Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olemme päivittäneet sivustomme ilmeen raikkaammaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi – nyt asiointi on entistä sujuvampaa! Tervetuloa ostoksille, yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta.

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ammattileipojan Must have -tuotteet

Maaliskuu 2025

E.Ahlström on Saimaan Ammattiopisto Sampon yhteistyökumppani, yksi Sampon koulutusohjelmista on Kondiittorimestariopinnot, jonka lehtorina toimii alan huippuasiantuntija, Markku Vengasaho. E.Ahlströmin ja Ammattiopisto Sampon Pastry Saimaan yhteistyö on sujunut inspiroivien projektien ja kondiittoriopiskelijoiden työvaatteiden ympärillä. Nyt E.Ahlström on lanseerannut upean leivontavalikoiman ammattilaisille, jonka kokoamiseen saimme asiantuntija-apua Markku Vengasaholta.


E.Ahlström Ja Ammattiopisto Sampon yhteistyökumppani ja toimittaa kondiittoriopiskelijoille työvaatteet. Kuvassa E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Nina Rosbäck ja Pastry Saimaan Markku Vengasaho.

E.Ahlströmin ja Ammattiopisto Sampon yhteistyö on molemminpuolista

”Ammattiopisto Sampon oppilaitoksen tilojen uusimisen yhteydessä etsittiin myös työvaatteita, jolloin tutustuttiin myös E.Ahlströmiin. Ensivierailu Creative Studiolla oli kuin olisi saapunut astiataivaaseen ja siitä se yhteistyön rakentaminen sitten lähti”, kertoo Markku Vengasaho.

E.Ahlström on kondiittorimestareiden yhteistyökumppani, ja yhteistyön muodossa opiskelijat saavat työtakin. Vuorovaikutteisuus toteutuu monella saraa, kuten tämän leivontakategoriayhteistyön kohdalla. Kondiittorimestarien asiantuntemusta on onnistuneesti käytetty uuden kategorian kokoamisessa. Markku Vengasaho ja Pastry Saimaan tuotekehitysasiantuntija Eija Kuningas yhdessä E.Ahlströmin valikoimahallinnan kanssa katsoivat, mitä valikoimassa olisi hyvä olla, että se kattaa ammattileipurien tarpeet.


Työvälineen on tarkoitus auttaa työskentelyssä ja mahdollistaa sujuva työskentely, mikä johtaa tehokkuuteen. 

Laadukkaat työvälineet ovat tie onnistumiseen leivonnassa

Leivontatuotteita valitessa kaikki lähtee liikkeelle tarpeesta. Työvälineissä on myös pienillä yksityiskohdilla merkitystä, esimerkiksi millainen veitsi tai mikä paletti on työn kannalta tarpeellinen. Kun tarve on kartoitettu, kannattaa valita laadukkaat työvälineet, jotka kestävät aikaa.

Lisäksi on hyvä miettiä miten ja missä työvälineitä säilytetään, sillä työtila ei voi täyttyä isosta määrästä erilaisia työvälineitä. Säilytyksen tulee olla helppoa ja työvälineiden ottaminen käyttöön vaivatonta.

Ammattikeittiössä haasteena voi olla työvälineiden säilytys ja puhdistus. Työvälineiden konepestävyys ja pinottavuus on silloin erityisen tärkeää arjen sujuvuuden kannalta.  Leipojan työvälineistön tulisikin olla sellainen, että se soveltuu eri lämpötiloihin ja kestää kuumuutta, pakastamista sekä raapiutumista hyvin. Kannattaa siis pohtia oman työtilan arjen haasteet ja miettiä työvälineiden valintaa sen mukaan.

Ammattileipojat tekevät paljon valmisteluja etukäteen, sillä tuotteita täytyy pystyä tekemään useita sarjassa. Misaus on siis isossa roolissa leivonnassakin. Tehokkuuden kannalta voi todeta, että uuni on leipomon pullonkaula. Kaikki täytyy mitoittaa esimerkiksi pellin tai GN-mitoituksen mukaan ja huomioida yhteensopivuus koko prosessin ajan. Kokonaisuuden hahmottaminen on erittäin tärkeää onnistumisen ja vaivattoman työskentelyn kannalta.


Newstalgia-trendi tuo mieleen maku- ja värimuistoja lapsuudesta ja se näkyy astioiden lisäksi myös konditoria-alalla. Kuva: Churchill

Newstalgia-trendi näkyy myös konditoria-alalla

Vintage-kakut perinteisillä pursotuksilla ovat kokeneet uuden tulemisen! Tyllat ovat jälleen suosiossa ja oikeanlaisella tyllalla on merkitystä. Monet ajattelevat, että eivät osaa tehdä pursotuksia, mutta oikealla välineellä onnistuu! Ja tässä, kuten monessa muussakin kädentaidossa muodostuu oma käsiala, joka toisilla on luonnostaan tarkempi. Astiatrendeistä tuttu Newstalgia näkyy hyvin leivonnassakin.

Kondiittoripuolella arvostetaan nykyään enemmän makua ja nimenomaan puhtaita ja aitoja makuja pelkän tehokkuuden sijaan. Pohditaan paljon sitä, miten erilaiset tekniikat ja menetelmät auttavat työskentelyssä, kuinka raaka-aineiden ominaiset maut saadaan parhaiten hyödynnettyä, kuten ravintolapuolellakin.

Yrttien hyödyntämistä konditoriatuotteissa kehitetään koko ajan ja trendinä näkyvät myös syötävät, ekologisesti kasvatetut kukat.

Tulevissa trendeissä pohditaan myös, tekevätkö kuorrutetut hillokakut paluun!


Valitse työtilaan tarpeelliset työvälineet, jotka on helppo säilyttää ja saa vaivattomasti käyttöön.

Tuotevinkit ammattileipojalle

Silikonisella verkkoalustalla tuotteista tulee tasalaatuisia, kun keksit paistetaan kahden alustan välissä. Alustoja voi myös leikata ja käyttää esimerkiksi irtopohjavuon reunoilla struktuuria lisäämään.



Silikoninen leivonta-alusta on erinomainen tuote muotoilun tekemiseen. Esimerkiksi marsipaanin työstämiseen, suklaakoristeiden teossa tai kuorrutteen kaulimiseen. Silikonialustan etuja on myös sen helppo puhdistaminen. Alustaa voidaan käyttää lisäksi liukuesteenä tarjoiluvadin alla.



Vinkki! 2/3 osaa vuosta täytetään massalla voitelun jälkeen, myös holkki ja kansi voidellaan. Uunissa paiston jälkeen kansi poistetaan ja tuote jäähdytetään hyvin ennen holkin poistamista ja kumoamista. Tämän jälkeen täyte pursotetaan sisälle.



Tutustu E.Ahlströmin leivontavalikoimaan


Toggle Nav
Ostoskori