Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ravintola Portti

Minna Kananen, yrittäjä

Juhlapalvelu Remar / Ravintola Portti, Kuopio


Kahvila- ja lounasravintolan suunnittelu Kuopion uuteen matkakeskukseen alkoi jo vuonna 2018. Viime vuonna koronan iskiessä vähän hirvitti, mutta uskon tähän paikkaan ja sijaintiin. Nyt, muutaman viikon aukiolon jälkeen tuo tunne on yhä vahvistunut ja tyytyväiset asiakkaat tsemppaavat eteenpäin. Tarvitsimme myös isomman paikan ja uudenaikaisen keittiön juhlapalvelu- ja cateringtoimintaan sekä kaupoille räätälöityjen take away -annosten valmistukseen.

Oli aika mahtava juttu päästä tekemään täysin uusi ravintolakokonaisuus. Sain samalla haastaa ja kehittää itseäni, sillä esimerkiksi kahvilatoiminta oli meille kokonaan uusi juttu. Onneksi rinnallani on upea, osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, jonka kanssa homma luistaa ja saamme tehdä uutta, meidän näköistä toimintaa. 


Inspiraatio ja innostus työstä, henkilökunnasta ja asiakkaista

  • Tässä työssä mikään päivä ei ole samanlainen. Opit koko ajan uutta, etkä koskaan ole valmis. Se virkistää. 

  • Saan tehdä töitä upeiden ihmisten kanssa; mielettömiä persoonia, monenlaista osaamista, paljon ideoita. Ja se tunne, kun kaikilla on hyvä fiilis tehdä hommia! 

  • Ja sitten tietysti ihanat asiakkaat. Täällä Kuopiossa kerrotaan mielipiteet ja annetaan avoimesti palautetta. Sen mukaan on helppo toimia ja kehittää. 


E.Ahlström tuli mukaan Portin suunnitteluun aika alkuvaiheessa. He saivat tosi nopeasti kiinni meidän ideoista ja hahmottivat kokonaisuuden siitä, millaisen ravintolan halusimme. Pidin erityisesti siitä, että meille etsittiin juuri oikeanlaiset, budjettiimme sopivat kiintokalusteet, tilanjakajat ja valaisimet tyylistä ja laadusta tinkimättä. Samoin astiat ja kattaus olivat juuri sitä, mitä toivoimme. Uutta paikkaa avatessa myös se, että tavarat saapuvat sovitusti ajallaan ja oikein, oli iso ja avaamista helpottava juttu. 

Ravintolan yleisilme ja tunnelma ovat saaneet asiakkailta paljon huomiota ja kiitosta. Se lämmittää mieltä, sillä olin itsekin paljon mukana suunnittelussa. Tänne on helppo tulla, fiilis on yhtä aikaa mukavan rento ja sopivasti tyylikäs. 


3 uniikkia asiaa Ravintola Portista

  • Portti on onnistunut kokonaisuus ja ihan meidän näköinen paikka. Siitä tuli juuri sellainen, kuin ajattelimme. 

  • Keittiö on rakennettu meidän tarpeisiin ja täällä on nyt kaikki, mitä tarvitsemme myös cateringin ja juhlapalvelun näkökulmasta. 

  • Me uskomme tähän sijaintiin ja koko Kuopion uusi matkakeskus on upea kokonaisuus. 


Omat elämykset ja makumuistot

  • Mieleenpainuvin ja yllättävin ravintolakokemus löytyy valtameren toiselta puolen Santa Barbarasta, jonne saavuimme Los Angelesin hulinasta. Olen käynyt ulkomailla monissa tähtipaikoissakin, mutta ravintola Bouchonin ruoka ja palvelukokemus olivat aivan viimeisen päälle ja jäivät kyllä pysyvästi mieleen. 

  • Teimme lapsuudenkodissani Pielavedellä aina välillä pottulettuja, jossa leivinuunin luukku lämmitettiin oikein kuumaksi ja siihen liimattiin kiinni raakoja perunaviipaleita. Viipaleet paistuivat rapeiksi, niiden päälle ripoteltiin vähän suolaa ja sitten ne syötiin. Jo pelkkä ajatus pottuletuista saa veden herahtamaan kielelle!

  • En ole niin leivos- tai kakkuihminen, sen sijaan hyvä peruspulla on mun heikkous. Kahvilassa käynti on täydellinen, jos saan kyytipojaksi kunnon voisilmäpullan tai tuoreen, hiukan taikinaisen korvapuustin. Pulla on usein myös hyvä laadun mittari. 

Toggle Nav
Ostoskori