Elokuu 2024
Uuden sesongin aloittaminen ravintolassa on aina jännittävää sekä intoa täynnä, ja haluamme auttaa sinua tekemään sen mahdollisimman sujuvasti. Siksi kokosimme muutaman vinkin, jotka auttavat sinua saamaan varastot ja takatilat kuntoon ennen arjen alkua.
Ensimmäinen askel on tilanteen kartoittaminen. Mikä aiheuttaa epäjärjestystä? Onko kyseessä säilytystilojen puute, epälooginen järjestys, vääränlaiset säilytysastiat vai liian vähäiset tai vääränkokoiset roska-astiat? Kun tiedät tarkalleen, mikä ongelma on, voit ryhtyä ratkaisemaan sitä.
Lue vinkit ja tutustu verkkokauppamme valikoimaan, niin saat ravintolasi varastot ja takatilat kuntoon nopeasti ja vaivattomasti!
Siisti ravintolan takatila helpottaa ja tehostaa työskentelyä, sekä nostaa tilan viihtyisyyttä.
1. Maksimoi tilankäyttö ravintolan takatiloissa
Hyvä järjestys on avain tehokkaaseen toimintaan, ja omilla paikoillaan olevat tuotteet ja tavarat auttavat pitämään asiat hallinnassa. Vaikka säilytystilat voivat joskus olla haasteellisia, muutama koottava varastohylly tai hyllykkö voivat ratkaista ongelman. Suosittelemme valitsemaan hyllyn, johon voi lisätä pyörät helpottamaan liikkumista ja siivousta tarpeen mukaan. Tilankäyttö kannattaa maksimoida myös oikean kokoisilla ja muotoisilla säilytysastioilla. Kokemuksemme mukaan neliömäiset astiat, joissa on kansi, ovat erittäin toimivia. Katso valikoimamme säilytystuotteet:
2. Säilytä tuoreus ja vähennä ruokahävikkiä ravintolassa
Ruoan oikeaoppinen säilytys on avain herkullisiin makuelämyksiin. Huolehdi, että ruoat ja raaka-aineet säilytetään oikeissa lämpötiloissa ja laadukkaissa, myrkyttömissä säilytysmateriaaleissa, jotka vastaavat ammattikeittiöiden hygieniavaatimuksia. Tiiviit kannet estävät ruoan kuivumisen ja aromien haihtumisen. Oikein säilytettynä ruokahävikki vähenee merkittävästi.
3. Helpota arkea ravintolassa
Tehokas ja helppo säilytys on avain tehokkaaseen arkeen. Valitse huolella säilytysratkaisut, jotka helpottavat arkeasi. Laadukkaat säilytysastiat ovat kevyitä nostaa, pinota ja siirtää, ja ne ovat helppoja pitää puhtaina. Harkitse myös pienempien astioiden käyttöä, sillä ne voivat tarjota paremman ja kätevämmän ratkaisun kuin yksi suuri astia. Tällöin tuotteet kiertävät nopeammin ja säilytysastian pesuväli tihenee. Ota ilo irti vaivattomasta säilytyksestä ja nauti tehokkaasta arjestasi!
Pidä usein käytettävät keittiövälineet helposti saatavilla, niin työskentely on vaivatonta ja tehokasta.
4. Säilytä tarkoituksen mukaan ravintolan takatiloissa
Pidä varastot siistinä ja järjestyksessä, jotta arki sujuu vaivattomasti. Sijoita harvemmin käytetyt tuotteet varaston takaosaan ja pidä usein käytettävät etulinjassa, mikä helpottaa tekemistä, ylläpitää järjestystä ja säästää aikaa. Samalla kannattaa pakata pidempään säilytettävät tavarat huolellisesti, kuten sesongin somisteet. Näin tulevaisuudessa löydät tarvittavat tavarat helposti ja nopeasti!
5. Valitse laadukkaat roskikset ravintolaan
Tarkista, että ravintolan roskikset ovat tarkoitukseen ja tilaan sopivat. Laadukkaat roskikset kestävät kovempaakin käsittelyä ja tyhjennystä helpottaa rulla-alusta. Kannen toiminnallisuus on makukysymys - heiluri vai poljin - molemmat edistävät kuitenkin hygienistä jätteenkäsittelyä ravintolakeittiössä.
Kuvat: Anna Fogenstad