Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kokkiveitset

Kokkiveitset

33 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

33 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Kokkiveitsi on ammattikäyttöön suunniteltu yleisveitsi, jolla voit leikata, pilkkoa, sekä kuutioida useimpia raaka-aineita. Kokkiveitset mielletään usein kokin tai keittiömestarin veitsiksi, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös kotikäyttöön. Keittiöveitsien valikoimasta löydät myös kokkiveitsi sarjat ja veitsitelineet sekä juures- ja vihannesveitset.

Yksityisasiakas, voit tilata kokkiveitset kotiin kuluttajakaupastamme

Millainen on hyvä, tai jopa paras, kokkiveitsi?

Kokkiveitsien terä on tyypillisesti noin 20 cm pitkä, mutta kokin mieltymyksen mukaan se voi hyvin olla lyhyempi tai pidempikin. Iso kokkiveitsi soveltuu hyvin suurikokoisten raaka-aineiden, kuten kurpitsojen leikkaamiseen. Tarkempaan työhön soveltuu paremmin pieni kokin veitsi, joka operoi raaka-ainetta isoteräistä näppärämmin.

Kokkiveitsen kahvan tulee olla sopivan kokoinen käteen ja sen pitää taata hyvä ja tukeva ote. Kahvamateriaalit vaihtelevat puusta metalliin ja muoviin. Hyvässä kokkiveitsessä terä ja kahva ovat usein saman painoisia, joten veitsi ei tunnu kiikkerältä kädessä. Monessa kokkiveitsessä on myös hela, joka estää sormien lipeämisen terään. Paras kokkiveitsi on sellainen, jossa terä on kahvaan nähden tarpeeksi korkealla, jotta käsi ei osu leikatessa leikkuulautaan.

Kokki, huomioi veitsen valinnassa ainakin seuraavat:

  • Terävyys: kiinnitä huomiota teräslaatuun ja teroitettavuuteen. Terävä keittiöveitsi on sekä turvallinen että mukava käyttää.
  • Käytettävyys: kun keittiöveitsen kahva on muotoiltu niin, että se istuu käteen tasapainoisesti, leikkaaminen käy vaivattomasti ja otteen lipsumista ei tarvitse jännittää. Esimerkiksi Victorinox-veitsien karheapintainen Fibrox-kahva takaa hyvän otteen jopa kosteana tai öljyisenä.
  • Leikkuujälki: tarkka leikkuujälki saa ruoka-aineet näyttämään hyvältä myös lautasella.
  • Lue lisäksi artikkelimme, millainen on monikäyttöinen ja hyvä kokkiveitsi

Veitsen huoltaminen ja teroitus

Kokkiveitsen huoltaminen ja terävyys ovat tärkeitä käytön kannalta. Tylsällä veitsellä on turhauttavaa ja jopa vaarallista työskennellä. Suositusten mukana kokkiveitsi kannattaa pestä käsin heti käytön jälkeen ja kuivata huolellisesti. Veitsi kannattaa teroittaa aina koko pituudelta, jotta malli ei muutu tai terään ei ajan saatossa ilmesty kuoppaa. Perus kokkiveitsi kannattaa teroittaa 20 asteen kulmassa.

Vinkit kokkiveitsen huoltamiseen:

  • Puhdista, huuhtele ja kuivaa veitsi jokaisen käytön jälkeen, jotta esimerkiksi suolat ja hedelmien hapot eivät pääse syövyttämään terää. Tarkista veitsikohtaisesti, soveltuuko se konepesuun. Mikäli peset keittiöveitsen koneessa, huolehdi ettei se pääse hakkaamaan koneeseen tai muihin koviin keittiövälineisiin, mikä tylsyttää terää nopeasti.
  • Puukahvaiset keittiöveitset eivät sovellu konepesuun lainkaan: pese ne käsin ja öljyä kahva ajoittain.
  • Teroita keittiöveitset säännöllisesti, jotta ne palvelevat käytössä mahdollisimman pitkään. Ylläpitävä teroitus jokaisen käytön jälkeen maksaa itsensä takaisin! Valikoimissamme on veitsillemme sopivia teroituspuikkoja sekä tehokas veitsenteroituskone isompaan tarpeeseen.
  • Säilytä veitset suojattuina esimerkiksi veitsitelineessä, veitsimagneetissa tai veitsisalkussa. Tämä auttaa niitä säilymään terävinä pidempään.

Japanilainen kokkiveitsi kasvattaa suosiotaan

Japanilaiset kokkiveitset ovat suosittuja veitsiä ravintoloissa ja niiden suosio on kasvanut myös kotikeittiöissä. Eikä suotta, sillä japanilaisia keittiöveitsiä pidetään maailman parhaina veitsinä niiden huolellisen muotoilun ja laadun takia.

Japanilaiset veitset ovat yleensä erittäin teräviä, mitä selittää osittain niiden teroituskulma. Kun eurooppalaisissa keittiöveitsissä kulma on tyypillisesti 15–25 astetta, japanilaisissa veitsissä terän kulma on keskimäärin 10 astetta.

Yksi suosituimpia japanilaisia kokkiveitsiä on Santoku, joka soveltuu monipuolisesti leikkaamiseen, pilkkomiseen ja paloitteluun. Santokulla hoidat siis tarvittaessa niin vihannesten, lihan kuin kalan leikkaamisen. Santoku-veitsen tunnistaa usein alaspäin kaareutuvasta kärjestä sekä niin sanotuista ilmataskuista, jotka estävät raaka-aineen tarttumisen terään leikatessa.

Valikoimastamme löytyvät mm. Victorinoxin ja Global Orientalin kokkiveitset. Global-keittiöveitset on valmistettu karkaistusta ruostumattomasta Cromova 18 -teräksestä, jonka erinomainen kovuusaste pidentää veitsen käyttöikää. Sveitsiläisten Victorinox-veitsien korkea laatu ja huippuunsa viimeistelty terävyys taasen tunnetaan ympäri maailman. Voit tutustua veitsivalikoimaamme verkkokaupassamme tai varata vierailun toimispisteellemme Helsinkiin.

Toggle Nav
Ostoskori