alaisena yrityksemme täytyy myös todistaa se tilaajalle erilaisin raportein. Apunamme on kuitenkin Luotettava Kumppani, joka tekee tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamisesta helpompaa.
E.Ahlström huolehtii pakkausten kierrätyksestä
Elokuu 2023
Voidaksemme sanoa, että olemme vastuullinen tukku- ja verkkokauppa, on meidän ajateltava vastuullisuutta monelta kantilta. Meidän on tarkasteltava tarjoamamme tuotteiden vastuullisuutta niiden elinkaaren alusta aivan sen loppupäähän asti.
NÄIN LEIVOTTIIN E.AHLSTRÖMIN EINARI-NIMIKKOLEIVONNAISET
Heinäkuu 2023
110-vuotiaan E.Ahlströmin ja yrityksen perustajan Einar Ahlströmin kunniaksi luotiin Einari-leivostuoteperhe, jossa maistuu raikkaus, kirpeys ja kotimaisuus.
Lue miten Saimaan Ammattiopisto Sampon kondiittorimestariopiskelijat Petrika Paarnio ja Johanna Silanen taikoivat Einari-leivoksen.
LISÄÄ MAKUA JA TUNNELMAA JULKISEN PUOLEN RUOKAPALVELUIHIN
Heinäkuu 2023
Lue E.Ahlströmin julkisen puolen asiakkuuksista vastaavan tiimin haastattelu, miten julkisen puolen ravintolatoiminnasta tehdään tunnelmallista ja maukasta.
110 vuotta viiden tähden tunnelmaa
Toukokuu 2023
E.Ahlström on ollut rakentamassa ja kehittämässä suomalaista ravintolakulttuuria jo 110 vuotta. Maailma ja bisnes ovat muuttuneet, mutta E.Ahlströmin kivijalka on vankka ja toiminta kehittyy joka päivä. Miten tukkukauppiaista tuli tunnelmataikureita, ja miten Teija Sääksmäestä ja Petri Nupposesta tuli yrittäjiä? Annetaan taikureiden itsensä kertoa.
Bocuse d’Or 2023: kolmen ruokalajin kurpitsamenu lapsille
Joulukuu 2022
Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Toisena kilpailutehtävänä valmistetaan menu lapsille, minkä pääraaka-aineena on kurpitsa. Suomen joukkue kilpailee maanantaina 23.1. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa.
Nyt on hyvä hetki pysähtyä auttamaan
Joulukuu 2022
Me E.Ahlströmillä olemme jo pitkään suunnanneet joulun asiakaslahjat hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna kohteen valinta nykyisen maailmantilanteen vuoksi oli varsin helppo tehdä.
Toivotamme koko henkilökunnan voimin rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2023! Lämmin kiitos asiakkaillemme vuodesta 2022.
Suomalaisella työllä ja yrittäjyydellä maailmanluokan tuotteita ja palveluita
Joulukuu 2022
Jo perinteeksi muodostunutta Osta työtä Suomeen -päivää vietetään perjantaina 2.12. E.Ahlström on johdon omistama yritys, joka voi suurella ylpeydellä sanoa takaavansa työtä ja toimeentuloa suomalaisille. Lue E.Ahlströmin myyntijohtajan ja yrittäjän Teija Sääksmäen kirjoitus yrittäjyydestä, sen haasteista ja onnistumisista lähes kuuden vuoden yrittäjätaipaleen varrelta.
Tommi Tuominen Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtajaksi
Marraskuu 2022
Bocuse d’Or Academy Finland ry on valinnut vuosikokouksessaan uuden hallituksen. Lähdin mukaan, koska mielestäni Bocuse d’Or on parhaita mahdollisia näyteikkunoita suomalaisen ammattitaidon esiin tuomiseen. Menestyminen näissä kilpailuissa on usein avain myös ruokaturismin ja -viennin kasvuun. Haluan antaa oman panokseni siihen, että Suomi pärjää maailman kovimmassa kokkikilpailussa, Tuominen sanoo.
SUOMESSA KOULURUOAN KEHITYSTYÖ ON PITKÄLLÄ
Lokakuu 2022
Suomi kuuluu kouluruokailun edistyneimpiin maihin. Kun koululaiset otetaan mukaan ruokalistan ja ruokailutilan suunnitteluun, sitouttaa se heitä ruokailutilanteeseen ihan uudella tavalla. Lue kouluruoan kehittämisohjelman asiantuntijan Virpi Kulomaan ja koululaisen Alma Hurrin haastattelu.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2022
Lokakuu 2022
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kisat saatiin viikonloppuna päätökseen Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Paljon onnea Vuoden Kokki 2022 Jonathan Slotte (Ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino (ravintola Peloton Cycling Eatery, Helsinki)! E.Ahlström on ollut kisojen yhteistyökumppani kisojen alkumetreistä lähtien ja rahallisen tuen lisäksi olemme joka vuosi taustajoukoissa taikomassa kisojen tunnelmaa kattauksin ja somistein.
Bocuse d'Or -finaalissa kokataan merikrottia
Lokakuu 2022
Suomen osallistuminen Bocuse d'Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023, missä kilpailutehtävänä on yhdistää oman maan parhaat raaka-aineet merikrottiin. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa.
Habitare 2022
Syyskuu 2022
E.Ahlströmin Tunnelmataikurit ovat paikalla Suomen suurimassa huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumassa Habitaressa Helsingin Messukeskuksessa 7.-11.9.2022
Vuoden 2022 Resta-seminaari
Syyskuu 2022
Tämä oli jo 36. vuosi, kun Resta-seminaari pidettiin. Seminaarilla on pitkät perinteet ja Resta-tiimi työskentelee ympäri vuoden isolla liekillä. Täältä näet, kuinka E.Ahlströmin tunnelmataikurit loivat vuoden 2022 Resta-seminaariin taianomaisen Lapin tunnelman.
Tunnelman tekijät Asuntomessuilla
Heinäkuu 2022
Naantalin Asuntomessut ovat yleisölle avoinna 15.7.-14.8.2022.
E.Ahlströmin tunnelmataikurit olivat mukana viimeistelemässä kahden kohteen tunnelmaa kattausten muodossa: Kohteessa 14, Villa Myötätuuli, löytyy sisustussuunnittelia Piia Kalliomäen valinnat moderniin ja vaaleaan kattaukseen kun taas kohteen 29, Koti Neulanen, asukkaan Suvi Haukiojan kattaus myötäilee kodin sisustuksen tummia ja maanläheisiä sävyjä.
Suomen Bocuse d'Or -joukkueen kesäkuulumiset
Kesäkuu 2022
Tapasimme hyväntuulisen Suomen Bocuse d'Or -joukkueen Keskon kampuksella, kun tapahtuman yhteistyökumppanit kerääntyivät yhteen kertaamaan Budapestin kisatunnelmaa, ja suunnittelemaan tulevaa syksyä.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija finalistit vuodelle 2022
Toukokuu 2022
Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finalistit on nyt valittu. Korkeatasoisten semifinaalien jälkeen finaali kisataan 27.-30.10.2022 Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Viisi vuotta yrittäjänä - uskallusta, rohkeutta ja uskoa tulevaan
Toukokuu 2022
Toukokuun alussa E.Ahlström täyttää 109 vuotta. "Yksivuotishaastattelussa pohdimme, miten nopeasti aika on kulunut. Nyt yrittäjävuosia on takana viisi. Ja kyllä, sekin on mennyt hujauksessa." Kertovat E.Ahlströmin toimitusjohtaja Petri Nupponen ja myyntijohtaja Teija Sääksmäki.
Mestarikokki 2022 -kilpailun tulokset
Toukokuu 2022
Mestarikokki 2022 kisattiin Gastro Helsinki -messuilla 18.-19.5.2022 ja voiton vei kilpailun nuorimmainen Jasper Juutinen kokkiparinsa Niki Sipilän kanssa!
Suomen Bocuse d'Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela
Joulukuu 2021
E.Ahlström oli mukana kannustamassa joukkueita ja Suomen edustajan valintaa. Helsinkiläinen kokki Johan Kurkela on Suomen edustaja maailman merkittävimmässä kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa.
RUOKAKULTTUURI JA SEN KEHITTÄMINEN MATKAILUN MOOTTORINA SUOMESSA
Marraskuu 2021
Lyonissa kilpailtiin syyskuussa vuoden 2021 kokkien maailmanmestaruudesta Bocuse d'Or -kilapilussa. Suomi sijoittui hienosti kuudenneksi, mikä on upea suoritus 21 maan finaalissa. Huomioitavaa on kuitenkin se, että kaikki muut pohjoismaat olivat Suomen edellä.
Vuoden Kokki -kisan tuomarina
Marraskuu 2021
Keittiön ja salin uudet suomenmestarit ovat selvillä - olimme mukana Vuoden Kokki -kisan tuomaristossa!
Vuoden Tarjoilija -kisan tuomarina
Toukokuu 2021
Vuoden Tarjoilija 2021 semifinaali kilpailtiin Ravintolakoulu Perhossa toukokuussa. E.Ahlström on vuosien ajan ollut Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki -kilpailujen yhteistyökumppani ja avainasiakaspäällikkömme Susanna Åström on vuosia ollut vaikuttamassa siihen, minkälaisilta lautasilta kokit tarjoilevat kisa-annoksensa tai mitä välineistöä tarjoilijakilpailuissa käytetään.
Toivoa tunnelissa
Lokakuu 2020
Koronapandemian aikana ravintola-alan usko tulevaan on koetuksella. Lue Foody Allenilla työskentelevän Teresa Välimäen ajatuksia poikkeusajasta ja myönteisestä suhtautumisesta tulevaan. Sillä toivoa on aina.
Kohti hyviä hetkiä
Lokakuu 2020
E.Ahlströmin toimitusjohtaja Petri Nupposen artikkeli brändin kehittämisestä, siihen vaikuttaneista tekijöistä ja tulevaisuuden suunnitelmista.
Vuosi yrittäjänä - sitoutumista, vastuuta ja horisontti kaukana
Joulukuu 2018
Lue miten E.Ahlströmin pääomistajien Teija Sääksmäen ja Petri Nupposen ensimmäinen yrittäjyys vuosi sujui; mitä yrittäjyys heille tarkoittaa ja mitä se on tuonut mukanaan.