Lokakuu 2024
Kirsi Seppänen, Vuoden Tarjoilija 2023, vieraili Creative Studiollamme valitsemassa oleelliset tuotteet baaritarvikevalikoimastamme cocktailien valmistukseen. Keskustelimme tietenkin myös Vuoden Tarjoilija -kisoista ja Kirsi valmisti meille herkullisen Rose Collins -cocktailinsa, joka voitti illan parhaan juoman tittelin vuoden 2022 kisoissa. Cocktailin reseptin löydät tämän artikkelin lopusta!




Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen toimi ennen voittoaan tuomarina Vuoden Tarjoilija -kisoissa.
Kirsin matka Vuoden Tarjoilijaksi 2023
Juuri edustusvuotensa päättänyt Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen työskentelee Tampereella Ravintola Haarlassa.
"Aloitin matkani Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjolija -kisoissa ensin tuomarina muutama vuosi sitten, ja kerkesin pari vuotta tuomaroida, kunnes oikeastaan vitsillä heiteltiin, että pitäisiköhän osallistua. Tähän näytettiin sitten vihreää valoa, ja vaihdoin kisaajien puolelle vuonna 2022, jolloin sijoituin täpärästi toiseksi. Mitalin kirkastin sitten vuonna 2023, ja se olikin huikea fiilis! Aikaa tuli käytettyä paljon treenaamiseen, ja se siivitti voittoon. Edustusvuosi on ollut todella mielenkiintoinen ja antoisa, olen päässyt tekemään yhteistyötä huipputyyppien kanssa, ja saanut uusia upeita kokemuksia", Kirsi kertoo.




Kirsin Rose Collins -cocktail valittiin illan parhaaksi Vuoden Tarjoilija 2022 -kisoissa, joissa Kirsi sijoittui toiseksi.
Viisi tärkeintä asiaa baaritarvikkeita valitessa
- Käytännöllisyys: Valitse sellaisia tarvikkeita, joille on oikeasti käyttöä ja mieti myös oikea määrä tarvikkeita. Pieni pubi, jossa ei myydä juurikaan cocktaileja, ei tarvitse isoa määrää erilaisia laseja tai shakereita, kun taas cocktaileihin erikoistuneissa baareissa monipuoliselle valikoimalle on käyttöä.
- Hygienisyys: Huomioi baaritarvikkeiden materiaali. Valitse tuotteita, jotka ovat helppo pitää puhtaana ja kestävät useita pesuja päivässä.
- Esteettisyys: Hyvin ja oikein pidetyt baaritarvikkeet näyttävät hyvälle. Kun on helppohoitoiset ja laadukkaat tuotteet, ne säilyvät hyvänä niin esteettisesti kuin hygieenisesti. Lisäksi on tärkeää valita ravintolan tyyliin sopivia baaritarvikkeita ja cocktaillaseja. Tuotteet jotka sopivat steampunk-baariin, eivät sovi samalla tavalla fine dining-ravintolaan.
- Käyttötarkoitus: Kartoita millaisia tuotteita baarissa myydään? Tarvitaanko blenderiä, jos sellaisia cocktaileja ei tule listalle? Millaiset cocktailit ja muut juomat voidaan tarjoilla samanlaisesta lasista? Onko säilytystilaa paljon ja saadaanko laseja tai muita tarvikkeita kauniisti esille viimeistelemään ravintolan tunnelma?
- Todellinen tarvittava määrä: Baaritarvikkeiden ja lasien määrään vaikuttavat säilytystilat, asiakaspaikkojen määrä sekä työntekijöiden ja työpisteiden määrä.
Kirsin valinnat baaritarvikkeista
- America 20's -grogilasi 40 cl82218(sis. 25.5% ALV) 3,10 € 3,89 €3,10 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)3,10 €
- Cocktail- /sekoituslusikka 27,5 cm43510(sis. 25.5% ALV) 13,71 € 17,21 €13,71 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)13,71 €
- Jääpalakauha rei'itetty 18,5 cm40906(sis. 25.5% ALV) 8,27 € 10,38 €8,27 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)8,27 €
- Boston-cocktailshaker 70 cl + 40 cl35110(sis. 25.5% ALV) 16,23 € 20,37 €16,23 € (ALV 0 %)(ALV 0 %)16,23 €


Kirsi Seppäsen Rose Collins -cocktail
Tarvikkeet (1 annos):
4 cl Kyrö Pink Gin
3 cl sitruunamehua
2 cl sokerilientä
Fentimans Rose Lemonade
Karpaloita
Mittaa gin, sitruunamehu ja sokeriliemi shakeriin. Ravista hyvin jäiden kanssa.
Kaada jäiden päälle highball/collinslasiin. Pidennä Fentimans Rose Lemonadella ja viimeistele koristelemalla karpaloilla.
Kuvat: Pia Saarikettu / E.Ahlström
- Trendit ja sesongit
- Kattausalan suunnannäyttäjä Churchill
- Logo lautaseen - kuinka se tehdään?
- Täydelliset lasit kesän juhlakauteen
- Bakerikan viisi vinkkiä täydellisen kakun leivontaan
- Näin rakennat ravintolan buffan
- Terassisesongin kuumimmat drinkkitrendit
- Näin rakennat täydellisen terassitunnelman
- Vinkit leivontatarvikkeiden valintaan
- WMF Second Life aterimet
- Loma-asunnon astiat ja keittiötarvikkeet
- ONIS - laatua ja omaperäisyyttä
- Ravintolatrendit
- Viihtyisät työtilat viimeistellään sisustustuotteilla ja astioilla
- Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppäsen vinkit baaritarvikkeiden valintaan
- Joulun kattausideat ravintolaan
- Lasivalinnoilla on merkittävä rooli ravintoloissa
- Taio joulukattaukseen tunnelmaa
- Mukit ja glögilasit jouluun
- Näin valitset aterimet ja ruokailuvälineet ravintolaan
- GN-astia – joka keittiön pieni suuri apulainen
- Luo tunnelmaa valaistuksella
- Siisti ravintolan takahuone - arjen luksusta
- Rapujuhlakattaus ravintolaan
- Vinkkilista tunnelman ja miljöön luomiseen ravintolassa
- Palvelutiski kukoistamaan
- Drinkkilasit jokaiseen makuun
- Työvaate on muutakin kuin työvaate
- Näin peset ja säilytät kuppeja ravintolassa
- Kentaurin työvaatteet ravintolaan
- Ravintolatrendit 2024
- Aterimilla elämyksiä
- Meri-Tuuli Väntsin vinkit kesäbuffan esillepanoihin
- Näin rakennat ravintolan juhlabuffetin kevään ja kesän juhliin
- Salone del Mobile -messut
- Tunnelman tekijä - BHS Tabletop
- Hamilton Beach - tehokkuutta keittiöön
- Securit - Tunnelman tekijä
- Ravintola- ja sisustustrendit 2023
- Valitse lahja joka kestää aikaa
- Monikäyttöiset kokkiveitset
- Suomessa kouluruoan kehitystyö on pitkällä, mutta aina on vara parantaa
- Joulumenu vuoden kokin ja tarjoilijan tapaan
- Mustikkamaito by Johan Kurkela
- Paistinpannut - kovaan ammattikäyttöön
- Nyt on hyvä hetki nauttia kesästä
- Ravintola- ja sisustustrendit 2022
- Ravintola- ja sisustustrendit 2021
- Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesän suosikkeja
- Ravintolakokemus: Näin luot elämyksen aisteja hyödyntäen
- Näin tehdään timantinkovia astioita
- Ilon kautta ruokaillen
- Juomatrendit: käsityötä ja näyttävyyttä
- Kahvikupit kahvilalle, joka ottaa kahvin tosissaan
- Keittiötarvikkeet ammattilaisille - viisi vinkkiä valintaan
- Kierrätetty PET-materiaali sisustustuotteissa
- Kotimaista osaamista verkostossamme