Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Brasa


Taneli Korsiala, ravintoloitsija, keittiöpäällikkö ja Severi Lukkarinen, ravintoloitsija, pääsommelier

Ravintola Brasa, Helsinki

Jos Brasaa pitäisi kuvata lyhyesti ja ytimekkäästi, se on meille primitiivinen tapa kokata. Olemme tuoneet Helsinkiin jotain, mitä kaupungista ja itse asiassa koko Suomesta on puuttunut. Ravintolan, joka luottaa avotuleen.

Brasa toteutti haaveemme omasta ravintolasta. Olemme osa Olo Collectionia, mutta saimme vapaasti suunnitella miltä täällä näyttää, millaista ruokaa tarjotaan sekä keitä otetaan töihin. Ja ihan mahtavahan tästä tuli, vaikka itse sanommekin.

Me ajattelemme, että elämysten tuottaminen lähtee aidoista kohtaamisista ja siitä, että ollaan omia itsejämme. Haluamme ja toivomme, että meille on aina mutkatonta tulla. Myös keittiö on avointa tilaa, jotta kaikki näkevät, mitä siellä tapahtuu. Raaka-aineemme sijaitsevat pitkälti ravintolasalin kypsytyskaapeissa, josta sitten tilausten mukaan haemme lihaa, kalaa ja kasviksia grilliin. Emme peittele mitään.

Tuli on mahtava elementti ja avotuligrilli mielestämme ainoa oikea grilli. Kun lihan ja kalan luonnollinen rasva tippuu hiileen, se leimahtaa tuleen ja maustaa grillattavan tuotteen. Se on maagista.


3 kohokohtaa Brasasta

  • Ykkösenä tietysti ravintolan tunnelma ja fiilis. Tässä me ollaan onnistuttu! Jo heti ovelta alkaa hymyilyttää. Niin meitä, kuin asiakkaitakin.
  • Menemme raaka-aineet edellä eli emme ole liittoutuneet minkään maan tai alueen keittiöön. Se antaa valtavasti mahdollisuuksia tehdä mitä tahansa. Myös Severin viinivalikoima ansaitsee maininnan. Listalla on etenkin vanhan maailman klassikoita, mutta myös natural-viinejä.
  • Last but not least... henkilökunta! Me tehdään töitä isolla liekillä ja rakkaudesta lajiin. Monien kanssa tunnetaan jo vuosien takaa Olo Collectionin muista ravintoloista.

E.Ahlström on ollut Olo Collectionin luottokumppani jo vuosia, joten tälläkin kertaa astiahankinnoissa oli luontevaa kääntyä Virvan puoleen. Brasaan haimme kokonaisuutta, josta huokuisi tietynlainen vanhan ajan glamour. Kävimme hipelöimässä astioita Creative studiolla ja Virva selvitteli, millaisia malleja ja koristekuvioita oli saatavilla meille sopivilla toimitusajoilla. Näitä uusia valintoja täydensimme sitten kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksesta hankituilla lautasilla ja kulhoilla. Astiahankinnoissa kaikki meni nappiin. Uudet ja vanhat sekoittuvat tyylillisesti hienosti toisiinsa.


Tunnelmataikuri työssään

Brasan astioista huokuu vanhan ajan glamour ja pieni ripaus mummolaa

Virva Hyykoski, avainasiakaspäällikkö, E.Ahlström

  • Taneli ja Severi esittelivät minulle konseptin, jonka ytimessä oli avotulella valmistettu ja helposti jaettava ruoka. Ravintolan upea sisustus ryijyineen johdatteli ajatuksia vanhan ajan glamouriin - ja kyllä, vähän mummolaankin. Ravintoloitsijoiden ajatus yhdistellä astioissa vanhaa ja uutta toi valintaan omanlaisensa haasteen, sillä toiveena oli saada lopputuloksesta yhtenäinen ja harmoninen. Lautasten muotokieleen toivottiin kukkia, kultaa ja vähän koristeitakin. Myös jaettavaan ruokaan sopivat koot ja katelautasten tarve nousi esille toiveissa.
  • Tunnelma taiottiin esiin Bauscherin laajasta ja monipuolisesta valikoimasta. Katelautaseksi valikoitui elegantti kultareunainen Mozart. Myös Marie Christine -sarjan maalaisromanttinen kukkakuvio eri väreissä istui hienosti Brasan konseptiin. Nostalginen Create -sarjan syvä lautanen täydensi valinnat.
  • Grillatuille tuotteille valikoimastamme löytyi eleettömän tyylikkäät vintage-vadit, jotka mattapintaisina eivät pistä silmään vaan antavat grillattujen tuotteiden loistaa.

Bauscher perustettiin vuonna 1881 ja on nykyään moderni Euroopan johtava posliinin valmistaja. Mozart -sarja lanseerattiin vuonna 1950 ja Marie Christine vuonna 1926, silloin Maria Theresia nimisenä. Kaikki Bauscherin sarjat voidaan personoida; lisätä esimerkiksi asiakkaan logo tai koriste.

 

www.brasa.fi 

Teksti: Kati Laszka

Kuvat: Brasa / Timo Jalkanen


Toggle Nav
Ostoskori