Toukokuu 2023
Kevään ja kesän juhlat - Äitienpäivä, Vappu, valmistujaiset ja häät ovat asiakkaille kirkkaita onnen hetkiä. Ravintola on merkittävässä roolissa näiden ikimuistoisten hetkien rakentamisessa ja tunnelman luomisessa. Kokosimme kolmelle eri tyyppiselle ravintolalle vinkit, joiden avulla juhlapäivän herkutteluhetket jäävät unohtumattomiin makumuistoihin.
Mitä on ateria ilman kaikin aistein koettua tunnelmaa? Vain syömistä.
Meiltä pyydetään usein neuvoja ravintolan sujuvan, kiinnostavan ja vastustamattoman juhlabuffetin rakentamiseen. Aloitamme aina keskustelemalla ravintolan toivomuksista ja siitä, millaisia tarjoiluastioita ravintolassa on jo olemassa.
Käymme usein paikan päällä katsomassa, minkälaisen tilan ja astiaston kanssa teemme töitä. Näin löydämme ravintolan tyyliin sopivat yksilölliset ratkaisut, jotka toimivat myös arjessa ja muissa juhlasesongeissa.
Kokosimme valikoimastamme kolmen eri tyylisen ravintolan buffaan sopivia tarjoiluastioita. Fine dining -ravintolan juhlapöytään tuodaan kultaa, messinkiä, ja oikeaa kiveä valkoisen astiaston tehosteeksi. Henkilöstöravintolan suuret buffat rakennetaan tyylikkäillä mattapintaisilla melamiiniastioilla ja korotuksilla. Juhlabrunssi luodaan vintage-henkeen kulutetulla puulla, värikkäillä astioilla ja ruoka asetetaan tarjolle patoihin, kattiloihin ja koristelluille astioille.
Fine dining -ravintoloissa trendit tuodaan juhlavaan esillepanoon hienovaraisesti
- Fine dining -ravintoloiden kannattaa huomioida buffan esillepanossa illan kattausten määrä, sillä se vaikuttaa astiavalintoihin ja esillepanon suunnitteluun. Jos kattauksia on vain yksi tai kaksi, kata alkuruoka pöytiin esimerkiksi maistelulusikoihin. Ruokailutilanne rauhoittuu, kun buffaan ei tarvitse heti mennä jonottamaan.
- Kulta ja messinki väreinä tuovat juhlavuutta ja värin voi tuoda kattaukseen esimerkiksi maljakoiden, vatien, aterimien tai tekstiilien avulla. Kauniit, koristeelliset valokuvakehykset toimivat hyvin buffan menutelineinä.
- Jälkiruoan esillepanoon on tarjolla monenlaisia porrasratkaisuja, joissa petit fourit tai leivokset tulevat kauniisti esiin.
- Klassiseen tyyliin voi tuoda tuoreutta hienovaraisesti. Ajattoman kiiltävän valkoisen astiaston joukkoon voi kattaa huomion herättäjäksi ja kontrastiksi esimerkiksi kiveä ja tummia mattapintaisia tarjoiluastioita.
Banketin esillepanon täytyy olla paitsi näyttävä, myös helppo ylläpitää
- Kun asiakkaita on lähes 500 päivässä, juhlabuffan esillepano rakennetaan käytännöllisyys edellä. Kaunis ja käytännöllinen eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois. Luo pöytään juhlan tuntua esimerkiksi korvaamalla rosteriset GN-astiat posliinisilla, kiinnostavasti muotoiluilla genareilla.
- Erilaisilla korokkeilla, kerrosvadeilla ja jalallisilla telineillä saa buffaan helposti vaihtelua ja näyttävyyttä. Näitä voi kätevästi vaihtaa jo olemassa olevien astioiden alle aina tarpeen ja tunnelman mukaan.
- Muista miettiä astioiden koko suhteessa tarjottaviin ruokalajeihin. Oikeankokoiset tarjoiluastiat parantavat hygieniaa ja vähentävät ruokahävikkiä.
- Huomioi esillepanon suunnittelussa asiakasmäärän lisäksi tarjolla olevan ruoan määrä, sekä mahdollisten lämpö- ja kylmäpöytien asettelut. Ohuet, kauniit kylmälevyt ja luonnonmateriaaleja muistuttavat melamiiniastiat antavat uusia mahdollisuuksia luovuudelle.
Brunssipaikka tarjoaa rentoa meininkiä arjen keskelle
- Trendien aallonharjalla elävän ravintolan kannattaa panostaa perusastiastoon, johon on helppo yhdistellä erilaisia uutuuksia. Esillepanossa voi käyttää myös kauniita kattiloita, pieniä patoja ja rohkeasti eri värejä ja kuoseja tarjoiluastioissa.
- Hanki esillepanoa piristämään esimerkiksi kulutettua puuta ja värikkäitä melamiiniastioita. Erilaiset korotukset ja somisteet antavat ainekset kokeileviinkin kattauksiin – toisitko kattaukseen keväisen metsän tuntua koristejäkälällä?
- Perinteisestä ruokien esillepanon järjestyksestä - kylmät ja kalat ensin, sitten lämpimät - voi rohkeasti poiketa! Station-tarjoilu on hyvä tapa saada vieraat rentoutumaan ja liikkumaan luontevasti eri ruokapisteiden välillä. Kaikkea tarjoilua ei tarvitse kattaa yhteen pöytään.
Katso kaikki tarjoilutuotteet.
Rennon tunnelman luomiseksi, perinteisestä ruokien esillepanon järjestyksestä voi rohkeasti poiketa.
Näin onnistut buffetin esillepanossa
- Mieti esillepanon ulkoasu yhdessä tarjottavan ruoan ja käytettävien raaka-aineiden kanssa.
- Huolehdi, että sinulla on oikeankokoiset astiat eri tuotteille.
- Huolehdi ruokien oikeasta säilytyslämpötilasta varsinkin kesähelteillä.
- Tuoreusmielikuva korostuu, kun kokki annostelee ruoan asiakkaan lautaselle.
- Tee mahdolliset astiahankinnat hyvissä ajoin ja huomioi astiamäärässä myös riittävät vaihdot.
Uutuustuotteet buffetin esillepanoon
- EA-kylmälevy GN 1/2(sis. 25.5% ALV) <span class="price">95,33 €</span> 119,64 €95,33 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)95,33 €
- EA-kylmälevy GN 1/4, 26x16x1,5cm32851(sis. 25.5% ALV) <span class="price">75,93 €</span> 95,29 €75,93 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)75,93 €
- EA-kylmälevy GN 1/1, 53x32,5x1,5cm32855(sis. 25.5% ALV) <span class="price">129,95 €</span> 163,09 €129,95 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)129,95 €
- Lokerikko 36x33,5x16 cm kannellinen82309(sis. 25.5% ALV) <span class="price">108,55 €</span> 136,23 €108,55 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)108,55 €Tilaustuote
- Lokerikko 36x33,5x16 cm kannellinen82310(sis. 25.5% ALV) <span class="price">108,55 €</span> 136,23 €108,55 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)108,55 €Tilaustuote
- Buffet Box -lokerikko 33x27x7 cm82311(sis. 25.5% ALV) <span class="price">326,75 €</span> 410,07 €326,75 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)326,75 €Tilaustuote
- Nero-kulho 3,5 l82300(sis. 25.5% ALV) <span class="price">25,66 €</span> 32,20 €25,66 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)25,66 €
- Nero-kulho 1,7 l82301(sis. 25.5% ALV) <span class="price">17,98 €</span> 22,56 €17,98 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)17,98 €
- Nero-kulho 50 cl82302(sis. 25.5% ALV) <span class="price">10,31 €</span> 12,94 €10,31 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)10,31 €
- Nero-kulho 30 cl82303(sis. 25.5% ALV) <span class="price">7,68 €</span> 9,64 €7,68 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)7,68 €
- Puualusta GN 1/182296(sis. 25.5% ALV) <span class="price">50,44 €</span> 63,30 €50,44 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)50,44 €Tilaustuote
- Suojakupu roll-top GN 1/182298(sis. 25.5% ALV) <span class="price">67,98 €</span> 85,31 €67,98 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)67,98 €Tilaustuote
- Puualusta GN 1/282297(sis. 25.5% ALV) <span class="price">32,89 €</span> 41,28 €32,89 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)32,89 €Tilaustuote
- Suojakupu GN 1/282299(sis. 25.5% ALV) <span class="price">31,80 €</span> 39,91 €31,80 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)31,80 €Tilaustuote
- Perfecto-tarjoilutelinesetti pieni82304(sis. 25.5% ALV) <span class="price">52,63 €</span> 66,05 €52,63 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)52,63 €Tilaustuote
- Perfecto-teline 19x23 cm82306(sis. 25.5% ALV) <span class="price">25,88 €</span> 32,48 €25,88 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)25,88 €Tilaustuote
- Perfecto-tarjoilutelinesetti iso82307(sis. 25.5% ALV) <span class="price">164,47 €</span> 206,41 €164,47 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)164,47 €Tilaustuote
- Tarjoilualusta liuskekivi 58x38 cm82312(sis. 25.5% ALV) <span class="price">20,83 €</span> 26,14 €20,83 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)20,83 €Tilaustuote
- Kylmäalusta 52x32x5,5 cm82314(sis. 25.5% ALV) <span class="price">53,73 €</span> 67,43 €53,73 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)53,73 €Tilaustuote
Kuvat: Schönwald
- Trendit ja sesongit
- Viihtyisät työtilat viimeistellään sisustustuotteilla ja astioilla
- Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppäsen vinkit baaritarvikkeiden valintaan
- Joulun kattausideat ravintolaan
- Lasivalinnoilla on merkittävä rooli ravintoloissa
- Taio joulukattaukseen tunnelmaa
- Mukit ja glögilasit jouluun
- Näin valitset aterimet ja ruokailuvälineet ravintolaan
- GN-astia – joka keittiön pieni suuri apulainen
- Luo tunnelmaa valaistuksella
- Siisti ravintolan takahuone - arjen luksusta
- Rapujuhlakattaus ravintolaan
- ONIS - laatua ja omaperäisyyttä
- Vinkkilista tunnelman ja miljöön luomiseen ravintolassa
- Palvelutiski kukoistamaan
- Näin rakennat ravintolan buffan
- Kattausalan suunnannäyttäjä Churchill
- Drinkkilasit jokaiseen makuun
- Työvaate on muutakin kuin työvaate
- Loma-asunnon astiat ja keittiötarvikkeet
- Näin peset ja säilytät kuppeja ravintolassa
- Kentaurin työvaatteet ravintolaan
- Näin rakennat täydellisen terassitunnelman
- Ravintolatrendit
- Aterimilla elämyksiä
- Meri-Tuuli Väntsin vinkit kesäbuffan esillepanoihin
- Näin rakennat ravintolan juhlabuffetin kevään ja kesän juhliin
- Salone del Mobile -messut
- Tunnelman tekijä - BHS Tabletop
- Hamilton Beach - tehokkuutta keittiöön
- Securit - Tunnelman tekijä
- Ravintola- ja sisustustrendit 2023
- Valitse lahja joka kestää aikaa
- Monikäyttöiset kokkiveitset
- Suomessa kouluruoan kehitystyö on pitkällä, mutta aina on vara parantaa
- Joulumenu vuoden kokin ja tarjoilijan tapaan
- Mustikkamaito by Johan Kurkela
- Nyt on hyvä hetki nauttia kesästä
- Paistinpannut - kovaan ammattikäyttöön
- Logo lautaseen - kuinka se tehdään?
- Ravintola- ja sisustustrendit 2022
- Ravintola- ja sisustustrendit 2021
- Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesän suosikkeja
- Ravintolakokemus: Näin luot elämyksen aisteja hyödyntäen
- Näin tehdään timantinkovia astioita
- Ilon kautta ruokaillen
- Juomatrendit: käsityötä ja näyttävyyttä
- Kahvikupit kahvilalle, joka ottaa kahvin tosissaan
- Keittiötarvikkeet ammattilaisille - viisi vinkkiä valintaan