Lasit: Spigelau Festival

Lasit

viinilasit ja juomalasit ravintolakäyttöön

Viinilasit ravintolaan

 

Valikoimissamme olevat viinilasit, lasistot ja lasisarjat ravintolakäyttöön on jaettu käyttötarkoituksen mukaan:

  • Viinilasit ja lasisarjat rentoon kattaukseen - lounasserviisiin sopivat viinilasit ovat sopivan arkisia, säilytystä kestäviä. Pinottavat viinilasit kuuluvat myös tähän kategoriaan. 
  • Viinilasit ja lasisarjat banketti - cateringiin, bankettiin, asiakastilaisuuksiin ja tapahtumiin sopivat kestävät, lyhytjalkaiset viinilasit sekä helppohoitoiset viinilasit. 
  • Viinilasit ja lasisarjat juhlavaan serviisiin - viinilasit fine dining -ravintoloihin ja juhlaviin illallisiin ovat korkeajalkaisia ja ohutreunaisia viinilaseja. Myös suupuhalletut lasit.
  • Kaikkien lasisarjojen samppanjalasit ja kuohuviinilasit ravintolakäyttöön löytyvät kuohuviinilasit-otsikon alta
 

Juomalasit ravintolaan

Vesilasit kaiken tyylisiin kattauksiin ja yleislasit ravintolaan on jaoteltu lasisarjoittain juomalasit-valikoimaamme. 

  • Valikoimassamme löytyvät myös karkaistut lasit esimerkiksi päiväkoteihin tai kouluihin.  
  • Olutlasit, pinottavat lasit, drinkkilasit sekä muut lasituotteet, esimerkiksi lasiset jälkiruokakulhot, kaatimet ja lasikannut ja lasiset tarjoiluastiat löydät omista kategorioistaan.

Lasien hankinta ravintolaan - vinkit valintaan

 

Kun valitset juomalaseja ja viinilaseja ravintolaan, ota huomioon lasien käsittely, säilytys, asiakasmäärät sekä lasien peseminen. Lue vinkkilista ravintolalasien hankintaan 

 

Karkaistu lasi ammattikäytössä

 

Ravintola- ja ammattikeittiökäyttöön soveltuvat juomalasit ovat usein karkaistuja eli iskunkestäviä. Karkaistu lasi on puristelasimassaa, joka on lämpökäsittelyn avulla sitkistetty. 

Karkaistu lasi

  • on konepesunkestävä

  • kestää lämmönvaihteluita

  • sopii myös kovaan käsittelyyn sillä karkaistun lasin kestävyys iskuja ja painetta vastaan on jopa 6 – 8-kertainen tavalliseen lasiin verrattuna. 

  • särkyessään hajoaa pieniksi pyöreäreunaisiksi pirstaleiksi

Karkaistua lasia valmistavat muun muassa Arcoroc ja Libbey

 

Erilaiset lasit - mitä eroa materiaalilla?

 

Ravintolakäyttöön sopivien lasien lasimassa voidaan jakaa neljään ryhmään

  • tavallinen lasi (natriumoksidilasi eli talouslasi, soodalasi tai sooda-kalkkilasi)

  • kristallilasi, joka on tavallista lasia kirkkaampi lasi. Valmistuksessa natriumoksidi on korvattu kaliumoksidilla.

  • lyijykristallilasi, joka on upeasti valoa taittava ja helposti hiottava. Kristallilasin massaan voidaan lisätä lyijyoksidia, jolloin lasista tulee raskaampi kuin kristallilasi. Lyijykristallilasin pintaan voidaan hioa erilaisia koristeita. 

  • kuumaa kestävät lasit (boorisilikaattilasit). Esimerkiksi Pyrex-lasivuoat

 

Ravintola- ja ammattikäytössä lasi on erinomainen materiaali, sillä se on

  • läpinäkyvä

  • hygieeninen

  • kova

  • kulutusta kestävä

  • kemikaaleja kestävä

  • lasi myös toistaa värejä todella kauniisti 

Lasimassa valmistetaan hiekasta, soodasta ja kalkista. Raaka-aineet sekoitetaan oikeassa suhteessa, seos sulatetaan lasiuunissa 1 500 asteessa ja lämpötila lasketaan noin 1 000 asteeseen. Lasimassa työstetään valamalla, muottiin puhaltamalla tai koneellisesti puristamalla. Lopuksi valmis tuote jäähdytetään. Juomalasit valmistetaan joko yksivaiheisina tai kaksivaiheisina, jolloin lasin laatta ja malja valetaan erikseen. 

Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesän suosikkeja

Pääsiäisen aukioloajat

Olutlasit ravintolaan E.Ahlström

Olutlasit ravintolaan