Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Näin valitset aterimet ja ruokailuvälineet ravintolaan


Syyskuu 2024

Aterimet ja ruokailuvälineet ovat merkittävä osa kattausta

Aterimia vertaillessa kannattaa pohtia ravintolan kattausta kokonaisuutena; onko ajatuksena leikitellä, vahvistaa brändiä tai kuka on ruokailuvälineiden pääasiallisin käyttäjä, sillä aterimet vaikuttavat ravintolakokemukseen siinä missä lautanen tai viinilasikin. Ravintolakokemus on kokonaisvaltainen elämys, jossa pienetkin yksityiskohdat on mietittävä tarkasti. Ravintolan ainutlaatuisten erottuvuustekijöiden ja konseptin visualisointi kattausten avulla on mahdollisuus vaikuttaa ravintolan menestykseen.

Koska aterimet ovat yleensä pöydässä valmiina, ne ovat merkittävä osa kattausta ja parhaimmillaan korostavat ravintolan tyyliä sekä tukevat menua. Kattauksen ja reseptiikan tulee tukea toisiaan siten, että asiakas huokaisee mielihyvästä nähdessään annoksen.

Verkkokauppamme laajasta valikoimasta löydät erilaiset aterimet tyyliin ja tunnelmaan sopivaksi! Meiltä löydät myös ravintolan vaativiin tarpeisiin sopivat erikoisaterimet. Lue vinkit ja tutustu upeisiin aterimiimme!


Mattapintaiset haarukat ja veitset ovat normaalia ruostumatonta terästä, mutta pinnoitus tekee niihin kauniin himmeän kiillon. Kuvassa Pintinoxin Baguette Bronze-sarjan aterimet.

Vinkit aterimien valintaan

  • Suositus on, että aterimia on hyvä olla 1,5-kertainen määrä asiakaspaikkaa kohden.
  • Aterimia valitessa on hyvä huomioida kattauskokonaisuuden mittasuhteet; minkä kokoiseen pöytään ruokailuvälineet katetaan ja minkä kokoisia lautasia käytetään.
  • Katetaanko aterimet valmiiksi pöytään, sijoitetaanko ne aterinruukkuun tai -purkkiin, vai ottaako asiakas ne aterintelineestä linjastosta?
  • Ota huomioon, kuinka aterimet pestään. Kiiltävät aterimet tulee kiillottaa, kun taas kivipestyjä aterimia ei saa kiillottaa, mutta ne täytyy pestä väljemmin.
  • Aterimia valitessa on hyvä miettiä, miten ne säilytetään.
  • Mieti asiakaskuntaa, kuka on ruokailuvälineiden pääasiallinen loppukäyttäjä (esimerkiksi fine dining, lounaskahvila, sairaala tai päiväkoti)?
  • Asiakasnäkökulman ohella aterimia valitessa kannattaa miettiä henkilökunnan työskentelyä; millainen tasapaino aterimissa on, kun ne asetetaan lautaselle ruokailun jälkeen? Mitä tapahtuu, kun henkilökunta kerää aterimia ja lautasia pöydästä? Tämä on osa sujuvaa palvelukokemusta sekä asiakkaalle, että henkilökunnalle.
  • PVD-pinnoitteen avulla voit luoda ruokailuvälinesarjasta juuri oman ravintolasi tyyliin sopivan. Elintarviketurvallisista väreistä on useita vaihtoehtoja kullasta mustaan.

Tarkkaan valituilla aterimilla voi korostaa ravintolan tyyliä. Kuvassa Pintinoxin Bernini-sarjan aterimet.

Aterimet nopealla toimituksella verkkokaupasta



Toggle Nav
Ostoskori