Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Olutlasi kruunaa nautinnon - lagerit, pilsit ja hapanoluet ovat kesän suosikkeja


Olutlasin tehtävä on siemailun ohella suojella olutta eli säilyttää tuoksut ja maut. Kaunis olutlasi korostaa juoman ulkonäköä ja tekee nautiskelusta jopa esteettisen kokemuksen. Oikea ja hyvin pesty olutlasi on osoitus ravintolan korkeasta palvelutasosta ja oluen arvostuksesta.

Minkälaiseen olutlasivalikoimaan ravintolan kannattaa varautua? Mitä oluita asiakkaat kesäkaudella haluavat lasiinsa kaadettavan? Ja minkälainen olutlasi sopii millekin oluelle parhaiten? Viisi tähteä -median toimituspäällikkö ja olutasiantuntija Heikki Kähkönen antaa vastauksia.


Kesän varmat suosikit: vehnäolut, pils ja IPA

Kesäkauden varmoja valintoja ovat raikkaat pilsit ja vehnäoluet, joiden varasto ravintolassa kannattaa olla kuosissa koko kesän. Saksalaistyyppiset suodattamattomat vehnäoluet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa korkeasta ja alhaalta kavennetusta lasista, jonka sisäänpäin taittuva suu auttaa paksun vaahtokukan muodostumisessa.

Hieman reippaammin humaloidut, maltaiset ja kuivahkot pilsit eli pilsnerit ovat kesän trendioluita. Pilsille olennaista on paksu ja kaunis vaahto, joka oikein kaadettuna on parin sormen leveyden paksuinen. Pilsit nousevat arvoonsa ohuessa, kapeassa ja yläosastaan avautuvassa huilumaisessa lasissa, joka pitää oluen hyvin viileänä.

India Pale Ale eli IPA pitää yhä pintansa olutharrastajien perussuosikkina. Siitä onkin tullut eräänlainen valtavirtaolut lagereiden seuraksi. Tavallisen hyvin humaloidun IPAn rinnalle ovat nousseet rapsakasti amerikkalaisilla humalilla katkeroidut New England IPAt eli NEIPAt ja matala-alkoholiset session alet.

Olutlasien perusvalikoima

Brittiläinen pint-lasi eli pinttilasi on ravintoloissa yleisimmin käytetty olutlasi. Se on alunperin tarkoitettu englantilaisten ale-oluen, bittereiden ja stoutin nauttimiseen. Helpon pinottavuuden vuoksi se sopii yleislasiksi moneen käyttöön varsinkin hanaoluille. Puhdas lasi on olutnautinnon perusehto ja siksi lasien pesuun ja huuhtomiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Hyvä olutravintola hankkii valikoimiinsa myös monikäyttöisiä tulppaanilaseja. Kavennettu keskiosa auttaa kauniin vaahdon muodostumisessa sekä tiivistää oluen aromit, jotka laajeneva yläosa päästää ilmoille. Se sopii myös monien kesään sopivien hapanoluiden sekä hedelmä- ja marjaoluiden nautiskeluun.


Mittaviivalliset olutlasit kiireiseen kesään

Kiireisen kesäterassin ja vapaakaatohanoja käyttävän ravintolan paras lasivaihtoehto on olutlasi mittaviivalla. Olutlasin mittaviiva auttaa kaatamaan juuri oikean annoksen. Terassilla kannattaa myös muistaa pitää oluet aina varjossa ja suoralta auringonvalolta suojattuna. Olut on elävä ja tuore tuote ja paahtava aurinko pilaa oluen maun nopeasti.

Kaikki valikoimamme olutlasit löydät täältä.


Kuvat: Spiegelau


Toggle Nav
Ostoskori