Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Keittiöveitset

Keittiöveitset

Tuotteet 1-36 / 107

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Tuotteet 1-36 / 107

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Valikoimamme keittiöveitset on suunniteltu kestämään jokapäiväistä käyttöä. Huolella valittu, laadukas veitsi palvelee parhaimmillaan kymmeniä vuosia ja soveltuu monenlaisten ruoka-aineiden leikkaamiseen. Keittiöveitsen valinnalla on suuri merkitys, sillä terävä ja ergonominen veitsi on ennen kaikkea turvallinen käyttää, ja helpottaa sekä nopeuttaa ammattilaiskeittiöiden työtä.

Monessa keittiöveitsessä on niin sanottu sormisuoja, hela, joka estää käden lipsahtamisen terään leikatessa. Kiireisen keittiöarjen keskellä tämä voi olla tärkeäkin ominaisuus, joka ehkäiseen keittiön työtapaturmia ja antaa varmuutta kokin työntekoon. Terävä veitsi on tärkeä työkalu, sillä tylsällä keittiöveitsellä leikkaaminen turhauttaa ja hidastaa työntekoa. Tutustu siis myös keittiöveitsen teroituspuikkoihin ja teroituskiviin.

Hyvät ja laadukkaat keittiöveitset ammattikäyttöön

Kattavasta valikoimastamme löytyy monenlaisia keittiöveitsiä yleiskäyttöisistä kokkiveitsistä fileerausveitsiin ja vihannesveitsiin. Global-keittiöveitset on valmistettu karkaistusta ruostumattomasta Cromova 18 -teräksestä, jonka erinomainen kovuusaste pidentää veitsen käyttöikää.

Myös Sveitsissä valmistettujen Victorinox-veitsien korkea laatu ja huippuunsa viimeistelty terävyys tunnetaan ympäri maailman. Löydät valikoimastamme myös tiettyyn käyttötarkoitukseen suunnitellut keittiöveitset, kuten lihaveitset, leipäveitset, hedelmäveitset ja kuorimaveitset. Victorinox tarjoaa myös suositut veitsisetit, joiden mukana tulee veitsipussi sekä keittiöveitsien huoltamiseen tarkoitettu teroituspuukko. Tutustu myös muihin veitsisetteihin!

Japanilaiset keittiöveitset ravintoloille

Japanilaisia keittiöveitsiä pidetään maailman parhaina veitsinä niiden huolellisen muotoilun, ergonomian ja laadun ansiosta. Käytettävyydeltään japanilaiset veitset ovat huippuluokkaa, sillä niiden teroituskulma on eurooppalaisia keittiöveitsiä jyrkempi, mikä tekee niistä astetta terävämmän. Näin leikkaaminen tapahtuu helposti ja nopeasti.

Japanilaisista keittiöveitsistä tunnetuin on luultavasti Santoku, jonka terässä on niin sanotut ilmataskut ehkäisemään raaka-aineen tarttumista terään leikatessa. Santoku pohjautuu Nakiri-tyyppiseen veitseen, joka on tarkoitettu erityisesti vihannesten leikkaamiseen. Santokussa on Naikiria pyöreämpi terä, joka keinuu vaivatta leikkuualustalla.

Monet ammattilaiskokit suosivat japanilaisia veitsiä niiden suoriutumiskyvyn ansiosta. Leikkuujälki on tasaista ja käyttö nopeaa, helppoa ja turvallista. Valikoimamme veitset ovat ravintoloiden ja suurtalouskeittiöiden valitsemia.

Keittiöveitsen teroitus ja valinta

Hyvä keittiöveitsi on terävä, tukeva ja käteen sopiva. Ammattilaisen kannattaa ehdottomasti valita omaan käteen sopiva veitsi. Tärkeintä on teroittaa veitsi säännöllisesti ja säilyttää oikealla tavalla. Kalleimmastakaan veitsestä ei ole apua, jos sitä ei pidä terävänä. Paras säilytyspaikka on seinälle asennettu veitsimagneetti tai pöydällä seisova veitsitukki.

Huomioi keittöveitsen valinnassa ainakin seuraavat seikat:

  • Terävyys: kiinnitä huomiota teräslaatuun ja teroitettavuuteen. Terävä keittiöveitsi on sekä turvallinen että mukava käyttää.
  • Käytettävyys: kun keittiöveitsen kahva on muotoiltu niin, että se istuu käteen tasapainoisesti, leikkaaminen käy vaivattomasti ja otteen lipsumista ei tarvitse jännittää. Esimerkiksi Victorinox-veitsien karheapintainen Fibrox-kahva takaa hyvän otteen jopa kosteana tai öljyisenä.
  • Leikkuujälki: tarkka leikkuujälki saa ruoka-aineet näyttämään hyvältä myös lautasella.
  • Lue lisää ravintolan kokkiveitsien valinnasta

Pidä keittiöveitset aina terävinä ja puhdista ne oikein: 

  • Puhdista, huuhtele ja kuivaa veitsi jokaisen käytön jälkeen, jotta esimerkiksi suolat ja hedelmien hapot eivät pääse syövyttämään terää. Tarkista veitsikohtaisesti, soveltuuko se konepesuun. Mikäli peset keittiöveitsen koneessa, huolehdi ettei se pääse hakkaamaan koneeseen tai muihin koviin keittiövälineisiin, mikä tylsyttää terää nopeasti.
  • Puukahvaiset keittiöveitset eivät sovellu konepesuun lainkaan: pese ne käsin ja öljyä kahva ajoittain.
  • Teroita keittiöveitset säännöllisesti, jotta ne palvelevat käytössä mahdollisimman pitkään. Ylläpitävä teroitus jokaisen käytön jälkeen maksaa itsensä takaisin! Valikoimissamme on veitsillemme sopivia teroituspuikkoja sekä tehokas veitsenteroituskone isompaan tarpeeseen. 
  • Säilytä veitset suojattuina esimerkiksi veitsitelineessä, veitsimagneetissa tai veitsisalkussa. Tämä auttaa niitä säilymään terävinä pidempään.

E.Ahlströmin valikoimasta voit tilata keittiöveitset helposti ja nopeasti netistä ravintoloihin ja ammattilaiskeittiöihin. Jos haluat laadukkaat veitset kotiisi, käy tutustumassa kuluttajapuolen verkkokauppaamme, joka tarjoaa ammattilaisten suosimat keittiötarvikkeet myös arkikäyttöön.

Toggle Nav
Ostoskori