Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Vinkit baaritarvikkeiden valintaan


Lokakuu 2024

Kirsi Seppänen, Vuoden Tarjoilija 2023, vieraili Creative Studiollamme valitsemassa oleelliset tuotteet baaritarvikevalikoimastamme cocktailien valmistukseen. Keskustelimme tietenkin myös Vuoden Tarjoilija -kisoista ja Kirsi valmisti meille herkullisen Rose Collins -cocktailinsa, joka voitti illan parhaan juoman tittelin vuoden 2022 kisoissa. Cocktailin reseptin löydät tämän artikkelin lopusta!


Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen toimi ennen voittoaan tuomarina Vuoden Tarjoilija -kisoissa.

Kirsin matka Vuoden Tarjoilijaksi 2023

Juuri edustusvuotensa päättänyt Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen työskentelee Tampereella Ravintola Haarlassa.

"Aloitin matkani Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjolija -kisoissa ensin tuomarina muutama vuosi sitten, ja kerkesin pari vuotta tuomaroida, kunnes oikeastaan vitsillä heiteltiin, että pitäisiköhän osallistua. Tähän näytettiin sitten vihreää valoa, ja vaihdoin kisaajien puolelle vuonna 2022, jolloin sijoituin täpärästi toiseksi. Mitalin kirkastin sitten vuonna 2023, ja se olikin huikea fiilis! Aikaa tuli käytettyä paljon treenaamiseen, ja se siivitti voittoon. Edustusvuosi on ollut todella mielenkiintoinen ja antoisa, olen päässyt tekemään yhteistyötä huipputyyppien kanssa, ja saanut uusia upeita kokemuksia", Kirsi kertoo.


Kirsin Rose Collins -cocktail valittiin illan parhaaksi Vuoden Tarjoilija 2022 -kisoissa, joissa Kirsi sijoittui toiseksi.

Viisi tärkeintä asiaa baaritarvikkeita valitessa

  • Käytännöllisyys: Valitse sellaisia tarvikkeita, joille on oikeasti käyttöä ja mieti myös oikea määrä tarvikkeita. Pieni pubi, jossa ei myydä juurikaan cocktaileja, ei tarvitse isoa määrää erilaisia laseja tai shakereita, kun taas cocktaileihin erikoistuneissa baareissa monipuoliselle valikoimalle on käyttöä.
  • Hygienisyys: Huomioi baaritarvikkeiden materiaali. Valitse tuotteita, jotka ovat helppo pitää puhtaana ja kestävät useita pesuja päivässä.
  • Esteettisyys: Hyvin ja oikein pidetyt baaritarvikkeet näyttävät hyvälle. Kun on helppohoitoiset ja laadukkaat tuotteet, ne säilyvät hyvänä niin esteettisesti kuin hygieenisesti. Lisäksi on tärkeää valita ravintolan tyyliin sopivia baaritarvikkeita ja cocktaillaseja. Tuotteet jotka sopivat steampunk-baariin, eivät sovi samalla tavalla fine dining-ravintolaan.
  • Käyttötarkoitus: Kartoita millaisia tuotteita baarissa myydään? Tarvitaanko blenderiä, jos sellaisia cocktaileja ei tule listalle? Millaiset cocktailit ja muut juomat voidaan tarjoilla samanlaisesta lasista? Onko säilytystilaa paljon ja saadaanko laseja tai muita tarvikkeita kauniisti esille viimeistelemään ravintolan tunnelma?
  • Todellinen tarvittava määrä: Baaritarvikkeiden ja lasien määrään vaikuttavat säilytystilat, asiakaspaikkojen määrä sekä työntekijöiden ja työpisteiden määrä.

Kirsin valinnat baaritarvikkeista


Kirsi Seppäsen Rose Collins -cocktail

Tarvikkeet (1 annos):

4 cl Kyrö Pink Gin

3 cl sitruunamehua

2 cl sokerilientä

Fentimans Rose Lemonade

Karpaloita

 

Mittaa gin, sitruunamehu ja sokeriliemi shakeriin. Ravista hyvin jäiden kanssa.

Kaada jäiden päälle highball/collinslasiin. Pidennä Fentimans Rose Lemonadella ja viimeistele koristelemalla karpaloilla.


Kuvat: Pia Saarikettu / E.Ahlström


Toggle Nav
Ostoskori