Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

AINIA® - Anna astioille uusi elämä


Tule osaksi hyvän kiertokulkua. Kierrätä kanssamme ravintolasi astiat käyttökelpoisiksi AINIA®-kiertotalouspalvelun kautta. Ennallistamme käytöstä poistettuja, huonokuntoisia ja naarmuuntuneita astioita astiasarjaksi. AINIA®-astian hiilijalanjälki on 90% pienempi verrattuna uuteen.


AINIA®-astiat ovat yhtä kestäviä ja turvallisia kuin uudet, ja niiden hiilijalanjälki on 90% pienempi uuteen astiaan verrattuna.

Astioille uusi elämä

AINIA®-kiertotalouspalvelu on maailman ensimmäinen astioiden kiertotalousmalli. AINIA®-kiertotalouden tavoitteena on välttää posliiniastioiden päätyminen kaatopaikalle. Autamme ennallistamaan astiasi uudenveroisiksi astioiksi tai kierrättämään ennallistamiseen kelpaamattomat astiat tiilien raaka-aineeksi suomalaiselle tiilitehtaalle. Ennallistettu AINIA®-astia on yhtä kestävä, käyttökelpoinen ja turvallinen kuin uusi. Se on hiilijalanjäljeltään 90 % pienempi uuteen astiaan verrattuna (lähde: Y-HIILARI). Astiat voidaan ennallistaa uudelleen jopa 5-7 kertaa, joka lisää yksittäisen astian käyttöikää jopa 50 vuoteen. AINIA®-astiat vastaavat laadultaan uutta astiaa ja on ennallistettu vain uusiutuvaa energiaa käyttämällä.

Asiakkaan omien astioiden ennallistaminen

Autamme elinkaarensa päähän tulleet ravintola-astiasi uudelleen kiertoon: Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, kerromme tarkemmat ohjeet, miten huonokuntoiset astiasi saavat uuden elämän ja varmistamme tuotteiden sopivuuden ennallistamiseen. Lähtökohtaisesti ennallistamiseen soveltuvat tuotteet ovat valkoisia, ehjiä ja koristelemattomia posliiniastioita. Ennallistamisen edellytyksenä on lasittamaton pohjarengas/jalka. Tiilitehtaalle tiilien raaka-aineeksi kierrätettävän posliinin tulee olla pääosin valkoista.

Teemme kierrättämisestä sinulle helppoa. Voit kierrättää kauttamme alle 1000 kg:n eriä. Veloitamme astioiden kuljetuskustannuksesta, lajittelu- ja käsittelykuluista koostuvan kierrätysmaksun.

  • alle 50 kg erä 50 €
  • 50-199 kg erä 70 €
  • 200-499 kg erä 130 €
  • 500-1000 kg erä 200 €

Tutustu myös OMA AINIA®-palveluun ja lue AINIA®-kiertotalouspalvelun tarina.

Yksityisasiakas, tutustu AINIA®-tuotteisiin kuluttajakaupassamme.


AINIA®-astian tunnistaa siniharmaasta AINIA-logosta.

AINIA® -tuotteiden tarina

Innovaation takana ovat muotoilija-taiteilijat Kati Tuominen-Niittylä ja Pekka Paikkari. Heidän mielestään yksinkertaiset asiat ovat parhaimpia. Mahdollisuus astioiden ennallistamiseen on aina ollut, mutta sitä ei vain ole nähty. Nyt asiat vain asettuivat järjestykseen ja ennallistamismenetelmä syntyi. Me E.Ahlströmillä loimme kiertotaloutta edistävälle menetelmälle merkin ja nimen: AINIA. Halusimme tehdä kierrättämisen ravintoloille helpoksi. Jokainen ennallistettu astia merkitään AINIA®-merkillä. Se on kuin savileima keramiikka-astioissa: se kertoo tekijän. AINIA® on uudenlainen kierrätysmerkki, kaiken alku, alfa.

"Astioista puhutaan ongelmallisena jätteenä ja vaikeasti kierrätettävänä. Nyt meillä ei olekaan ongelmallista jätettä, vaan ratkaisu."


AINIA®-innovaation keksijät muotoilija-taiteilijat Kati Tuominen-Niittylä ja Pekka Paikkari.


Kuvat: Karoliina Jääskeläinen


Toggle Nav
Ostoskori