Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Näin peset ja säilytät kuppeja ravintolassa


Maaliskuu 2024

Ravintolassa tai kahvilassa kuppi on osa kokonaiselämystä ja luo viimeisen silauksen aterian tunnelmaan. Jos ravintolassasi on paljon käyttöä mukeille ja kupeille, kannattaa valita pinottavat kupit, sillä ne vievät vähemmän tilaa varastossa ja ovat käytössä huolettomampia. Isot teekupit taas luovat oman tunnelmansa teehetkiin. Valitulla kupilla on iso vaikutus kahvin tai teen makuun ja juomakokemukseen. Tästä artikkelista löydät vinkkejä, joiden avulla ravintolasi mukit ja kupit säilyvät uudenveroisena pitkään ja mahdollistavat kupin äärellä vietetyt hyvät hetket.


Oikein pestynä ja säilytettynä laadukkaista materiaaleista valmistetut kupit kestävät pitkään ravintolakäytössä.

Ohjeita kuppien käsittelyyn, jotta niiden kestävyys varmistetaan ravintolassa

  • Liotus: Monesti kuppeja liotetaan hetki ennen pesua. Liotettaessa kupit tulee asettaa liotusvatiin varovasti ja yksitellen. Astiat rikkoutuvat herkemmin, jos niitä käsitellään vauhdikkaasti siten, että ne saavat turhia iskuja tai osuvat toisiinsa. Liotuksessa ei tulisi olla liikaa astioita samaan aikaan eikä liian kauan. Muistathan tarkistaa myös käyttämäsi liotusaineen käyttöohjeet.
  • Pesukorit & painoritilät: Paras ja suositelluin tapa on pestä kupit aina niille tarkoitetuissa lokerokoreissa. Tällöin kuppien reunat eivät osu toisiinsa. Jos kuppeja kuitenkin jostakin syystä täytyy pestä muussa kuin lokerokorissa, kannattaa varmistaa, että kuppien välissä on riittävästi tyhjää tilaa. Kuppien päälle on erityisesti tällöin hyvä asettaa painoritilä. Painoritilän alla tulisi olla aina keskenään saman korkuiset kupit, jolloin ne eivät pääse heilumaan ritilän alla. Kun huolehditaan siitä, että kuppeja pestään ohjeistuksen mukaisesti, riittävän väljästi ja toisiinsa osumatta, vältytään helpommin siltä, että kuppiin tulisi säröjä.
  • Kuppien kierto: Jatkuvasti käytössä olevat kupit luonnollisesti kuluvat nopeammin. Myös liian lyhyt käyttötauko lyhentää kupin käyttöikää, kosa tällöin kupin lämpötila muuttuu tiheään tahtiin. Suosittelemme lämpimästi, että kuppien määrä ravintolassa tai kahvilassa olisi vähintään 1,5 kertainen asiakaspaikkoja kohden. Kun kuppeja on riittävästi, ne saavat levätä ja viilentyä pesujen välillä, ja kupit pysyvät hyvinä pitkään.
  • Pinottavuus: Mikäli kupit eivät ole pinottavia (huom. monet kupit pinoutuvat, mutta niitä ei ole muotoiltu nimenomaan pinottaviksi), ne tulisi oikeaoppisesti aina pinota alusvadin kanssa. Usein tilanpuutteen vuoksi kuppeja kuitenkin täytyy pinota.  Hyvänä muistisääntönä toimii, että kuppeja voi tällöin varovaisesti asettaa kaksi päällekkäin, mutta ilman, että korvat osuvat toisiinsa. Mikäli kuppeja pinotaan päällekkäin ilman alusvatia, on riskinä, että korva rikkoutuu tai reunat vaurioituvat.


Onko ravintolan mukit ja kupit aika päivittää?

Verkkokauppamme valikoimasta löydät upeita ja korkealaatuisia ammattilaiskäyttöön soveltuvia kuppeja. Valikoimastamme löytyy myös useita korvattomia malleja sekä rennompiin tee- ja kahvihetkiin sopivia mukeja. Muista myös Take-away-mukit!

Kierrätä huonokuntoiset posliiniastiat kauttamme

Haluamme kertoa sinulle AINIA®-kiertotalouspalvelusta, jonka avulla voit kierrättää ravintolasi astiat käyttökelpoisiksi. Me ennallistamme käytöstä poistettuja, huonokuntoisia ja naarmuuntuneita astioita astiasarjaksi, joka on yhtä kestävä, käyttökelpoinen ja turvallinen kuin uusi. AINIA®-astioiden hiilijalanjälki on jopa 90% pienempi verrattuna uuteen astiaan.


Toggle Nav
Ostoskori