Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Saimaan ammattiopisto Sampon Kondiittorimestari -opinnot

Maaliskuu 2024

Saimaan ammattiopisto Sampon Kondiittorimestari -opinnot: Huippuosaamista, välittämistä ja verkostoja

Saimaan ammattiopisto Sampo tarjoaa monipuolisia koulutusohjelmia, joista yksi kiinnostavimmista on Kondiittorimestari-opinnot. Opettajana toimii alan huippuasiantuntija, Markku Vengasaho, jonka intohimo ja ammattitaito ovat tehneet opiskelusta haluttua, laadukasta ja antoisaa.

Opiskelijat, jotka hakeutuvat Saimaan ammattiopiston leipomoalan koulutukseen, astuvat osaksi kolmiportaista opintokokonaisuutta: perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Koulutusohjelma on suunniteltu antamaan opiskelijoille vahvat perustiedot ja -taidot alalta, mahdollistaen työskentelyn leipomoissa, konditorioissa tai ravintoloissa. Mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden erikoistua ja kehittyä alan huippuosaajaksi. Kondiittorikisälliksi ja -mestariksi johtavaan koulutukseen voi hakea perusopintojen ja työkokemuksen kautta.


Saimaan ammattiopiston Sampon kondiittorimestari-koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden kehittyä alan huippuosaajaksi.

Yhteisöllisyys, huippuasiantuntijat ja verkostoituminen ovat Saimaan ammattiopisto Sampon salaisuus

Saimaan ammattiopisto Sampon kondiittorimestari -linjalle on tunkua. Tällä hetkellä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, ja koulu joutuu tekemään valintoja. Tärkeää on, että hakija on motivoitunut ja hänellä on visio myös siitä, mitä hän odottaa ammatilliselta tulevaisuudelta.

Kondiittorimestarin tutkintoa tarjotaan muissakin oppilaitoksissa, mutta Sampossa se toteutetaan hieman poikkeuksellisella tavalla. Yksi koulutuksen erityispiirteistä on sen tiivis yhteistyö ulkopuolisten huippuammattilaisten kanssa. Markku Vengasahon laajat verkostot ovat olleet avainasemassa siinä, että koulutusohjelmaan on saatu vierailevia kouluttajia, jotka ovat oman alansa huippuja ja joilla on erikoisosaamista alalta. Tämä antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia suoraan alansa parhailta ja saada näkemystä alasta monesta eri näkökulmasta.

Markku Vengasaho: Erityistä meillä on se, että meillä kouluttajina ovat alan huippuammattilaiset ja asiantuntijat. Minulla on erittäin laajat verkostot, jo yli 20 vuoden ajalta. Toimin myös Skills Finlandin konditorialajin lajipäällikkönä ja meillä on myös erittäin hyvää ja toimivaa yhteistyötä kokkimaajoukkueen kanssa.

Oppilaitoksessa tarjotaan monipuolisia opintopolkuja, ja myös jo kondiittorimestarin tutkinnon suorittaneet opiskelijat voivat palata jatkokoulutukseen. Tämä mahdollistaa oman osaamisen täydentämisen ja erikoistumisen myös mestarikoulutuksen jälkeen.

Opiskelijalähtöisyyttä, välittämistä ja tiimioppimista

Kondiittorimestari-koulutus on suunniteltu joustavaksi ja opiskelijalähtöiseksi. Sampo on sopivan kokoinen koulu siten, että kondiittorimestarikoulutusta pystytään suunnittelemaan ja toteuttamaan joustavasti ja opiskelijoita kuunnellen.

Lähiviikonloput ovat intensiivisiä ja sisältörikkaita päiviä, jotka tukevat opiskelijoiden ammatillista kehitystä. Opiskeluviikonloput muistuttavat enemmän valmennusleiriä, kuin koulunkäyntiä. Työskentely on valmentautumista ja opiskelijat opettavat myös toisiaan. Jokaisella on työkokemuksen kautta erilaista erityisosaamista, ja siten opiskelijat pystyvät siirtämään tietotaitoa toisilleen osana opiskelua. Koulussa toteutetaan tiimioppimisen menetelmää, jossa Markku Vengasaho ja muut opettajat pyrkivät luomaan lämminhenkisen ja oppimista tukevan ympäristön, jossa opiskelijat voivat kasvaa ja kehittyä ammatillisesti ja yhteisöllisesti.

Markku Vengasaho: Haluamme toteuttaa tiimioppimisen menetelmää, joka on paitsi oppimista ja opettamista myös kokonaisvaltaista välittämistä. Me haluamme, että opiskelijoilla on sellainen olo, että porukalla huolehdimme toisistamme.

Koulutuksen menestys heijastuu valmistuneiden sijoittumiseen työelämässä. Kondiittorimestarikoulutus on oppisopimuskoulutusta, mikä tarkoittaa, että opiskelijat ovat jo työelämässä mukana ollessaan koulutuksen piirissä. Valmistuneet mestarit ovat usein yrittäjiä, esihenkilöitä tai toimivat oman alansa huipputehtävissä ja edustavat alan kilpailuissa.


Kondiittorimestariopinnoissa tiimioppiminen on oleellinen ja motivoiva osa koulutusta.

Kumppaniverkosto on koulutuksen monipuolistaja

E.Ahlström on yksi Saimaan ammattiopisto Sampon merkittävistä yhteistyökumppaneista. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on E.Ahlströmille mieluisaa. Yritys haluaa olla mukana ravintola-alalla laajasti ja kohdata alan ihmiset jo opintovaiheessa. E.Ahlström haluaa nostaa esiin sen, että ravintola- ja ruokakokemus on aina elämys ja monen onnistuneen osa-alueen kokonaisuus. Yritys toimittaa kondiittorimestariopiskelijoille työvaatteet, jotka luovat ammatti-identiteettiä ja ammatillista itsetuntoa. E.Ahlström mahdollistaa myös erilaisia projektitöitä osana kondiittorimestariopintoja. Yhteistyön kautta opiskelijat pääsevät luomaan konkreettisia tuotteita ja kokonaisuuksia erilaisiin tapahtumiin ja tarkoituksiin.

Markku Vengasaho: Yleisesti nämä laajat yhteistyökumppanuudet ovat meille todella merkityksellisiä. Esimerkiksi E.Ahlström toimittaa meille työvaatteet ja mahdollistaa opiskelijoillemme myös sen, että tuotteen suunnittelu voi lähteä astiasta tai tarjoiluelementistä eikä vain raaka-aineesta. Tämä E.Ahlströmin Creative Studio on opiskelijoillemme todella inspiroiva paikka.

Nina Rosbäck, E.Ahlström: Haluamme luoda opiskelijoille jo opiskeluvaiheessa ajatusta siitä, että konditoria- tai jälkiruokatuotteelle myös astia mistä se tarjoillaan ja millä annos nautitaan ovat osa sitä wau-efektiä ja tunnelmaa. Haluamme inspiroida osaltamme opiskelijoita miettimään jo alkuvaiheessa astioiden merkitystä kokonaisuudessa. Markulla on todella luova silmä, hän näkee aina kokonaisuuden ja sen, että hyvät yhteistyökumppanit tuovat opiskelijoille paljon mahdollisuuksia, uudenlaisia projekteja ja haasteita, joista on pidetty todella paljon.

Esimerkkinä yhteistyöstä on myös Einari-leivonnaisten suunnitteluprojekti, joka syntyi E.Ahlströmin 110-vuotisjuhlan synnyttämästä ideasta. Kondiittorimestariopiskelijat saivat mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa yritykselle nimikkoleivonnaiset, jotka ovat jääneet elämään ja ovat nyt osa E.Ahlströmin tarinaa, arkea ja juhlaa. Tämä projekti on osoitus siitä, miten laaja ja antoisa yhteistyö voi tuoda uusia mahdollisuuksia opiskelijoille ja yrityksille.

Nina Rosbäck, E.Ahlström: Tämä on erittäin hieno esimerkki yhteistyöprojektista Markku Vengasahon kondiittorimestari- opiskelijoiden kanssa. Kondiittorimestariopiskelijat, jotka tarttuivat tähän tuotekehitysprojektiin, Petrika Paarnio ja Johanna Silanen olivat todella iloisia tästä yhteistyöstä. He tarttuivat työhön innostuneina ja ammattitaidolla, ja lopputulokseen olimme kaikki erittäin tyytyväisiä. Tällaisia yhteistöitä haluamme jatkossakin kondiittorimestareiden kanssa toteuttaa.


E.Ahlströmin 110-vuotisen taipaleen kunniaksi tehtiin Einari-leivonnaisten yhteistyössä kondiittorimestari-opiskelijoiden kanssa.

Lähde matkalle huippuosaajaksi ja elämystaikuriksi

Saimaan ammattiopisto Sampon Kondiittorimestari-opinnot tarjoavat laadukasta koulutusta alalla, jossa yhteistyö ja huippuosaaminen ovat avainasemassa. Kiitos Markku Vengasahon ja muiden opettajien sitoutumisen sekä vahvan yhteistyön kumppaneiden kanssa, opiskelijoilla on mahdollisuus kehittyä konditoria-alan huippuammattilaisiksi ja osaksi koko ravintola- ja elämysalan laajaa ammattilaisverkostoa.

Markku Vengasahon sanoin, konditoria-ala on elämyksellisyyttä ja taidetta. Se on mahdollisuus tuottaa ihmisille hyvää oloa ja iloa. Hae mukaan!

Kondiittorimestarit

Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: Tommi Vilkko ja E.Ahlström


Toggle Nav
Ostoskori