Syyskuu 2024
Aterimet ja ruokailuvälineet ovat merkittävä osa kattausta
Aterimia vertaillessa kannattaa pohtia ravintolan kattausta kokonaisuutena; onko ajatuksena leikitellä, vahvistaa brändiä tai kuka on ruokailuvälineiden pääasiallisin käyttäjä, sillä aterimet vaikuttavat ravintolakokemukseen siinä missä lautanen tai viinilasikin. Ravintolakokemus on kokonaisvaltainen elämys, jossa pienetkin yksityiskohdat on mietittävä tarkasti. Ravintolan ainutlaatuisten erottuvuustekijöiden ja konseptin visualisointi kattausten avulla on mahdollisuus vaikuttaa ravintolan menestykseen.
Koska aterimet ovat yleensä pöydässä valmiina, ne ovat merkittävä osa kattausta ja parhaimmillaan korostavat ravintolan tyyliä sekä tukevat menua. Kattauksen ja reseptiikan tulee tukea toisiaan siten, että asiakas huokaisee mielihyvästä nähdessään annoksen.
Verkkokauppamme laajasta valikoimasta löydät erilaiset aterimet tyyliin ja tunnelmaan sopivaksi! Meiltä löydät myös ravintolan vaativiin tarpeisiin sopivat erikoisaterimet. Lue vinkit ja tutustu upeisiin aterimiimme!
Mattapintaiset haarukat ja veitset ovat normaalia ruostumatonta terästä, mutta pinnoitus tekee niihin kauniin himmeän kiillon. Kuvassa Pintinoxin Baguette Bronze-sarjan aterimet.
Vinkit aterimien valintaan
- Suositus on, että aterimia on hyvä olla 1,5-kertainen määrä asiakaspaikkaa kohden.
- Aterimia valitessa on hyvä huomioida kattauskokonaisuuden mittasuhteet; minkä kokoiseen pöytään ruokailuvälineet katetaan ja minkä kokoisia lautasia käytetään.
- Katetaanko aterimet valmiiksi pöytään, sijoitetaanko ne aterinruukkuun tai -purkkiin, vai ottaako asiakas ne aterintelineestä linjastosta?
- Ota huomioon, kuinka aterimet pestään. Kiiltävät aterimet tulee kiillottaa, kun taas kivipestyjä aterimia ei saa kiillottaa, mutta ne täytyy pestä väljemmin.
- Aterimia valitessa on hyvä miettiä, miten ne säilytetään.
- Mieti asiakaskuntaa, kuka on ruokailuvälineiden pääasiallinen loppukäyttäjä (esimerkiksi fine dining, lounaskahvila, sairaala tai päiväkoti)?
- Asiakasnäkökulman ohella aterimia valitessa kannattaa miettiä henkilökunnan työskentelyä; millainen tasapaino aterimissa on, kun ne asetetaan lautaselle ruokailun jälkeen? Mitä tapahtuu, kun henkilökunta kerää aterimia ja lautasia pöydästä? Tämä on osa sujuvaa palvelukokemusta sekä asiakkaalle, että henkilökunnalle.
- PVD-pinnoitteen avulla voit luoda ruokailuvälinesarjasta juuri oman ravintolasi tyyliin sopivan. Elintarviketurvallisista väreistä on useita vaihtoehtoja kullasta mustaan.
Tarkkaan valituilla aterimilla voi korostaa ravintolan tyyliä. Kuvassa Pintinoxin Bernini-sarjan aterimet.
Aterimet nopealla toimituksella verkkokaupasta
- Sara-ruokahaarukka 20,2 cm82714(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,85 €</span> 3,58 €2,85 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,85 €
- Sara-ruokaveitsi 22,5 cm82715(sis. 25.5% ALV) <span class="price">3,79 €</span> 4,76 €3,79 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)3,79 €
- Sara-ruokalusikka 20 cm82713(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,85 €</span> 3,58 €2,85 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,85 €
- Sara-kahvilusikka 13,2 cm82719(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,95 €</span> 2,45 €1,95 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,95 €
- Milano-ruokahaarukka 21 cm87011(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,36 €</span> 2,96 €2,36 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,36 €
- Milano-ruokaveitsi 23,9 cm87013(sis. 25.5% ALV) <span class="price">5,28 €</span> 6,63 €5,28 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)5,28 €
- Milano-tee- /jälkiruokalusikka87017(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,64 €</span> 2,06 €1,64 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,64 €
- Milano-ruokalusikka 21 cm87010(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,36 €</span> 2,96 €2,36 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,36 €
- America-ruokahaarukka31202(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,83 €</span> 3,55 €2,83 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,83 €
- America-ruokaveitsi 21 cm31203(sis. 25.5% ALV) <span class="price">5,49 €</span> 6,89 €5,49 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)5,49 €Tilaustuote
- America-kahvilusikka 13 cm31207(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,58 €</span> 1,98 €1,58 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,58 €
- America-tarjoiluhaarukka 22 cm31212(sis. 25.5% ALV) <span class="price">6,92 €</span> 8,68 €6,92 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)6,92 €
- Bistro-ruokahaarukka 20,1 cm30731(sis. 25.5% ALV) <span class="price">4,01 €</span> 5,03 €4,01 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)4,01 €
- Bistro-ruokaveitsi 22,7 cm30733(sis. 25.5% ALV) <span class="price">4,65 €</span> 5,84 €4,65 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)4,65 €
- Bistro-ruokalusikka 20,3 cm30730(sis. 25.5% ALV) <span class="price">4,01 €</span> 5,03 €4,01 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)4,01 €
- Bistro-kahvilusikka 13,2 cm30738(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,31 €</span> 2,90 €2,31 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,31 €
- Euro-ruokahaarukka 19,5 cm86995(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,41 €</span> 1,77 €1,41 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,41 €
- Euro-ruokaveitsi 21 cm86996(sis. 25.5% ALV) <span class="price">3,91 €</span> 4,91 €3,91 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)3,91 €
- Euro-ruokalusikka 19,5 cm86994(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,41 €</span> 1,77 €1,41 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,41 €
- Euro-kahvilusikka 13 cm86993(sis. 25.5% ALV) <span class="price">0,99 €</span> 1,24 €0,99 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)0,99 €
- Oslo-ruokahaarukka 19,5 cm30816(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,54 €</span> 1,93 €1,54 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,54 €
- Oslo-ruokaveitsi 21,2 cm30817(sis. 25.5% ALV) <span class="price">2,08 €</span> 2,61 €2,08 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)2,08 €
- Oslo-ruokalusikka 19,7 cm30815(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,54 €</span> 1,93 €1,54 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,54 €
- Oslo-alkuruokalusikka 17,8 cm30818(sis. 25.5% ALV) <span class="price">1,21 €</span> 1,52 €1,21 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)1,21 €
- Trendit ja sesongit
- Näin valitset aterimet ja ruokailuvälineet ravintolaan
- GN-astia – joka keittiön pieni suuri apulainen
- Luo tunnelmaa valaistuksella
- Siisti ravintolan takahuone - arjen luksusta
- Rapujuhlakattaus ravintolaan
- ONIS - laatua ja omaperäisyyttä
- Vinkkilista tunnelman ja miljöön luomiseen ravintolassa
- Palvelutiski kukoistamaan
- Näin rakennat ravintolan buffan
- Kattausalan suunnannäyttäjä Churchill
- Drinkkilasit jokaiseen makuun
- Työvaate on muutakin kuin työvaate
- Loma-asunnon astiat ja keittiötarvikkeet
- Näin peset ja säilytät kuppeja ravintolassa
- Kentaurin työvaatteet ravintolaan
- Näin rakennat täydellisen terassitunnelman
- Ravintolatrendit
- Mukit ja glögilasit jouluun
- Taio joulukattaukseen tunnelmaa
- Joulun kattausideat ravintolaan
- Aterimilla elämyksiä
- Meri-Tuuli Väntsin vinkit kesäbuffan esillepanoihin
- Näin rakennat ravintolan juhlabuffetin kevään ja kesän juhliin
- Salone del Mobile -messut
- Tunnelman tekijä - BHS Tabletop
- Hamilton Beach - tehokkuutta keittiöön
- Securit - Tunnelman tekijä
- Ravintola- ja sisustustrendit 2023
- Valitse lahja joka kestää aikaa
- Monikäyttöiset kokkiveitset
- Suomessa kouluruoan kehitystyö on pitkällä, mutta aina on vara parantaa
- Joulumenu vuoden kokin ja tarjoilijan tapaan
- Mustikkamaito by Johan Kurkela
- Nyt on hyvä hetki nauttia kesästä
- Paistinpannut - kovaan ammattikäyttöön
- Logo lautaseen - kuinka se tehdään?
- Ravintola- ja sisustustrendit 2022
- Ravintola- ja sisustustrendit 2021
- Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesän suosikkeja
- Ravintolakokemus: Näin luot elämyksen aisteja hyödyntäen
- Näin tehdään timantinkovia astioita
- Ilon kautta ruokaillen
- Juomatrendit: käsityötä ja näyttävyyttä
- Kahvikupit kahvilalle, joka ottaa kahvin tosissaan
- Keittiötarvikkeet ammattilaisille - viisi vinkkiä valintaan