Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

HOK-Elannon ravintolat

Miro Kurvinen, projektipäällikkö

HOK-Elannon ravintolat

Inspiraatio

Tässä duunissa mua inspiroi se kokonaisvaltainen elämys ja fiilis, jonka loppuun asti mietitty ja toteutettu ravintolakonsepti voi tuottaa. Olen aika luova ja visuaalinen tyyppi, joten uusien konseptien kehittäminen on mulle tosi motivoivaa. Saan myös tehdä työtä, jossa voin hyödyntää omaa ammattitaitoani ja taustaani mainosmaailmasta ja ravintolayrittäjyydestä. 

Mieleenpainuva ravintolaelämys koostuu monesta eri asiasta: ruoasta ja juomasta, palvelusta, tunnelmasta. Ajatuksella suunniteltu ja visuaalisesti tyylikäs kokonaisuus ei ainoastaan tue tavoiteltuja mielikuvia, vaan synnyttää niitä heti paikkaan saavuttaessa. Myös sesonkien pitää näkyä - niin tarjoiluissa kuin tilassakin. 

E.Ahlström on HOK-Elannon ravintoloiden pitkäaikainen kumppani. Yhteistyö on monimuotoista: ravintoloiden avauksia, astiakauppaa, stailaamista ja somistuksia. Tänä vuonna stailauksia onkin tehty reippaasti, sillä kesällä lanseerasimme ruokamajat ja loppuvuonna teimme yhdessä useampaan ravintolaan joulun. 


3 kohokohtaa stailauksista

  • Ruokamajoihin haimme erityisesti viihtyisyyttä, sillä pelkkä läpinäkyvä koppi ei sellaisenaan ollut kovin houkutteleva tai ravintolamainen. Matot, viltit, kasvit, valot sekä muutamat pienesineet nostivat tunnelman ihan toiselle tasolle. 
  • Joulusomistuksissa halusimme ammattimaista toteutusta aina suunnittelusta asennukseen asti. On myös hienoa, miten hyvin ravintoloiden eri konseptit otettiin huomioon. Hyvänä esimerkkinä tästä on Memphis Hakaniemi, jonka Miami-henkinen fiilis ja väritys sain upean silauksen varsin moderneista joulutähdistä. 
  • Yksi johtoajatus joulun somistuksessa oli tehdä vähän vähemmän, mutta laadukkaammin. Yhteistyön tavoitteena oli löytää materiaaleja ja koristeita, joita voimme käyttää useamman vuoden. Tämä pätee toki muihinkin sesonkeihin, sillä ekologisuus näissäkin hankinnoissa on tärkeää.

3 kohokohtaa HOK-Elannon ravintoloista

  • Sing and Pore on sisustuksellisesti aika rohkea, jopa vähän överi. Innostuimme kollegani Anne-Maria Mikkosen kanssa suunnittelussa, mutta kokonaisuudesta tulikin täysi kymppi aasialaishenkiseen elämyskaraokeen. Uskon, että se kestää myös aikaa. 
  • Pakko mainita myös SpåraKOFF! Runsas ja värikäs toteutus on aivan nappi. 
  • Kaaren Kauppahallin ravintolat. Viihtyisä ravintolakeidas Prisman sisällä. Se on jotain uutta ja uniikkia Suomessa.
  • Happy Farmerin yläkerta. Kunnioitimme vanhaa ja pidimme kiinni talon tyylistä. Tila avattiin tyylikkäästi rautatieaseman suuntaan. Siitä ja tietysti koko konseptista voi olla ylpeä.

Omat elämykselliset hetket

  • Alpit ja laskettelu. Mulle kokonaisvaltainen elämys, johon liittyy tietty myös hyvä ruoka ja juoma. Upeat maisemat, puuterilumi, höyryävä gulassikeitto, ensimmäinen olut, hauskanpito, tiukan laskupäivän jälkeinen spa-hetki. Aika hedonistista, mutta välillä niin tarpeellista!
  • Punk Royal, Tukholma. Tämä erikoinen ravintola on jäänyt mieleen niin hyvässä kuin pahassakin. Vain muutama asiakaspaikka, todella ränsistynyt, savuinen ympäristö ja taustalla jotain häiriintynyttä Lady Gaga-musaa. 20 ruokalajin menu, jolla asiakasta ei yritetä miellyttää vaan ennemminkin shokeerata. Todella erikoinen kokemus.
  • Aasian katukeittiöt ja pikkuravintolat. Olen matkustellut aika paljon Aasiassa ja erityisesti Thaimaassa. Bangkokin, Singaporen ja Hongkongin katukeittiöt ovat tarjonneet ihan mielettömän siistejä makukokemuksia pikkurahalla. Vuosia sitten Jaakko Sorsa esitteli mulle yhden saaren Hongkongissa, jolla oli pelkkiä kalaravintoloita. Valitsimme altaista, mitä haluamme syödä ja paikalliset kokkasivat ne meille haluamallaan tavalla. Se oli mieleenpainuva juttu, kaikki niin tajuttoman tuoretta, raikasta ja maukasta. 

 

Toggle Nav
Ostoskori