Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Näin rakennat ravintolan juhlabuffetin kevään ja kesän juhliin


Toukokuu 2023

Kevään ja kesän juhlat - Äitienpäivä, Vappu, valmistujaiset ja häät ovat asiakkaille kirkkaita onnen hetkiä. Ravintola on merkittävässä roolissa näiden ikimuistoisten hetkien rakentamisessa ja tunnelman luomisessa. Kokosimme kolmelle eri tyyppiselle ravintolalle vinkit, joiden avulla juhlapäivän herkutteluhetket jäävät unohtumattomiin makumuistoihin.  


Mitä on ateria ilman kaikin aistein koettua tunnelmaa? Vain syömistä.


Meiltä pyydetään usein neuvoja ravintolan sujuvan, kiinnostavan ja vastustamattoman juhlabuffetin rakentamiseen. Aloitamme aina keskustelemalla ravintolan toivomuksista ja siitä, millaisia tarjoiluastioita ravintolassa on jo olemassa.

Käymme usein paikan päällä katsomassa, minkälaisen tilan ja astiaston kanssa teemme töitä. Näin löydämme ravintolan tyyliin sopivat yksilölliset ratkaisut, jotka toimivat myös arjessa ja muissa juhlasesongeissa.

Kokosimme valikoimastamme kolmen eri tyylisen ravintolan buffaan sopivia tarjoiluastioita. Fine dining -ravintolan juhlapöytään tuodaan kultaa, messinkiä, ja oikeaa kiveä valkoisen astiaston tehosteeksi. Henkilöstöravintolan suuret buffat rakennetaan tyylikkäillä mattapintaisilla melamiiniastioilla ja korotuksilla. Juhlabrunssi luodaan vintage-henkeen kulutetulla puulla, värikkäillä astioilla ja ruoka asetetaan tarjolle patoihin, kattiloihin ja koristelluille astioille.

Fine dining -ravintoloissa trendit tuodaan juhlavaan esillepanoon hienovaraisesti

  • Fine dining -ravintoloiden kannattaa huomioida buffan esillepanossa illan kattausten määrä, sillä se vaikuttaa astiavalintoihin ja esillepanon suunnitteluun. Jos kattauksia on vain yksi tai kaksi, kata alkuruoka pöytiin esimerkiksi maistelulusikoihin. Ruokailutilanne rauhoittuu, kun buffaan ei tarvitse heti mennä jonottamaan.
  • Kulta ja messinki väreinä tuovat juhlavuutta ja värin voi tuoda kattaukseen esimerkiksi maljakoiden, vatien, aterimien tai tekstiilien avulla. Kauniit, koristeelliset valokuvakehykset toimivat hyvin buffan menutelineinä.
  • Jälkiruoan esillepanoon on tarjolla monenlaisia porrasratkaisuja, joissa petit fourit tai leivokset tulevat kauniisti esiin. 
  • Klassiseen tyyliin voi tuoda tuoreutta hienovaraisesti. Ajattoman kiiltävän valkoisen astiaston joukkoon voi kattaa huomion herättäjäksi ja kontrastiksi esimerkiksi kiveä ja tummia mattapintaisia tarjoiluastioita.
  1. purity-lautanen-coupe-o-24-cm-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">33,96 €</span> 42,62 €
    33,96 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    33,96 €
  2. raku-lautanen-35-5x18-9-cm-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">37,25 €</span> 46,75 €
    37,25 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    37,25 €

Banketin esillepanon täytyy olla paitsi näyttävä, myös helppo ylläpitää

  • Kun asiakkaita on lähes 500 päivässä, juhlabuffan esillepano rakennetaan käytännöllisyys edellä. Kaunis ja käytännöllinen eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois. Luo pöytään juhlan tuntua esimerkiksi korvaamalla rosteriset GN-astiat posliinisilla, kiinnostavasti muotoiluilla genareilla.
  • Erilaisilla korokkeilla, kerrosvadeilla ja jalallisilla telineillä saa buffaan helposti vaihtelua ja näyttävyyttä. Näitä voi kätevästi vaihtaa jo olemassa olevien astioiden alle aina tarpeen ja tunnelman mukaan.
  • Muista miettiä astioiden koko suhteessa tarjottaviin ruokalajeihin. Oikeankokoiset tarjoiluastiat parantavat hygieniaa ja vähentävät ruokahävikkiä.
  • Huomioi esillepanon suunnittelussa asiakasmäärän lisäksi tarjolla olevan ruoan määrä, sekä mahdollisten lämpö- ja kylmäpöytien asettelut. Ohuet, kauniit kylmälevyt ja luonnonmateriaaleja muistuttavat melamiiniastiat antavat uusia mahdollisuuksia luovuudelle. 
  1. alchemy-kulho-4-6-l-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">44,17 €</span> 55,43 €
    44,17 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    44,17 €
  2. pure-kylmaalusta-vati-pyorea-o-38cm-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">50,44 €</span> 63,30 €
    50,44 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    50,44 €
  3. stonecast-hints-kulho-5-l-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">92,91 €</span> 116,60 €
    92,91 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    92,91 €

Brunssipaikka tarjoaa rentoa meininkiä arjen keskelle

  • Trendien aallonharjalla elävän ravintolan kannattaa panostaa perusastiastoon, johon on helppo yhdistellä erilaisia uutuuksia. Esillepanossa voi käyttää myös kauniita kattiloita, pieniä patoja ja rohkeasti eri värejä ja kuoseja tarjoiluastioissa.
  • Hanki  esillepanoa piristämään esimerkiksi kulutettua puuta ja värikkäitä melamiiniastioita. Erilaiset korotukset ja somisteet antavat ainekset kokeileviinkin kattauksiin – toisitko kattaukseen keväisen metsän tuntua koristejäkälällä?
  • Perinteisestä ruokien esillepanon järjestyksestä - kylmät ja kalat ensin, sitten lämpimät - voi rohkeasti poiketa! Station-tarjoilu on hyvä tapa saada vieraat rentoutumaan ja liikkumaan luontevasti eri ruokapisteiden välillä. Kaikkea tarjoilua ei tarvitse kattaa yhteen pöytään.
  1. casablanca-kulho-1-3-l-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">25,24 €</span> 31,68 €
    25,24 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    25,24 €
  2. casablanca-kulho-3-5-l-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">34,76 €</span> 43,62 €
    34,76 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    34,76 €
  3. fck-lautanen-o-28-cm-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">33,00 €</span> 41,42 €
    33,00 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    33,00 €
  4. fck-lautanen-o-28-cm-1
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">5,00 €</span> 6,28 €
    5,00 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    5,00 €
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">33,00 €</span> 41,42 €
    33,00 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)

Katso kaikki tarjoilutuotteet.


Rennon tunnelman luomiseksi, perinteisestä ruokien esillepanon järjestyksestä voi rohkeasti poiketa.

Näin onnistut buffetin esillepanossa

  • Mieti esillepanon ulkoasu yhdessä tarjottavan ruoan ja käytettävien raaka-aineiden kanssa.
  • Huolehdi, että sinulla on oikeankokoiset astiat eri tuotteille.
  • Huolehdi ruokien oikeasta säilytyslämpötilasta varsinkin kesähelteillä.
  • Tuoreusmielikuva korostuu, kun kokki annostelee ruoan asiakkaan lautaselle.
  • Tee mahdolliset astiahankinnat hyvissä ajoin ja huomioi astiamäärässä myös riittävät vaihdot. 

Uutuustuotteet buffetin esillepanoon

  1. ea-kylmalevy-gn-1-2-1
    EA-kylmälevy GN 1/2
    (sis. 25.5% ALV) <span class="price">95,33 €</span> 119,64 €
    95,33 € (ALV 0 %)
    (ALV 0 %)
    95,33 €

Kuvat: Schönwald

Toggle Nav
Ostoskori