Valitse pannu käyttötarkoituksen mukaan
Paistinpannun valintaan vaikuttaa ennen kaikkea sen käyttötarkoitus, mitä sillä valmistetaan ja mikä toimii lämmön lähteenä.
- Kaikki valikoimamme paistinpannut soveltuvat kaasuliesille, sähköliesille ja keraamisille liesille.
- Induktioliedelle soveltuvat kaikki muut pannut paitsi alumiinirunkoiset paistinpannut.
- Myös se mitä pannulla aiotaan paistaa vaikuttaa pannun valintaan. Kala paistuu parhaiten pinnoitetulla pannulla, kun taas black steel tai valurautapannu on paras pihville.




Käyttö - pidennä pannusi käyttöä
- Lue valmistajan ohjeet ennen käyttöönottoa ja toimi niiden mukaan.
- Älä ylikuumenna pannua. Erityisesti induktioliedellä tyhjä pannu ylikuumenee herkästi.
- Vältä suuria ja nopeita lämpötilavaihteluita. Nämä voivat vaikuttaa pannun pohjan muotoon.
- Käytä oikeanlaisia työvälineitä.
- Jos keität tai haudutat tuotteita pannussa, lisää suola vasta kiehuvaan veteen.
- Anna kuuman pannun viilentyä huoneen lämmössä, Älä viilennä sitä esimerkiksi kylmällä vedellä.
- Pese pannu heti paistamisen jälkeen miedolla pesuainevedellä. Happamat ja makeat ruuat voivat vahingoittaa pannun pintaa, jos ne jätetään pannulle pitkäksi aikaa.
- Kuivaa pannu heti pesun jälkeen mieluummin kuin annat sen kuivua välttääksesi kalkkitahrojen kertymisen pannuun. Huomaa, että valurautainen pannu kannattaa kuivata kuumalla liedellä.
- Valurautainen pannu tulisi käsitellä rasvalla (rasvapoltto) ohjeen mukaan.
- Säilytä pannusi puhtaassa, kuivassa tilassa.
Huolto – jotta pannusi säilyvät hyvässä kunnossa
- Pinttyneen tai palaneen ruuan saa parhaiten pois liottamalla pannua kuumassa vedessä ilman pesuainetta ja pesemällä sen jälkeen.
- Älä käytä tahranpoisto aineita tai teräsvillaa jotka eivät sovellu tuotteelle.
- Kalkkitahrojen poistamista varten kuumenna pannulla vettä, johon on lisätty tilkka viinietikkaa. Anna viilentyä ja pese normaalisti. Huomaa, että kalkkitahrat joita ei poisteta asianmukaisesti saattavat johtaa korroosioon pinnan alla.
- Ylikuumentamisesta johtuvat tahrat ruostumattomassa teräksessä saa pois sitä varten kehitetyillä kiillotusaineilla.
- Mahdolliset tärkkelyksestä jääneet tahrat voi poistaa laimennetulla viinietikalla
Tutustu paistinpannuihin täältä!

